ایلنا- سید حسن موسوی چلک با اشاره به ۶۰ سالگی حرفه مددکاری اجتماعی در کشور گفت: واقعیت حوزه اجتماعی حکایت از آن دارد که حوزه اجتماعی در شرایط خوبی به سر نمیبرد و اگر شرایط حوزه اجتماعی مطلوب نباشد شرایط هیچ حوزهای مناسب نیست.
موسوی چلک خاطرنشان کرد: ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه در ایران وجود دارد در حالی که میانگین این شاخص در دنیا ۶۰ تا ۹۰ عنوان است متاسفانه با داشتن ۸۰ میلیون جمعیت در کشور، مطابق آمار مسوولان قضایی ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده قضایی در کشور وجود دارد. این در حالی است که کشور هندوستان با داشتن بیش از یک میلیارد جمعیت، تعداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده قضایی دارد.
او افزود: مطابق آمارهای وزیر دادگستری در تیرماه سال ۹۶، ورودی زندانهای کشور ۴۵۹ هزار و ۶۶۶ نفر است یعنی ۵۲ نفر به ازای هر یک ساعت. در حالی که در سال ۵۸ این میزان ۱۰ نفر به ازای هر ساعت بود.
رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران همچنین با اشاره به اینکه در طول ۴۰ سال گذشته استراتژیهای درستی برای مدیریت اجتماعی در کشور اتخاذ نشده است، اظهار کرد: حوزه اجتماعی با رویکرد اجتماعی قابل حل است و باید نگاههای سیاسی و امنیتی را در این حوزه کنار گذاشت.
او تصریح کرد: وجود تعداد بالای پروندههای قضایی، افزایش طلاق (به ازای هر 5/3 ازدواج یک طلاق)، افزایش خشونت خانگی، سالمندآزاری (یکی از سه مولفه مداخلات در حوزه مددکاری اجتماعی) و مسایلی از این دست نشانه ضعف اخلاق در جامعه است.کمیسر اخلاق فدراسیون مددکاران اجتماعی آسیا- اقیانوسیه همچنین گفت: مطابق آمار وزیر بهداشت به ازای هر چهار نفر در کشور یک نفر دارای اختلال روانی است و شش میلیون افسرده در کشور وجود دارد.موسوی چلک یادآور شد: مطابق آمار وزارت راه ۱۹ میلیون نفر در کشور در محلات ناکارآمد شهری زندگی میکنند که از حداقلهای خدمات عمومی محروم هستند و سالها به عنوان شهروند درجه ۲ قلمداد میشدند و برچسب غیررسمی بر این مناطق زده شده بود.او ادامه داد: امروز شاخص کیفیت زندگی در کشور ما پایین است و این امر موجب ایجاد ناامیدی، بیتفاوتی، ضعف مشارکت و فردگرایی و در نهایت تنهایی اجتماعی و جایگزین مولفههایی میشود که موتور محرک کشور است.
رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در پایان خاطرنشان کرد: اگر در حوزه اجتماعی دیر بجنبیم اوضاع به هم خواهد ریخت. هرکس باید نقش خود را به خوبی ایفا کند و باید بدانیم مسوولیتپذیری بخشی از اخلاق است.