به گزارش خبرآنلاین محسن حکیم در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرآنلاین مبنی بر اینکه آیا حزب جدید تشکیل شده توسط سیدعمار حکیم به گروه شیعی سکولار عراق به رهبری ایاد علاوی نزدیک خواهد شد گفت:” همچنان که سید عمار حکیم در گذشته با گروههای دیگر ارتباط و تعامل داشت، اکنون نیز در قالب این حزب جدید با همه گروهها از جمله گروههای شیعی، سنی و کرد ارتباط خواهد داشت.”
مشاور ارشد سید عمار حکیم که چند روز پیش رسما از مجلس اعلای اسلامی عراق خارج شد گفت: فضای جدید عراق نیاز دارد تا گروههای مختلف بدون در نظر داشتن بحث قومیتی باهمدیگر کار کرده و تعامل داشته باشند تا بدور از دشمنی ها انتخاباتی سالم و پرشور شکل بگیرد.
محسن حکیم در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا حزب جدید تلاش خواهد کرد تا بحث جدایی کردستان و همه پرسی حل شود، گفت:” سید عمار حکیم با کردها نیز از گذشته ارتباط خوبی داشته و اکنون نیز پیگیری های لازم را در این باره خواهد کرد. زمان موجود زمان مناسبی برای طرح این موضوع نیست و همه گروهها باید تلاش کنند پس از داعش خرابی های عراق را بسازند.”
او در این نشست خبری تصمیم سید عمار حکیم برای جدایی از مجلس اعلای اسلامی عراق را ناشی از اختلافات درونی دانست و گفت:” سیدعمار به خاطر برخی از اختلافات که نسبت به نحوه مدیریت مجلس اعلا وجود داشت تصمیم گرفتند از مجلس اعلا خارج شوند و این تصمیم تاریخی بود. ”
به گزارش خبرآنلاین روزنامه الشرق الاوسط عربستان که در انگلیس منتشر می شود مدعی شده است ایران از جدا شدن عمار الحکیم از مجلس اعلای اسلامی عراق و تاسیس یک حزب جدید به شدت نگران شده است.
این روزنامه سعودی مدعی شده است که ایران نگران است حکیم با تشکیل این حزب جدید از ایران فاصله گرفته و به سمت کشورهای عربی گرایش پیدا کند.
روزنامه الشرق الاوسط در این تحلیل بر ضرورت تعامل «محتاطانه» با الحکیم تاکید کرده و نوشته است نباید تنها بر اساس اینکه او روحانی و از نسل مرجعیتی دینی است تعامل کرد بلکه او «جوانی امروزی و عراقی است که در همه تضادهای عراقی ایرانی و جزئیات اختلافات در داخل مجلس اعلا حضور داشته است، برای همین او امروز با منطق عراقی فکر می کند.»
این روزنامه نوشته است اگر ایران به حکیم بی اعتنایی یا از او انتقاد کند از او یک دشمن خواهد ساخت که قطعا گرایش او به عربستان سعودی بیشتر و شدیدتر خواهد شد.