Skip to content
می 23, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • ایران آمریکا را به ایجاد مانع در مذاکرات متهم کرد؛ حریم هوایی غرب کشور موقتاً بسته شد
  • جهان
  • نوار متحرک

ایران آمریکا را به ایجاد مانع در مذاکرات متهم کرد؛ حریم هوایی غرب کشور موقتاً بسته شد

شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۵

روز شنبه ۲۳ مه، ایران آمریکا را متهم کرد که با «مواضع متناقض و درخواست‌های مکررِ بیش از حد» مذاکرات برای پایان دادن به جنگ را تخریب می‌کند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرد این عوامل «روند مذاکراتی را که تحت نظارت پاکستان انجام می‌شود مختل می‌کند.» همچنین تغییر برنامه دونالد ترامپ، که حضورش در مراسم ازدواج پسر بزرگش را لغو کرد، گمانه‌زنی‌ها درباره ازسرگیری درگیری‌ها را افزایش داده است. همچنان که سازمان هواپیمایی کشوری ایران روز جمعه در اطلاعیه‌ای خبر داد که حریم هوایی غرب ایران به طور موقت بسته است.

بستن موقت حریم هوایی غرب ایران هم‌زمان با تنش‌های دیپلماتیک و نظامی با آمریکا

سازمان هواپیمایی کشوری ایران روز جمعه اعلام کرد که حریم هوایی بخش غربی کشور به‌طور موقت بسته شده است.

این اقدام در حالی صورت گرفته که هم‌زمان با تلاش‌ها برای دستیابی به توافق دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن، گزارش‌هایی درباره آماده‌باش مجدد نیروهای نظامی آمریکا برای انجام حملات احتمالی به ایران منتشر شده است.

طبق اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری، تمامی پروازهای مسافربری در فرودگاه‌های منطقه غربی تحت پوشش اطلاعات پروازی تهران متوقف شده است.

هم‌اکنون تنها هشت فرودگاه، از جمله مهرآباد، امام خمینی، اصفهان و یزد، اجازه فعالیت دارند و در این فرودگاه‌ها هم پروازها فقط بین طلوع و غروب خورشید انجام می‌شود. علاوه بر این، شرکت‌های هواپیمایی برای هر پرواز جدید باید از سازمان هواپیمایی مجوز جداگانه دریافت کنند.

ایران از «مواضع متناقض» آمریکا شکایت کرد

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در گفت‌وگویی با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، از «مواضع متناقض و درخواست‌های مکررِ بیش از حد» ایالات متحده شکایت کرد

به گزارش تسنیم، عراقچی گفت که این عوامل «روند مذاکراتی را که تحت نظارت پاکستان انجام می‌شود مختل می‌کند». او همچنین افزود: «با وجود بی‌اعتمادی عمیق به ایالات متحده، جمهوری اسلامی ایران با روحیه مسئولیت‌پذیری و نهایت جدیت وارد این روند دیپلماتیک شده و تلاش می‌کند به نتیجه‌ای منطقی و عادلانه دست یابد.»

۲۷ کشور در پی جنگ ایران به سراغ منابع اضطراری بانک جهانی رفتند

بر اساس سند داخلی بانک جهانی که رویترز آن را مشاهده کرده، از زمان آغاز جنگ ایران، ۲۷ کشور برای فعال‌سازی سازوکارهای بحران اقدام کرده‌اند؛ سازوکارهایی که امکان دسترسی سریع به منابع مالی برنامه‌های موجود بانک جهانی را در شرایط اضطراری فراهم می‌کند.

این سند نام کشورها یا مجموع مبالغ درخواستی را مشخص نکرده و بانک جهانی نیز از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است. با این حال، جنگ و پیامدهای آن بر بازار انرژی، فشار بر زنجیره تأمین جهانی را افزایش داده و حتی ارسال برخی کالاهای حیاتی به کشورهای در حال توسعه را مختل کرده است.

در میان کشورها، کنیا و عراق اعلام کرده‌اند به دنبال کمک مالی فوری هستند؛ کنیا برای مقابله با افزایش قیمت سوخت و عراق به دلیل کاهش درآمدهای نفتی، این کمک را خواسته‌اند.

ار.اف.ای

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: محمود احمدی‌نژاد: از سنگر ضدامپریالیسم تا اتاق انتظار کودتا
Next: ترامپ گفت ضمن آنکه به‌دنبال پیروزی «قاطع» است، حمله‌های جدید به ایران را بررسی می‌کند
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved