مدیر کل کمیته امداد استان تهران گفته در این استان یک میلیون نفر فقیر نیازمند وجود دارد در حالیکه سه هزار خیریه رسمی و غیر رسمی به همراه کمیته امداد از آنها حمایت میکنند. بر اساس این آمار یعنی به ازای هر ۳۳۳نفر فقیر در استان تهران یک خیریه وجود دارد.
به گفته محسن ولیئی استان تهران کمترین میزان جمعیت تحت پوشش در کمیته امداد را داراست اما در برخی از نقاط مانند بشاگرد ۶۰ درصد افراد تحت پوشش کمیته امدادند.
او میزان صدقههای جمعآوری از طرف بانیان خیر در استان تهران در ۶ماهه نخست امسال را ۲۰میلیارد تومان اعلام کرده هرچند در مجموع کمکهای دریافت شده در سطح استان به ۸۰میلیارد تومان میرسد.
گویا بر اساس آنچه ولیئی گفته کل بودجه کمیته امداد ۲۰هزار میلیارد تومان است اما او در پاسخ به اینکه چرا این بودجه فقرزدایی نمیکند گفته در کشور نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر فقیر وجود دارد که رقم کمکهای مردمی دربرابر نیازمندان قابل توجه نیست.
او در جای دیگری به خیریههایی اشاره کرده که با وجود جمعآوری پول به عنوان خیریه هیچ مددجویی ندارند و اضافه کرده برخی از خیریههایی که در شهرستان ری بودند وجود خارجی نداشتند، مثلا یکی از خیریهها نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان در حساب خود داشت اما یک مددجو را نیز تحت پوشش خود قرار نداده بود.
بر اساس گفتههای مدیر کمیته امداد استان تهران در حال حاضر یکچهارم جمعیت کشور فقیرند و نیاز به حمایت دارند. این در حالی است که وظیفه دولت برای حمایت از نیازمندان و ایجاد اشتغال به خیریهها سپرده شده است. در عین بسیاری از خیریهها در ایران به پولشویی مشغولند. محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته بود برخی موسسههای مالی نام ظاهریشان «خیریه» است، اما فعالیتهای اقتصادی خاصی انجام میدهند و بههیچرو هم زیر بار شفافسازی مالی نمیروند. اینها نه از بانک مرکزی مجوز رسمی فعالیت گرفتهاند و نه به مهمترین مرجع پولی کشور جواب پس میدهند. بسیاری از آنها پولشویی میکنند.