Skip to content
آوریل 28, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • طرح اسرائیل برای فلسطینی‌ها: از گذرگاه رفح در غزه فقط می‌توانید خارج شوید
  • جهان
  • نوار متحرک

طرح اسرائیل برای فلسطینی‌ها: از گذرگاه رفح در غزه فقط می‌توانید خارج شوید

وزیران خارجه نقض آتش‌بس از جانب اسرائیل و طرح دولت اسرائیل برای خروج یک‌طرفهٔ فلسطینی‌ها از رفح را که هدفش «بیرون راندن فلسطینی‌ها از سرزمینشان» است مردود دانستند.

اسرائیل می‌خواهد گذرگاه رفح بین مصر و نوار غزه فقط یک مسیر خروج برای فلسطینی‌ها باشد. عکس از Alexander Dziadosz/رویترز

یکشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۴

ترجمه و تنظیم از م. حامد – اندیشهٔ نو: وزیران خارجهٔ جمهوری عربی مصر، جمهوری اندونزی، پادشاهی اردن هاشمی، جمهوری اسلامی پاکستان، کشور قطر، پادشاهی عربستان سعودی، جمهوری ترکیه، و امارات متحدهٔ عربی روز جمعه ۱۴ آذر بیانیهٔ مشترکی صادر کردند و در آن در مورد اعلامیهٔ اخیر ارتش اسرائیل مبنی بر «بازگشایی گذرگاه رفح در روزهای آینده فقط برای خروج ساکنان نوار غزه به مصر» ابراز «نگرانی جدّی» کردند.

امضاکنندگان این اعلامیه طرح اسرائیل برای خروج یک‌طرفهٔ فلسطینی‌ها از گذرگاه رفح را قاطعانه مردود دانستند و آن را «تلاش برای بیرون راندن فلسطینی‌ها از سرزمینشان» خواندند و محکوم کردند. نمایندگان دولت‌های امضاکنندهٔ این بیانیه بر ضرورت پایبندی کامل اسرائیل به طرح ۲۰ماده‌یی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که خواستار باز شدن گذرگاه رفح برای رفت‌وآمد در هر دو جهت است تأکید کردند.

هشدار این چند کشور در حالی مطرح می‌شود که جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه غزه بدون وقفه ادامه دارد. فقط در هفتهٔ گذشته اسرائیل حدود ۶۰۰ بار آتش‌بس را نقض کرد. گزارش‌هایی نیز در مورد کشته شدن سه نفر در تازه‌ترین دور حمله‌های روز شنبه (۱۵ آذر) اسرائیل در شهر شمالی بیت لاهیه منتشر شده است..

گفتنی است که گذرگاه رفح بین نوار غزه و مصر در تمام مدت جنگ عمدتاً بسته بوده است.

از زمان اعلام و اجرا شدن آتش‌بس ۱۰ اکتبر در چارچوب طرح ترامپ، اسرائیل بازگشایی گذرگاه رفح را به تعویق انداخته است. در نتیجه، از رسیدن کمک‌های غذایی و دارویی و پزشکی ضروری به فلسطینی‌ها جلوگیری شده است.

در بیانیهٔ مشترک آمده است:

وزیران [امور خارجی این کشورها] بر رد کامل هرگونه تلاش برای بیرون راندن فلسطینی‌ها از سرزمینشان و بر ضرورت پایبندی کامل به طرح پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، تأکید می‌کنند، از جمله بر مفاد آن دربارهٔ باز نگه داشتن گذرگاه رفح در هر دو جهت، تضمین آزادی رفت‌وآمد مردم، و خودداری از مجبور کردن ساکنان نوار غزه به ترک کشور. در عوض، شرایط مناسب برای ماندن فلسطینی‌ها در سرزمین خودشان و مشارکت در ساختن سرزمین خودشان، در چارچوب چشم‌انداز جامع با هدف بازگرداندن ثبات و بهبود شرایط انسان‌دوستانه، باید ایجاد شود.

وزیران بار دیگر قدردانی خودشان را از تعهد رئیس‌جمهور ترامپ به برقراری صلح در منطقه اعلام کردند و بر اهمیت پیشبرد اجرای کامل «طرح ترامپ» بدون تأخیر یا مانع تراشی تأکید نمودند تا امنیت و صلح برقرار شود و پایه‌های ثبات منطقه‌یی تثبیت گردد. در این باره، وزیران بر ضرورت حفظ کامل آتش‌بس، کاهش رنج غیرنظامیان، تضمین ورود نامحدود کمک‌های انسان‌دوستانه به نوار غزه، آغاز تلاش‌های زودهنگام برای بازیابی و بازسازی، و ایجاد شرایط لازم برای ازسرگیری مسئولیت‌های تشکیلات خودگردان فلسطین در نوار غزه تأکید می‌کنند تا بدین ترتیب زمینه برای مرحلهٔ جدیدی از امنیت و ثبات در منطقه فراهم شود.

وزیران آمادگی کشورهایشان را برای ادامهٔ همکاری و هماهنگی با آمریکا و همهٔ طرف‌های منطقه‌یی و بین‌المللی مربوط برای تضمین اجرای کامل قطعنامهٔ ۲۸۰۳ و همهٔ قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت سازمان ملل متحد و فراهم کردن زمینهٔ مناسب برای دستیابی به صلحی عادلانه، جامع، و پایدار مطابق با قوانین بین‌المللی و راه‌حل دو کشوری تأیید می‌کنند. این راه‌حل باید به تأسیس کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ منجر شود، که شامل سرزمین‌های اشغالی غزه و کرانه باختری است و اورشلیم [بیت‌المقدس] شرقی پایتخت آن است.

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: سند منتشرشدهٔ جدید: استراتژی دولت ترامپ برای تأمین امنیت ملی آمریکا
Next: هویت و معنایابی
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved