Skip to content
می 21, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری اول ماه مه ۲۰۲۵ را گرامی می‌دارد
  • اجتماعی
  • زحمتکشان
  • نوار متحرک

فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری اول ماه مه ۲۰۲۵ را گرامی می‌دارد

به مناسبت صد و سی و ششمین روز جهانی کارگر یا اول ماه مه، فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU) – که بیش از ۱۰۵ میلیون کارگر را نمایندگی می‌کند – بیانیه‌ای صادر کرد که در آن به مبارزات تاریخی طبقه کارگر ادای احترام و تشدید نظامی‌گری، ریاضت اقتصادی و استثمار کارگران در سراسر جهان محکوم شده است.

WFTU امسال هشتادمین سالگرد خود را جشن گرفت. این فدراسیون که پس از جنگ جهانی دوم برای متحد کردن جنبش اتحادیه‌های کارگری بین‌المللی علیه فاشیسم و ​​جنگ تأسیس شد، بار دیگر تعهد خود را به اتحادیه‌گرایی مبارزه طبقاتی، ضد فاشیسم، صلح و مبارزه برای حقوق دموکراتیک کارگران مجدداً تأیید کرد.

بیانیه WFTU به شهدای هیمارکت شیکاگو در سال ۱۸۸۶ ادای احترام کرد که مبارزه آنها برای هشت ساعت کار روزانه، پایه و اساس روز جهانی کارگر را بنا نهاد – که در سال ۱۸۸۹ برای بزرگداشت این مبارزه و ایجاد همبستگی بین‌المللی طبقه کارگر تأسیس شد.

این فدراسیون اعلام کرد: «هم پیام‌ها و خواسته‌های پیشگامان شیکاگو در سال ۱۸۸۶ و هم نیازهایی که ناگزیر منجر به تأسیس فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU) شد، امروز نیز همچنان مرتبط و ضروری هستند.»

این بیانیه بر بحران عمیق‌تر سرمایه‌داری، که با افزایش نابرابری اجتماعی، سرکوب حقوق کارگری و دموکراتیک و انحراف منابع عمومی به سمت نظامی‌گری به جای نیازهای کارگران مشخص می‌شود، تأکید کرد.

«ما خواستار اقداماتی علیه افزایش تورم و هزینه‌های زندگی هستیم که استانداردهای زندگی را کاهش می‌دهد. ما با خصوصی‌سازی، برون‌سپاری و اشکال انعطاف‌پذیر کار که اشتغال ناپایدار و استثمار را تشدید می‌کند، در کنار افزایش سن بازنشستگی، مخالفیم.»

فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری همچنین نسل‌کشی مداوم در فلسطین، بمب‌گذاری‌ها در لبنان و تجاوز گسترده‌تر امپریالیستی در خاورمیانه را که منطقه را بی‌ثبات می‌کند، محکوم کرد. این فدراسیون هزینه‌های نظامی بین‌المللی سرسام‌آور ۲.۴۶ تریلیون دلاری، از جمله فشار ناتو برای افزایش بودجه‌های دفاعی و پروژه ۸۰۰ میلیارد یورویی موسوم به «بازسازی اروپا» توسط اتحادیه اروپا را محکوم کرد.

در این بیانیه اعلام شد: «اقتصادهای جنگی فقط به سود انحصارها و قدرت‌های امپریالیستی است.» «کارگران و مردم ستمدیده هزینه را متحمل می‌شوند – از طریق ریاضت اقتصادی، فقر و سرکوب.»
متن کامل این بیانیه در زیر آورده شده است.

بیانیه فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU) در روز جهانی کارگر ۲۰۲۵


جنبش بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری با محوریت طبقاتی، کارگران و اتحادیه‌های مبارز در سراسر جهان، ۱۳۹مین سالگرد مبارزه کارگران در شیکاگو در سال ۱۸۸۶ را با مبارزات خود گرامی می‌دارند. فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری، تاریخی‌ترین سازمان اتحادیه‌های کارگری بین‌المللی، که بیش از ۱۰۵ میلیون کارگر را در سراسر جهان نمایندگی می‌کند، به مناسبت روز جهانی کارگر، که نقطه عطفی ماندگار و درخشان از مبارزه است، پیامی صمیمانه و مبارزانه به همه کارگران و کشاورزان، به مردم عادی زحمتکش و کارگر می‌فرستد.

اول ماه مه امسال مصادف با هشتادمین سالگرد تأسیس فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU) است که در خاکستر ویرانگرترین جنگ تاریخ بشریت، در فضای تازه انقلابی پیروزی بزرگ ضد فاشیستی خلق‌ها با رهبری اتحاد جماهیر شوروی، متولد شد و هشت دهه مبارزه مداوم و بی‌وقفه برای حقوق کارگران، برای عدالت و پیشرفت اجتماعی، علیه همه اشکال تبعیض، علیه جنگ‌ها و مداخلات امپریالیستی، علیه استثمار انسان توسط انسان را تکمیل می‌کند.
هم پیام‌ها و خواسته‌های پیشگامان شیکاگو در سال ۱۸۸۶ و هم نیازهایی که ناگزیر منجر به تأسیس فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری شدند، امروزه همچنان مرتبط و ضروری هستند. بحران سرمایه‌داری عمیق‌تر و عمومی‌تر می‌شود. نابرابری‌های اجتماعی به طرز چشمگیری در حال گسترش هستند. آزادی‌های دموکراتیک و حقوق اتحادیه‌های کارگری در سراسر جهان مورد حمله قرار گرفته‌اند و جنگ‌ها و مداخلات امپریالیستی در دستور کار روزانه قرار دارند.
نسل‌کشی فلسطینی‌ها در غزه و کرانه باختری، بمباران لبنان و دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه، با حمایت و تشویق ایالات متحده، اتحادیه اروپا و متحدان آنها، همچنان ادامه دارد و با تمام عظمت خود، ریاکاری، بدبینی و ماهیت غیرانسانی امپریالیسم را آشکار می‌کند.
در عین حال، هزینه‌های دفاعی جهانی در سال گذشته به ۲.۴۶ تریلیون دلار افزایش یافت و افزایش بودجه زیادی در کشورهای آسیا، خاورمیانه، شمال آفریقا و اروپا مشاهده شد. به طور قابل توجهی، نمونه‌هایی از کشورهایی وجود دارند که تقریباً هزینه‌های دفاعی خود را دو برابر می‌کنند. در عین حال، رئیس جمهور آمریکا، ترامپ، خواستار حداقل هزینه ۵٪ از تولید ناخالص داخلی در بین اعضای ناتو است و اجلاس کمیسیون اتحادیه اروپا تصمیم گرفت ۸۰۰ میلیارد یورو برای تسلیحات نظامی در چارچوب پروژه ReArm EUROPE تأمین مالی کند.
تغییر به سمت اقتصاد جنگی به وضوح برای محافل حاکم سرمایه‌داری اولویت دارد، زیرا سودآوری انحصارهای چندملیتی و گسترش قدرت ژئوپلیتیکی کشورهای توسعه‌یافته امپریالیستی را تحریک می‌کند.
این افزایش‌های عظیم جدید در هزینه‌های نظامی، جدا از اینکه تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است، به معنای سیاست‌های ریاضتی شدیدتر و گسترش نابرابری اجتماعی نیز هست. منابعی که قرار بود برای خانواده‌ها، کارگران و مردم عادی اختصاص یابد، قطع و به سمت تجدید تسلیحات منحرف می‌شود و حقوق و آزادی‌های مدنی و اجتماعی تحت قیمومیت قرار می‌گیرد، زیرا در آماده‌سازی برای جنگ، نظرات مختلف مجاز نیستند.
فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری و اتحادیه‌های کارگری طبقاتی، تدارکات جنگی بورژوازی را به شدت محکوم می‌کنند. اقشار مردمی از یک جنگ گسترده و عمومی جدید چیزی جز مرگ، فقر، ویرانی، پناهندگی و سختی انتظار ندارند. ما خواستار صرف هزینه برای نیازهای معاصر کارگران و مردم هستیم. ما خواستار آموزش و مراقبت‌های بهداشتی کافی هستیم و نه سلاح. ما خواستار شرایط کار و زندگی آبرومندانه هستیم و نه مهمات و موشک. ما خواستار صرف هزینه برای فرهنگ، ورزش و تفریح ​​هستیم و نه هواپیماهای جنگنده و کشتی‌های دریایی.
ما خواستار اقداماتی علیه افزایش تورم و هزینه‌های زندگی هستیم که استانداردهای زندگی را کاهش می‌دهد. ما با خصوصی‌سازی، برون‌سپاری و اشکال انعطاف‌پذیر کار که باعث تشدید اشتغال ناپایدار و استثمار می‌شوند، در کنار افزایش سن بازنشستگی، مخالفیم.
کارگران و دستاوردهای اجتماعی تحت حملات و چالش‌های بی‌وقفه‌ای هستند که حقوق کار، توافقات جمعی و آزادی‌های دموکراتیک را تضعیف می‌کنند. ایمنی محل کار همچنان نادیده گرفته می‌شود و باعث جراحات و تلفات روزانه می‌شود. علیرغم چالش‌های جهانی، کارگران منفعلانه تهاجم ضد کارگری به حقوق و آزادی‌های خود را نمی‌پذیرند. میلیون‌ها نفر در سراسر جهان برای کار شرافتمندانه و حفاظت از حقوق اتحادیه‌های کارگری و اجتماعی بسیج می‌شوند و اعضای WFTU قاطعانه در خط مقدم این مبارزات قرار دارند. پاسخ دولت‌های بورژوایی به خواسته‌های عادلانه مردمی، تشدید سرکوب دولتی و اقتدارگرایی است.
در عین حال، کارفرمایان و دولت‌ها در تلاشند تا مبارزات کارگری را دستکاری کنند و روی نقش اتحادیه‌های زرد و رهبران سازشکار اتحادیه‌های کارگری شرط‌بندی کنند.
در عصر ما، بدیهی است که پیش‌نیازهای شرایط زندگی کاری و اجتماعی واقعاً شرافتمندانه برای همه کارگران به وفور وجود دارد. جنبش اتحادیه‌های کارگری طبقاتی مبارزه می‌کند تا از قابلیت‌های عظیم تولیدی برای افزایش سود سرمایه‌داران و ایجاد ثروت غیرقابل تصور برای عده‌ای معدود، بلکه برای تضمین شرایط زندگی و کار شرافتمندانه برای کسانی که ثروت را ایجاد و تولید می‌کنند، استفاده نشود.
سازماندهی و مبارزه تنها راهی است که می‌تواند واقعیت‌های موجودِ فلاکت، استثمار و بی‌عدالتی اجتماعی را واژگون کند. سلاح کارگران در همه جا، همبستگی و انترناسیونالیسم است. فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU) همچنان به این اصول پایبند است. این فدراسیون با همان چشم‌اندازی که الهام‌بخش تأسیس آن بود، به مسیر ۸۰ ساله خود ادامه می‌دهد: برای جهانی بدون جنگ و مداخلات امپریالیستی، بدون استثمار و تبعیض. جهانی که در آن کار دائمی، پایدار، منظم و ایمن خواهد بود.
به مناسبت روز جهانی کارگر ۲۰۲۵، فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری از اتحادیه‌های کارگری طبقاتی و مبارز در سراسر جهان می‌خواهد که ابتکار عمل را به دست گیرند و کمپین و فعالیت‌های امسال را با شعار زیر سازماندهی کنند:

سود آنها یا زندگی ما – امید در مبارزه مردم نهفته است

به اقتصادهای جنگی خوش آمدید

آری به مبارزات طبقاتی:

-علیه جنگ‌ها و مداخلات امپریالیستی،

-علیه استثمار سرمایه‌داری،

-برای برآوردن نیازهای معاصر کارگران.


بگذارید پرچم فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU) با افتخار در کنار پرچم‌های اتحادیه‌های کارگری مبارز در مبارزه طبقاتی بی‌وقفه برای کار پایدار با حقوق، تأمین اجتماعی، بهداشت و آموزش عمومی رایگان و همگانی، و یک زندگی شرافتمندانه، به اهتزاز درآید. این والاترین و شایسته‌ترین تجلیل از مسیر باشکوه ۸۰ ساله مبارزات، فداکاری‌ها و عزت جنبش بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری طبقاتی خواهد بود.
زنده باد روز کارگر!
زنده باد همبستگی بین‌المللی!
زنده باد هشتادمین سالگرد فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری!
پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

Continue Reading

Previous: فراخوان تجمع شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
Next: «دموکراسی آمریکایی» به کجا خواهد رفت؟
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved