Skip to content
جولای 16, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • سنای آمریکا لایحهٔ «بزرگ و زیبا»ی ترامپ را تصویب کرد؛ گام بعدی چیست؟
  • اقتصادی
  • جهان
  • نوار متحرک

سنای آمریکا لایحهٔ «بزرگ و زیبا»ی ترامپ را تصویب کرد؛ گام بعدی چیست؟

نشست سنای آمریکا، اول ژوییه ۲۰۲۵ (۱۰ تیر ۱۴۰۴) عکس: VCG

چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴

در صورت تصویب نهایی این لایحه در مجلس نمایندگان، حدود ۹۳۰میلیارد دلار از بودجه‌های برنامهٔ بهداشت و درمان مِدیکِید (Medicaid) و کمک‌های غذایی برای آمریکایی‌های کم‌درآمد و سالمندان و افراد دارای معلولیت کاهش می‌یابد. به‌علاوه، بسیاری از مشوق‌های تعیین‌شده برای انرژی سبز لغو می‌شود و هزینه‌های نظامی و بودجه‌های مقابله با مهاجران نیز افزایش می‌یابد که در نتیجه، ۳٫۳تریلیون دلار به بدهی ملی آمریکا اضافه خواهد شد.

پیش‌بینی می‌شود که نزدیک به دوازده‌میلیون نفر از زیر پوشش بیمهٔ پزشکی خارج و بدون بیمه خواهند شد.

نیما حیدری – اندیشهٔ نو*: سنای آمریکا که جمهوری‌خواهان در آن اکثریت دارند سرانجام روز سه‌شنبه ۱۰ تیر لایحهٔ پرسروصدایی را که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، طرح کرده است تصویب کرد. طبق این لایحه، مالیات ثروتمندان کم می‌شود و خدمات اجتماعی- از جمله خدمات درمانی و کمک‌های غذایی به کم‌درآمدها- در آمریکا کاهش خواهد یافت. به‌علاوه، هزینه‌های نظامی و بودجه‌های مقابله با مهاجران نیز افزایش می‌یابد که در نتیجه، ۳٫۳تریلیون دلار به بدهی ملی آمریکا اضافه خواهد شد.

از آنجا که سه سناتور جمهوری‌خواه در رأی‌گیری برای تصویب این لایحه به دموکرات‌ها پیوستند و به آن رأی منفی دادند، رأی نهایی ۵۰ مخالف در برابر ۵۰ موافق بود. یادآوری می‌شود که سنای آمریکا ۱۰۰ نماینده دارد. اما طبق قانون آمریکا، در چنین مواردی که آرای موافق و مخالف مساوی است، معاون رئیس‌جمهور رأی تعیین‌کننده را به صندوق می‌اندازند. در این رأی‌گیری، رأی جی‌دی وَنس «موافق» بود. در نتیجه، لایحهٔ «بزرگ و زیبا»ی ترامپ با اختلاف یک رأی به تصویب سنا رسید.

حالا این لایحه برای تصویب نهایی باید به مجلس نمایندگان برود، جایی که جمهوری‌خواهان اکثریت ۲۲۰-۲۱۲ در برابر دموکرات‌ها دارند،‌ گرچه عدهٔ انگشت‌شماری از جمهوری‌خواهان آن مجلس قبلاً مخالفتشان را با برخی از مفاد اصلاح‌شده در سنا ابراز کرده‌اند.

ترامپ گفته است که این لایحه باید تا تعطیلات روز استقلال ۴ ژوییه (۱۳ تیر) تصویب و قانونی شود.

سناتور جان تون، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه در سنای آمریکا، در پایان رأی‌گیری لایحهٔ «بزرگ و زیبا»ی ترامپ. ۱۰ تیر ۱۴۰۴ (عکس: VCG)

چه کسانی از این لایحه سود خواهند برد و چه کسانی ضرر خواهند کرد؟

به گفتهٔ «دفتر بودجهٔ کنگره» (CBO)، که یک نهاد غیرحزبی است، لایحهٔ سنا بیشترین مزایا را برای یک‌درصد بالای خانوارهای آمریکا دارد که امسال درآمدشان ۶۶۳,۰۰۰ دلار یا بیشتر خواهد بود. بیشترین کاهش مالیات بر درآمدها شامل این عده خواهد شد که ادامهٔ لایحه‌ای است که ترامپ در سال ۲۰۱۷ به تصویب رساند. البته در این لایحهٔ جدید معافیت‌های مالیاتی جدیدی برای درآمد حاصل از انعام و اضافه‌کاری در نظر گرفته شده است، اما در مقابل هزینه‌های نظامی و برنامه‌های مربوط به مهاجرت و مقابله با مهاجران افزایش می‌یابد.

همچنین، حدود ۹۳۰میلیارد دلار هزینه‌های برنامهٔ بهداشت و درمان مِدیکِید (Medicaid) و کمک‌های غذایی برای آمریکایی‌های کم‌درآمد و سالمندان و افراد دارای معلولیت را کاهش می‌دهد. به‌علاوه، بسیاری از مشوق‌های تعیین‌شده برای انرژی سبز را که در دورهٔ ریاست‌جمهوری جو بایدن منظور شده بود لغو می‌کند.

در نتیجه، پیش‌بینی می‌شود که نزدیک به دوازده‌میلیون نفر از زیر پوشش بیمهٔ پزشکی خارج و بدون بیمه خواهند شد.

بر اثر اجرای این قانون، بدهی ۳۶٫۲تریلیون دلاری آمریکا که به‌سرعت در حال افزایش است تا ۵تریلیون دلار افزایش خواهد یافت. بنابراین، کنگرهٔ آمریکا (شامل سنا و مجلس نمایندگان) بار دیگر باید سقف بدهی مجاز دولت فدرال را در ماه‌های آینده افزایش دهد. در غیر این صورت، دولت با خطر ورشکستگی روبه‌رو خواهد شد.

لایحهٔ نهایی سنا شامل دو مادهٔ اضافی بود: یکی بودجهٔ کمک‌های غذایی بیشتر به آلاسکا و چند ایالت دیگر، و دیگری ۵۰میلیارد دلار برای کمک به بیمارستان‌های روستایی برای مقابله با کاهش گستردهٔ خدمات درمانی برای کم‌درآمدها و سالمندان و افراد دارای معلولیت (Medicaid).

چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات در سنای آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی پس از رأی‌گیری لایحهٔ «بزرگ و زیبا»ی ترامپ. ۱۰ تیر ۱۴۰۴. (عکس: VCG)

بزرگ‌ترین یورش به خدمات درمانی آمریکا در تاریخ آن کشور

جمهوری‌خواهان کوشیده‌اند تا بین خواست‌های محافظه‌کاران برای کاهش چشمگیر هزینه‌های خدمات عمومی و اجتماعی از یک سو و نگرانی قانون‌گذاران میانه‌رو از سوی دیگر که کاهش Medicaid به رأی‌دهندگان لطمه می‌زند، از جمله به‌خاطر کاهش خدمات در مناطق روستایی، تعادلی برقرار کنند.

به همین دلیل است که گروهی از جمهوری‌خواهان میانه‌رو مجلس نمایندگان، به‌ویژه آنهایی که نمایندهٔ مناطق کم‌درآمدها هستند، به کاهش خدمات درمانی کم‌درآمدها (Medicaid) به پیشنهاد سنا اعتراض کرده‌اند.

چاک شومر، رهبر دموکرات‌های سنا، گفت که این لایحه «میلیون‌ها آمریکایی را از مراقبت‌های بهداشتی و درمانی محروم می‌کند و غذا را از دهان کودکان گرسنه بیرون می‌کشد.»

حکیم جفریز، رهبر دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان، به خبرنگاران گفت: «این بزرگ‌ترین یورش به خدمات درمانی آمریکا در تاریخ است. این بزرگ‌ترین یورش به تغذیه در تاریخ آمریکا است.»

اما جمهوری‌خواهان می‌گویند که کاهش خدمات درمانی عمومی برای کم‌درآمدها (Medicaid) می‌خواهد «اتلاف، تقلب، و سوء‌استفاده» را از سیستم ریشه‌کن کند.

پس از رأی‌گیری در سنا، جان تون، رهبر اکثریت سنا، گفت که این لایحه «تخفیف مالیاتی برای آمریکایی‌های سخت‌کوش را برای همیشه تأمین می‌کند[…] که باعث رشد اقتصادی و ایجاد شغل و فرصت‌های بیشتر برای کارگران آمریکایی می‌شود.»

تخفیف مالیاتی مادام‌العمر در مجلس سنا به این لایحه اضافه شد. پیش از این، تخفیف مالیاتی ثروتمندان مدتی محدود داشت (حدود ۵ سال آینده).

این لایحه همچنین انتقاد ایلان ماسک، میلیاردر متحد سابق ترامپ را نیز برانگیخته است که از هزینه‌های هنگفت این لایحه انتقاد کرده و قول داده است که در انتخابات میان دوره‌یی سال آینده از منتقدان قانون‌گذاران جمهوری‌خواه حمایت کند.

(*با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری‌ها)

Continue Reading

Previous: پنجاه سال پس از جنگ ویتنام، میراث مقاومت در برابر جنگ همچنان زنده است
Next: منبع امید من کجاست؟
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved