Skip to content
می 21, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • ربیعی، مانع راه‌اندازی انجمن روزنامه‌نگاران استان تهران
  • ایران
  • نوار متحرک

ربیعی، مانع راه‌اندازی انجمن روزنامه‌نگاران استان تهران

آقای ربیعی در تمام چهار سال وزارتش پیگیر راه‌اندازی انجمن نشد اما حالا و موقع رای اعتماد از پیگیری بازگشایی انجمن سخن می‌گوید.متاسفانه شاهد هستیم هر کسی مسوولیتش را گردن دیگری می‌اندازد. قابل قبول نیست که آقای ربیعی جلوگیری از بازگشایی انجمن را متوجه قوه قضاییه می‌داند.»

 

روزنامه جهان صنعت، 24 مرداد مطلبی دارد که به نقش مخرب علی ربیعی، وزیر کار دولت روحانی در جلوگیری از راه اندازی انجمن روزنامه نگاران استان تهران، مربوط می شود. جهان صنعت، می نویسد:” حکایت روزنامه‌نگاران و انجمن صنفی حکایت کوزه‌گر و کوزه شکسته است. روزنامه‌نگاران که در تلاشند تمامی اصناف دارای انجمن شوند و بتوانند مطالبات‌شان را پیگیری کنند، هنوز نتوانسته‌اند انجمنی منسجم تشکیل دهند.” مطلب در اشاره به بسته شدن انجمن صنفی روزنامه نگاران توسط سعید مرتضوی، که بعدها جنایت کهریزک را تدارک دید، نوشت:” بزرگ‌ترین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در سال 1388 با حکم سعید مرتضوی، دادستان وقت تعطیل شد. بعد از هشت سال از زمان پلمب این انجمن، درخواست‌های متعدد روزنامه‌نگاران برای بازگشایی صنف‌شان بی‌نتیجه مانده است.”جهان صنعت در ادامه می نویسد:”چند ماه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری خبر رسید که وزارت کار برای راه‌اندازی انجمنی تازه به نام انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران چراغ سبز نشان داده است. متولیان انجمن سابق از جمله ماشاءالله شمس‌الواعظین و بدرالسادات مفیدی پیش‌قدم شدند تا انجمن تازه پا بگیرد. شرط پاگیری انجمن تازه هم تغییر هیات مدیره انجمن سابق بود.جمع‌آوری امضا، همفکری روزنامه‌نگاران، ثبت‌نام، برگزاری مجمع عمومی و مشخص شدن هیات‌ مدیره انجمن تازه طی شد اما باز هم وزارت کار مجوز انجمن را صادر نکرد. انجمنی که شخص وزیر برای راه‌اندازی آن پیش‌قدم شده بود.”

جهان صنعت مطلب را به موضوع رای اعتماد به وزاری پیشنهادی حسن روحانی،ربط می دهد و می نویسد:

جلسه رای اعتماد به وزرا امروز در مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود. روحانی با وجود اعتراض بسیاری از فعالان کارگری و روزنامه‌نگاران باز هم علی ربیعی را به عنوان وزیر کار به مجلس معرفی کرد. علی ربیعی نیز در جلسه به فراکسیون امید در مورد بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران این‌گونه توضیح داد:

«درخصوص بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران نیز باید گفت که بنده چهار مرتبه با دادستان کل در این خصوص ملاقات کردم و ایشان گفت اجازه بازگشایی این انجمن را نمی‌دهیم البته نامه رسمی از سوی دادستان تهران ارسال شد که نمی‌توان آن انجمن صنفی را بازگشایی کرد اما بنده راهکار دیگری را دنبال کردم به نحوی که اکنون انجمن روزنامه‌نگاران استان‌ها آماده ثبت و فعالیت است.»

جهان صنعت در باره این ادعای ربیعی، آورده است:”ربیعی در حالی صحبت از راه‌اندازی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان‌ها می‌کند که پس از هشت ماه از برگزاری مجمع عمومی و مشخص شدن اعضای هیات مدیره انجمن تهران هنوز مجوز فعالیت لازم را صادر نکرده است.در میان پیگیری‌های اعضای هیات‌مدیره مشخص شده است وزارت کار با برخی اسامی منتخب مخالف است و تا تغییر اسامی مجوز را صادر نمی‌کند.  جهان صنعت در ادامه توضیحات هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران را آورده که در آن به روند شکل گیری و تصویب اساسنامه انجمن اشاره دارد که با حضور نمایندگان وزارت کار برگزار شد. بر این اساس، انجمن پس از تصویب اساسنامه و انتخاب اعضاء، کلیه اسناد و مدارک را به ناظران وزارت کار تحویل دادند.”

جهان صنعت در ادامه اطلاعیه اعضای هیات مدیره انجمن را آورده که با تشریح روند های قانونی شکل گیری این انجمن،توضیح می دهد که،” متاسفانه با گذشت بیش از شش ماه از تاریخ برگزاری مجمع عمومی، هیچ‌گونه اقدامی در این خصوص صورت نگرفت و اداره کل یادشده بدون ارائه هرگونه پاسخ حقوقی و قانونی به درخواست‌های منتخبان مجمع عمومی همچنان از صدور آگهی ثبت انجمن صنفی استنکاف ورزید و در جلساتی که به صورت غیررسمی با اعضای محترم هیات رییسه مجمع عمومی برگزار شد، مشخص شد که انتظارات اداره کار از نتیجه انتخابات انجمن صنفی، فاصله قابل توجهی با مطالبات روزنامه‌نگاران و رای اعضای مجمع موسس دارد! و از آنجایی که صیانت از آرای رای‌دهندگان و تصمیمات آنها و حفظ استقلال انجمن، جزو وظایف و تکالیف اصلی هیات‌مدیره منتخب و هیات‌رییسه مجمع عمومی است، قرار بر آن شد که همچنان تصمیمات متخذه در مجمع عمومی موصوف محترم شمرده شده و به هیچ خواسته‌ای که فاقد مبنای قانونی باشد، تن داده نشود.”

این بدان معناست که پس از برگزاری جلسه انجمن و انتخاب اعضا و تصویب اساسنامه، وزارت کار این روندها را قبول نداشته و خواستار تغییراتی بوده که منطبق با خواسته های حاکمان باشد.

این اطلاعیه در ادامه، آورده است:”اعضای هیات‌مدیره انجمن تازه به درستی پای رای روزنامه‌نگاران ایستاده‌اند و از آن طرف هم وزارت کار و در راس آن علی ربیعی حاضر به پذیرش آرای روزنامه‌نگاران نیست.”

جهان صنعت در جای دیگر ادامه می دهد و می نویسد:”در مجلس تازه،احمد مازنی، نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران نیز عضو کمیسیون فرهنگی و رییس کمیته رسانه شد. وقتی از او در مورد وضعیت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران و مراحل بازگشایی آن سوال می‌کنیم، با تاکید بر عملکرد مثبت ربیعی می‌گوید: «تا جایی که اطلاع دارم آقای ربیعی تمام تلاشش را برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران کرد. طبق رایزنی‌های انجام شده قرار شد انجمنی تازه با نامی تازه و افراد متفاوت درخواست بازگشایی دهد. طبق آنچه گفته شد، قوه قضاییه مخالف اصلی بازگشایی انجمن است. در تشکیل انجمن نیز باید نظر همه دستگاه‌های مسوول تامین شود.”

قابل تامل اینکه مازنی،به «جهان‌صنعت» می‌گوید: «اطلاعی از راه‌اندازی انجمنی با این خصوصیات ندارم. اما مشخص است که باید نظر اصحاب رسانه تامین شود. ممکن است قبول کنیم که آقای ربیعی به قدر کفایت در این مورد تلاش نکرده اما در مجموع عملکرد ایشان مثبت است.”

جهان صنعت در باره این ادعای مازنی می نویسد:”مازنی در حالی از راه‌اندازی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران بی‌خبر است که چندی پیش تعدادی از نمایندگان لیست امید در تذکری به ربیعی خواستار اعطای مجوز به انجمن تازه شدند. پروانه سلحشوری از جمله افرادی است که این تذکر را امضا کرده است. او به «جهان‌صنعت» می‌گوید: «همان‌طور که توضیح دادیم در تذکری که به آقای ربیعی داده شد، خواستار سرعت بخشیدن به اعطای مجوز به انجمن تازه شدیم. آقای ربیعی در تمام چهار سال وزارتش پیگیر راه‌اندازی انجمن نشد اما حالا و موقع رای اعتماد از پیگیری بازگشایی انجمن سخن می‌گوید.متاسفانه شاهد هستیم هر کسی مسوولیتش را گردن دیگری می‌اندازد. قابل قبول نیست که آقای ربیعی جلوگیری از بازگشایی انجمن را متوجه قوه قضاییه می‌داند.»

او وقتی از بی‌اطلاعی مازنی از راه‌اندازی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران باخبر می‌شود می‌گوید: «تعجب می‌کنم که آقای مازنی از راه‌اندازی انجمن تازه بی‌خبر است. حتی من شخصا اعضای انجمن را برای جلسه پیش ایشان فرستادم. برخورد سیاسی با انجمنی که قرار است کار صنفی انجام دهد، قابل قبول نیست. با توجه به مسایل پیش‌آمده به آینده تاسیس انجمن و راهکارهای آقای ربیعی خوشبین نیستیم.»

Tags: ربیعی -مانع- راه‌اندازی -انجمن -روزنامه‌نگاران- استان -تهران

Continue Reading

Previous: نگاهی به مصاحبه و طرز رفتار نشریه “اندیشه پویا” با فاطمه صادقی – نیما پاکزاد
Next: افزایش 76 درصدی کارتن خوابی در انگلستان در10 سال آینده – برگردان: بهمن دانش پژوه
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved