فاطمه صادقی: اولاً در کلِ متن اینطور وانمود شده که خانم شبانی تنها بوده، درحالیکه چنین نبود. آقای خجسته هم در تمام مدت گفتوگو حاضر بود و درواقع بیشتر پرسشها را او پرسید، نه خانم شبانی. البته مثل موارد قبلی نگفته بود که ایشان هم در گفتوگو حضور دارد. وقتی هم که آمد، من تعجب کردم و از او سوال کردم. خانم شبانی گفت: آمده تو را ببیند!
——————————————————-
فاطمه صادقی فرزند صادق خلخالی حاکم شرع دادگاه های انقلاب است که در اوایل انقلاب بسیاری از قربانیان وی بدون دادگاه و یا غیر منصفانه محکوم به اعدام شدند. اظهارات فاطمه صادقی در مصاحبه اخیر او با نشریه اندیشه پویا با انتقادات قابل توجهی روبرو شد. برای مثال یکی از زندانیان سیاسی سابق، منیره برادران در مقاله ای با عنوان “خانم فاطمه صادقی، شما هم مسئول هستید” او را متهم به دفاع از کارنامه پدرش می کند.
یکشنبه گذشته، در گفت و گو با محمد مالجو (منبع سایت اخبار روز)، فاطمه صادقی تلاش کرده است که به این انتقادات و اتهامات پاسخ دهد. در این گفت و گو فاطمه صادقی بصورت روشن می گوید که مصاحبه کنندگان نشریه اندیشه پویا بر خلاف قرار قبلی و بر خلاف خواسته اش، او را در موقعیتی قرار دادند که در مورد پدرش اظهار نظر کند. در گفتگو با محمد مالجو، فاطمه صادقی اتهام دفاع از کارنامه پدرش را رد می کند.
تفکرات و توضیحات فاطمه صادقی در مورد کارنامه سیاه و اعمال پدرش درارتباط با پیوند عاطفی بین آنها موضوع این نوشتار نیست. مخصوصا اینکه در شرایط سانسور و جو امنیتی حاکم بر ایران اصولا کسی نمی تواند بصورتی عریان نظرات و احساسات واقعی خود را بیان کنند، آنهم در مورد کسی مانند صادق خلخالی که کارنامه سیاه او بخشی از کارنامه حاکمیت است.
موضوع مهتر در مورد فاطمه صادقی آن نکاتی است که او در گفت و گو با مالجو در مورد عملکرد نشریه اندیشه پویا و سر دبیر آن رضا خجسته در حین مصاحبه کردن و نحوه انتشار آن بیان می کند.
رسانه ها و نشریات راستگرا مانند اندیشه پویا که بصورت مجاز در جمهوری اسلامی فعال اند، همواره با تاریخ نویسی از طریق مصاحبه با انواع شخصیت های سیاسی و اجتماعی برعلیه نیروهای مترقی عمل کرده اند. صادق خلخالی یکی از افتخارات و شخصیت های مهم در جمهوری اسلامی بشمار می آید و کسی مانند رضا خجسته و اندیشه پویا جرئت اهانت به خلخالی را ندارند. اینکه چرا اندیشه پویا با حیله گری تلاش کرده است، فاطمه صادقی را این چنین در معرض اتهام و انتقادات شدید ازجانب فعالین سیاسی چپ و زندانیان سیاسی قرار دهد – بنوبه بسیار سوال بر انگیز است.
تجربه فاطمه صادقی حداقل نشان می دهد که باید در ایجاد رابطه با رسانه ها و نشریاتی مانند اندیشه پویا و مهرنامه و بویژه مطالب غرضمندانه ای که آنها منتشر می کنند با حساسیت و احتیاط عمل کرد.
——————————————————————————–