دیروز شنبه 21 آذر، اولین توافق جهانی بر سر کاهش بر سر کاهش تولید گازهای کربنی و تنزل میزان استفاده از سوختهای فسیلی پس از حدود دو هفته مذاکرات در پاریس صورت گرفت.
به گزارش ایسنا، خانم معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در کلیه مراحل روند تهیه پیشنویس و مباحث کارشناسی مطروحه در اجلاس تغییرات آب و هوایی فعالانه حضور داشته است گفت: این توافق بزرگترین توافق جهانی و یک پیروزی چشمگیر برای چند جانبهگرایی و اعتدال در مقابل یک جانبهگرایی و افراط است.
در گفتوگویی تلفنی با لوران فابیوس وزیر امور خارجه و رییس اجلاس تغییر آب و هوایی تاکید کرد که انتظار میرود وضعیت کشورهایی که آسیبهای فراوان از تغییر اقلیم دیدهاند مانند ایران و آثاری که جنگ و ناآرامی بر منطقه گذاشته در نظر گرفته شده باشد.
این گفتوگوی تلفنی که بعدازظهر روز شنبه انجام شد، به منظور تاکید بر اهمیت رسیدن به توافقی جامع بوده تا ملاحظات کشورهای در حال توسعه رعایت شده باشد. جمهوری اسلامی ایران در کلیه مراحل روند تهیه پیشنویس و مباحث کارشناسی مطروحه فعالانه حضور داشته و نظرات و پیشنهادات سازندهای را برای حل و فصل اختلافات و رسیدن به یک توافق جامع به کار برده است.
ابتکار با اشاره به مذاکرات طولانی و پیچیده تغییرات آب و هوایی و تدوین آخرین متن پیشنویس توافقنامه، ابراز امیدواری کرد که سند یاد شده تا حد زیادی مطالبات و انتظارات کشورهای در حال توسعه را در بر گرفته و جهان را از رسیدن به افزایش دمای دو درجه که میتواند آثار و عوارض ناگوار غیرقابل بازگشتی برای ادامه حیات کره مسکون داشته باشد، محافظت کند.
معاون رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین بر لزوم عادلانه و فراگیر بودن این سند تاکید کرد و حضور بیش از 180 کشور جهان در این توافق را مهم و آن را بزرگترین توافق جهانی و پیروزی چشمگیری برای چند جانبهگرایی و اعتدال در مقابل یک جانبهگرایی و افراط دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست پام، در این گفتوگو لوران فابیوس با تاکید بر اینکه تلاش خود را کردیم تا نگرانی کشورهای در حال توسعه را در نظر بگیریم و دیدگاهها را به یکدیگر نزدیک کنیم تا توافق حاصل شود، از حمایتها و همراهیهای موثر هیات ایرانی تشکر کرد.