در پیش نویس بیانیه پایانی نشست گروه ۷۷ و چین بر همبستگی کشورهای عضو با لیبی و مراکش تأکید و از طرح مکزیک برای عضویت مجدد در این گروه استقبال شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، در پیش نویس بیانیه پایانی نشست سران گروه ۷۷ و چین در کوبا بر پایبندی به تقویت وحدت و همبستگی این گروه تأکید و اشاره شده است که کشورهای جنوب با چالشهایی مواجه هستند که تازهترین آن نظام اقتصادی بینالمللی غیرعادلانه است.
در این بیانیه آمده است: ما نیاز شدیدی به اصلاحات فراگیر در نظام مالی چندجانبه و اجرای یک روش فراگیرتر و هماهنگتر داریم. ما با اقدامات یکجانبهای که نقض اصول منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی است، مخالفیم.
در این بیانیه بر اهمیت تقویت همکاری بین شمال و جنوب جهان تأکید شده است.
رئیس جمهور کوبا در این نشست خواهان افزایش سطح توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی در جهان و سرمایهگذاری بر روی عوامل ضروری برای رسیدن به یک نظام جهانی جدید شد.
نمایندگان ۱۰۰ کشور در این نشست که درباره نقش علم، تکنولوژی و اختراع در توسعه بود، شرکت کردند.
نشست گروه ۷۷ متشکل از رهبران ۷۷ کشور در حال توسعه و چین در حالی برگزار شد که کوبا در تلاش است تا روابط خود با پکن و دیگر کشورهای در حال ظهور را در بحبوحه تحریمهای اقتصادی آمریکا تقویت کند.
اگرچه چین عضو رسمی گروه ۷۷ نیست؛ اما به طور فعالانه در این بلوک مشارکت دارد و روابط قوی با کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده است.
کوبا که از روز جمعه به مدت دو روز میزبان نشست گروه ۷۷ بود و ریاست این گروه را برای سال ۲۰۲۳ برعهده دارد، در تلاش است تا روابط و همکاریهای قویتری با چین و دیگر کشورهای جنوب ایجاد کند.
در این نشست، درباره مسائل مهم و چالشهای کلیدی کشورهای جنوب صحبت شده است.
گروه ۷۷ در سال ۱۹۶۴ میلادی با مشارکت کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای مرکزی و جنوبی تشکیل شد. این ائتلاف ابتدا با حضور ۷۷ کشور تشکیل شد؛ اما اکنون ۱۳۴ عضو دارد؛ از افغانستان گرفته تا زیمبابوه.