Skip to content
نوامبر 4, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی / اقتصاد سیاسی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • پيروزی دموکرات‌ها در انتخابات آمريکا
  • جهان
  • نوار متحرک

پيروزی دموکرات‌ها در انتخابات آمريکا

چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۵

سارا اسمیت، سردبیر آمریکای شمالی بی‌بی‌سی در واشنگتن دی‌سی نوشت: حتی خوش‌بین‌ترین دموکرات‌ها هم امیدوار نبودند که به چنین نتایج چشمگیری دست یابند. آن‌ها با کسب پیروزی‌هایی خیره‌کننده در مناطقی که مدت‌ها دژهای مطمئن جمهوری‌خواهان محسوب می‌شدند، کنترل هر دو مجلس کنگره را به دست گرفتند.

همه خودشان را آماده کرده بودند که مدتی طولانی، شاید تا چند روز، منتظر بمانند تا مشخص شود چه کسی کنترل مجلس سنا را در دست می‌گیرد. اما بزرگی پیروزی دموکرات‌ها باعث شد که این پیروزی پیش از نیمه‌شب (به وقت آمریکا) اعلام شود.

اگر دموکرات‌ها در یکی از ایالت‌های آیووا یا اوهایو و شاید تگزاس یا کانزاس پیروز می‌شدند، اتفاقی قابل‌توجه بود؛ اما پیروزی در هر چهار ایالت، حیرت‌انگیز است.

دلیل این اتفاق کاملاً روشن است. رأی‌دهندگان در سراسر ایالات متحده از هزینه‌های زندگی خشمگین هستند و دونالد ترامپ را مقصر آن می‌دانند. آن‌ها معتقدند تصمیم او برای جنگ‌افروزی با ایران و همچنین تعرفه‌های تجاری‌اش باعث افزایش قیمت‌ها شده است.

دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی نوشته است: «نام من در برگه‌های رأی نبود؛ اگر بود، با اختلاف بسیار زیاد (قاطعانه) پیروز می‌شدیم!» او هفته‌ها از هوادارانش خواسته بود طوری رفتار کنند که انگار او نامزد انتخابات است. قرار دادن خود در کانون کارزار انتخاباتی جمهوری‌خواهان، آن هم در زمانی که محبوبیتش به پایین‌ترین حد رسیده بود، اقدامی بسیار پرخطر بود که به نظر می‌رسد نتیجه‌ای معکوس داده است.

او اکنون می‌گوید که به «آقای وتو» تبدیل خواهد شد. او می‌تواند از قدرت وتوی ریاست‌جمهوری‌اش استفاده کند تا مانع از تبدیل شدن لوایح مصوب کنگره‌ تحت کنترل دموکرات‌ها به قانون شود.

اما در مقابل، دموکرات‌ها نیز اکنون می‌توانند جلوی هرگونه قانون‌گذاری مورد نظر او را بگیرند. آن‌ها همچنین می‌توانند تحقیقاتی را در کنگره پیرامون برخی از جنجالی‌ترین تصمیمات او، و همچنین روش‌هایی که او و خانواده‌اش از زمان بازگشتش به کاخ سفید از طریق آن‌ها کسب سود کرده‌اند، آغاز کنند.

برتری قاطع دموکرات‌ها

دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، اکثریت مجلس نمایندگان و سنا را به دست آوردند؛ نتیجه‌ای که کنترل یکپارچه جمهوری‌خواهان بر کاخ سفید و کنگره را پایان می‌دهد. شمارش آرا و تعیین تکلیف برخی رقابت‌ها ادامه دارد و تعداد نهایی کرسی‌های دو حزب هنوز روشن نیست. پیروزی‌های دموکرات‌ها از ایالت‌های رقابتی فراتر رفته و چند پایگاه سنتی جمهوری‌خواهان را نیز دربرگرفته است.

در مجلس نمایندگان، پیروزی‌های اعلام‌شده دموکرات‌ها را از حد نصاب ۲۱۸ کرسی عبور داده است. در سنا نیز کسب اکثریت این حزب اعلام شده است.

از مهم‌ترین نتایج سنا، شکست کن پکستون جمهوری‌خواه در برابر جیمز تالاریکو در تگزاس است. روی کوپر در کارولینای شمالی و شِرود براون در اوهایو نیز پیروز اعلام شده‌اند. در کارولینای جنوبی، آنی اندروز و در کانزاس، آدام همیلتون کرسی‌های جمهوری‌خواهان را تصاحب کردند. جاش تورک در آیووا و تروی جکسون در مین نیز برنده اعلام شدند؛ سوزان کالینز در مین شکست را پذیرفت.

دامنه تغییرات به کنگره محدود نماند. خبرگزاری فرانسه از پیروزی جینا هینوهوسا بر گرگ ابوت در انتخابات فرمانداری تگزاس گزارش داده است. کیشا لنس باتمز نیز در جورجیا پیروز اعلام شد. در مقابل، جمهوری‌خواهان فرمانداری فلوریدا را با پیروزی بایرون دونالدز حفظ کردند.

ترامپ در واکنش به نتایج، به نیویورک‌تایمز گفت آماده پذیرش آن‌هاست و از همکاری با دموکرات‌ها سخن گفت. رویترز به نقل از او گزارش داد که انتظار دارد دو طرف بتوانند به توافق‌هایی برسند. این موضع در حالی بیان شد که جمهوری‌خواهان در حال از دست دادن کنترل کنگره بودند.

با این حال، لحن رئیس‌جمهور در همه اظهارنظرها مصالحه‌جویانه نبود. او در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز پذیرفت که جنگ ایران در شکست جمهوری‌خواهان نقش داشته، اما از عملکرد خود دفاع کرد. ترامپ همچنین گفت مصوباتی را که نامعقول می‌داند وتو خواهد کرد و پس از دوره‌ای از وتوها، امکان مذاکره و همکاری با دموکرات‌ها را مطرح خواهد کرد.پ

در سوی دیگر، چاک شومر، رهبر دموکرات‌های سنا، نتایج را تغییری نسلی در نقشه انتخاباتی این مجلس توصیف کرد. حکیم جفریز، رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان، گفت رأی‌دهندگان خواهان تغییری اساسی‌اند. جان تون، رهبر جمهوری‌خواهان سنا، نیز اعلام کرد حزبش در برابر تلاش دموکرات‌ها برای برگرداندن سیاست‌های جمهوری‌خواهان خواهد ایستاد و با ترامپ همکاری خواهد کرد.

واکنش نامزدهای پیروز نیز بر تغییر تأکید داشت. جیمز تالاریکو در تگزاس گفت کارزارش با بیگانه‌کردن همسایگان به پیروزی نرسیده است. جاش تورک در آیووا نیز بر پاسخ‌گویی به همه مردم ایالت تأکید کرد. در بازارهای مالی، رویترز در گزارش واکنش اولیه از افت معاملات آتی سهام آمریکا و تضعیف دلار هم‌زمان با افزایش احتمال پیروزی دموکرات‌ها خبر داد.

اخبار روز

چاپ 🖨

Continue Reading

قبلی: فیلیپ لازارینی: فلسطینی‌ها در معرض خطر سرنوشتی مشابه با سرنوشت سرخ‌پوستان آمریکا هستند
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved