بنام خداوند جان و خرد
خبر آزار جنسی هفت (یا هجده!) دانش آموز دختر توسط معلم ۵۵ ساله، شوک آور و بسیار تاسفبار بود.
این اتفاق تلخ که در شهرستان فردوس خراسان جنوبی روی داده، نه تنها فضای عمومی و اجتماعی ایران بلکه جامعهی معلمان کشور را نیز به شدت متاثر و عصبانی کرده است. گرچه در سکوت خبری و در مرحلهی برگزاری دادگاه بدوی، مجرم به ۵ سال زندان و دو سال تبعید از شهر محکوم شده، اما با شکایت مجدد یکی از والدین، پرونده به شعبهی تجدید نظر ارجاع شده و در حال بررسی مجدد است.
#کانون_صنفی_معلمان_ایران (تهران) ضمن محکومیت شدید این رخداد تلخ، از مسئولان قضایی، خواستار رسیدگی سریع، قاطع و بدون ملاحظات مرسوم در قوه قضائیه شده و خواهان محکومیت شدید فرد خاطی است.
اما
۱- سالهاست که کانونها و انجمنهای صنفی معلمان، کارشناسان آگاه و دلسوز، مدافعان حقوق کودک و بسیاری از خانوادهها، خواهان گنجاندن آموزشهای مربوط به #آگاهیهای_جنسی و #مراقبتی در محتوای درسی دانشآموزان، متناسب با سن و رشد جسمی و عقلی آنان است؛ آموزشهایی که منجر به خود مراقبتی کودکان و نوجوانان و هشیاری خانوادهها در برابر افراد مجرم یا بیمار میشود و کودکان معصوم را از آسیبهای جسمی و مخصوصا روحی محافظت میکند.
اما پاسخ به این درخواستها ندیدن و نشنیدن و اصرار بر گسترش نگاه #دگم_ایدئولوژیک در کتابهای درسی و بی توجهی به نیازهای واقعی دانشآموزان بوده است.
۲- بیش از ۴۰ سال است که از مهمترین شاخصهای ورود شغل معلمی، عبور از گزینشهای سفت و سخت ایدئولوژی حاکمیت میباشد. گزینشهایی که عموما باعث اظهارات دروغ و متوسل شدن به ریا و گسترش آن در هنگام مصاحبه و بعد از آن شده است.
آیا بهتر نیست به جای چنین شیوههای ناکارآمد، قرون وسطایی و تحقیرآمیز، با کمک گرفتن از #روانشناسان و #متخصصان، در طول مراحل پذیرش و ورود، داوطلبان تحت بررسیهای تخصصی قرار گیرند تا جلوی ورود افراد بیمار یا مجرم برای تصدی حرفه ی معلمی گرفته شود؟
چرا در آموزشهای دوران تربیت معلم نباید #نومعلمان تحت آموزشهایی قرار گیرند که علاوه بر این که آنان را با مختصات رشد جسمی و جنسی دانش آموزان آشنا میکند داوطلبان را در جریان یادگیری #حقوق_آموزشی_و_مدنی_دانشآموزان قرار دهد و احتمالا جلوی برخی از خطاها و جرمهای خواسته و ناخواسته گرفته شود؟
۳- سالهاست که دلسوزان درباره کیفیت آموزش به ویژه در مدرسههای دولتی کشور هشدار میدهند. اگر از دید خانوادهها سطح آموزش در مدرسهها یکسان و رضایت بخش باشد آنان فریب چنین افراد خاطی را نخورده و برای جبران آموزش متوسل به آموزشهای بیرون از مدرسه نمیشوند. گرچه به باور برخی از کارشناسان، این فریب ریشه در ناآگاهی خانوادهها از نوع، شیوه و کیفیت آموزش دارد؛ ناآگاهیهایی که راه را برای سوءاستفادهی موسسات به #اصطلاح_آموزشی و #تبلیغات_مافیای_آموزشی و بهره برداریهای نامشروع و هزاران میلیاردی آنان باز کرده است. اگر امکانات آموزشی #عادلانه و به طور یکسان در سطح کشور توزیع شود چنین سوء برداشتهایی از طرف خانوادهها کمتر شده و راه برای سوء استفاده منفعت طلبان درون و بیرون آموزش و پرورش بسته میشود.
در پایان #کانون_صنفی_معلمان به طور جدی از آموزش وپرورش خراسان جنوبی و وزارتخانه میخواهد که #کودکان_آسیب_دیده، در این رویداد تلخ و مشمئز کننده را به مراکز و #متخصصان_روان_درمانی معرفی نمایند و به طور کامل آنان را تحت حمایتهای مالی و معنوی قرار دهند. این کودکان در راهگذر آموزش ناکارآمد، ناآگاهی خانوادهها و غفلت مسئولان استانی و کشوری به چنین بلایی دچار شده و امروز نیازمند کمکهای جبرانی هستند.
از همکاران کانونی خود در شهر فردوس و استان خراسان جنوبی هم میخواهیم که علاوه بر نظارت بر این حمایتها تا جای ممکن خود نیز در حمایت از این کودکان و خانوادههایشان بکوشند.
#کانون_صنفی_معلمان_ایران
یکم مردادماه ۱۴۰۱