
UN Photo/Eskinder Debebe
شی جینپینگ طرح پیشنهادی چین را در نشست ویدئویی سران هفده کشور به میزبانی آنتونیو گوترش و لولا داسیلوا در موضوع آبوهوا و گذار منصفانه از سوختهای فسیلی مطرح کرد که روز چهارشنبه (۲۳ آوریل/۳ اردیبهشت) برگزار شد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در کنفرانسی مطبوعاتی طرحی را که شی جینپینگ، رئیسجمهور خلق چین، برای مقابله با روند تغییرات زیانبار آبوهوایی پیشنهاد داد ستود و آن را اقدامی جهانی و «بسیار مهم» خواند. به گزارش سیجیتنان، شی جینپینگ این طرح پیشنهادی را در نشست ویدئویی سران هفده کشور جهان در موضوع «آبوهوا و گذار منصفانه» مطرح کرد که روز چهارشنبه (۲۳ آوریل/۳ اردیبهشت) برگزار شد.
سیامین کنفرانس امضاکنندگان کنوانسیون چارچوب تغییرات آبوهوایی سازمان ملل (کاپ۳۰/COP30) قرار است در ماه نوامبر امسال (۲۰۲۵) در شهر بلم (Belém)، در شمال برزیل، برگزار شود. در همین پسزمینه بود که نشست ویدئویی سران کشورها، شامل کشورهای قدرتمند اقتصادی و نیز کشورهای آسیبپذیر از تغییرات آبوهوایی، در موضوع «آبوهوا و گذار منصفانه» به میزبانی مشترک آنتونیو گوترش و لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل، به مدت دو ساعت برگزار شد. به گزارش بخش اخبار سازمان ملل متحد، در این نشست نمایندگان چین، اتحادیهٔ اروپا، اتحادیهٔ آفریقا، آسهآن، و کشورهای جزیرهای کوچک در حال توسعه شرکت داشتند. هدف از این نشست تقویت اقدامات جهانی علیه تغییرات نامطلوب آبوهوایی و شتاب بخشیدن به این اقدامات در چارچوب توافقنامهٔ پاریس و ایجاد اجماع در نشست کاپ۳۰ بود.
شی جینپینگ در سخنرانیاش در این نشست پیشنهادهای مهمی مطرح کرد، از جمله پایبندی به چندجانبهگرایی، تعمیق همکاریهای بینالمللی، ترویج گذار منصفانه از سوختهای فسیلی، و تقویت اقدامات عملگرایانه. او اعلام کرد که پیش از کنفرانس آبوهوایی سازمان ملل متحد در بلم، چین اهدافی را که در نظر دارد تا سال ۲۰۳۵ به آنها دست یابد اعلام خواهد کرد. این هدفهای چین همهٔ بخشهای اقتصادی و نیز موضوع گازهای گلخانهیی را در بر میگیرد.
آنتونیو گوترش در مصاحبهٔ مطبوعاتیاش این نشست را یکی از متنوعترین نشستهای رهبران کشورها در سالهای اخیر خواند که منحصراً بر مسئلهٔ آبوهوا متمرکز بود و حامل پیامی وحدتبخش و قدرتمند بود. او در کنفرانس مطبوعاتی پس از این نشست گفت: «جهان در حال حرکت به جلو است. با سرعت کامل جلو برویم. هیچ گروه یا دولتی نمیتواند انقلاب انرژی پاک را متوقف کند.»
او در صحبتهایش تأکید کرد: «پیشنهادها و برنامههای عملیای که شی جینپینگ، رئیسجمهور خلق چین، برای اقدام جهانی علیه تغییرات زیانبار آبوهوایی مطرح کرده است بسیار مهم است.»
دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: «همانطور که در این نشست دیدیم، ما نمیتوانیم و نباید از اقدام در عرصهٔ مسائل آبوهوایی دست برداریم و بههیچوجه دست برنخواهیم داشت.» او اعلام کرد که بسیاری از رهبران کشورهای جهان متعهد شدهاند که طرحهای مبتکرانهٔ تازهای برای مقابله با تغییرات نامطلوب آبوهوایی ارائه دهند که «پیام بسیار امیدوارکنندهای» است.
او در ادامه گفت که این تعهد کشورها فرصتی حیاتی برای ترسیم مسیری جسورانه در دههٔ آینده و مهمتر از همه، کمک به سرعت بخشیدن به گذار منصفانه برای همهٔ کشورها از سوختهای فسیلی به انرژیهای تجدیدپذیر است.
او از همهٔ کشورها خواست که از کشورهای آسیبپذیر و در حال توسعه حمایت کنند.
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
اندیشهٔ نو: استفاده از تمام یا بخشهایی از این مطلب با ذکر منبع بدون مانع است.