بر اساس آمار منتشر شده دانشگاه جان هاپکینز آمریکا، تا ساعت 6 و 21 دقیقه روز پنج شنبه 21 ژوییه/ 30 تیر به وقت پکن، تعداد کل موارد ابتلا به کرونا در آمریکا به 90 میلیون و 13 هزار و تعداد فوتی ناشی از آن به 401 میلیون و 25 هزار و 600 مورد رسید که در مقام نخست در جهان قرار دارد.
این به معنای آن است که از میان هر 3.6 نفر آمریکایی یک نفر به کرونا مبتلا شده است. با این حال، کارشناسان اعلام کردند که وضعیت واقعی خیلی بدتر از آمار اعلام شده است. شایان ذکر است که از آغاز سال جاری میلادی، بیش از 6 میلیون کودک در آمریکا به کرونا مبتلا شده و بیش از 250 هزار کودک والدین خود را که براثر کرونا جان باختند، از دست داده اند. به دنبال گسترش سریع سویههای جدید کرونا در این کشور، اکنون بیش از 50 درصد از آمریکایی ها در معرض خطرهای جدی هستند.
آمریکا به عنوان یگانه ابرقدرت جهان اکنون نیز کشوری با بیشترین موارد مبتلا و فوتی در جهان است که این امر نزول نظام سیاسی و شکست حکومتداری در آمریکا را نشان می دهد، نیز، ماهیت اولویت دادن به منافع سیاسی شخصی بر امنیت مردم توسط سیاستمداران آمریکا را منعکس می کند.
این کشور در ابتدای شیوع کرونا عمدا به خطر این بیماری توجه چندانی نکرد، دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در سیاست مقابله با کرونا به کشمکش پرداختند و در حال حاضر دولت فدرال و بیشتر ایالات این کشور نسبت به شیوع کرونا بی تفاوت هستند. سیاستمداران آمریکا بارها فرصت های مناسب برای مقابله و مهار کرونا را نادیده گرفته و مردم بیشتری از این کشور را قربانی کرده اند.
با رسیدن انتخابات میان دوره ای، جنجال و کشمکش بین دو حزب جمهوریخواه و دموکرات شدت یافته است. این در حالیست که مسایل جدی داخلی از جمله تورم بالا و خشونت اسلحه نیز سبب بی توجهی بیشتر سیاستبازان به مقابله با کرونا شده و خواهد شد. ابتلای بیش از 90 میلیون نفر به کرونا “تراژدی آمریکا” نخواهد بود.
برخی کارشناسان و رسانه های آمریکایی پیش بینی کردند که آمریکا ظرف چند ماه آینده با چالش جدی تر رو به رو خواهد شد. آنتونیو فائوچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا بارها هشدار داد که همه گیری کرونا که آمریکا در حال حاضر آن را تجربه می کند، از پایان دور است و اوج جدید همه گیری به احتمال در فصل پاییز سال جاری فرا می رسد.