Skip to content
ژوئن 8, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • برنامهٔ سازمان انرژی اتمی ایران برای احداث نیروگاه‌های اتمی در پنج نقطهٔ ساحلی کشور
  • ایران
  • نوار متحرک

برنامهٔ سازمان انرژی اتمی ایران برای احداث نیروگاه‌های اتمی در پنج نقطهٔ ساحلی کشور

برنامه هسته‌dی ایران. عکس آرشیوی. برنامه هسته‌یی ایران ـ عکس از آرشیو

دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۵

اندیشهٔ نو: به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون‌های عمران و انرژی مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه ۱۸ خرداد با حضور یافتن در سازمان انرژی اتمی ایران با محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، و همچنین بهروز کمالوندی و محمدرضا کاردان و حسین درخشنده، معاونان او، دربارهٔ آخرین مسائل و موضوع‌های مرتبط با صنعت هسته‌یی کشور گفت‌وگو کردند.

محمد اسلامی با بیان اینکه بسیاری از علوم، فناوری‌ها، و صنایع راهبردی به صنعت هسته‌یی وابسته‌اند گفت: «این صنعت در تأمین و تولید تجهیزات و فناوری‌های مورد نیاز پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، صنایع فولاد، سیمان، و سایر بخش‌های صنعتی کشور نقش مؤثری ایفا می‌کند.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین با اشاره به نقش فناوری هسته‌یی در حفاظت از محیط زیست، منابع آب، هوا و خاک تصریح کرد: «فناوری‌های نوینی همچون پلاسما و پرتودهی کاربردهای گسترده‌ای در حوزه‌های پزشکی، بهداشت و درمان، کشاورزی، و محیط زیست دارند و می‌توانند به حل کردن بسیاری از چالش‌های کشور کمک کنند.»

شتاب توسعهٔ نیروگاه‌های اتمی در سال‌های اخیر

محمد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تأکید بر ضرورت توسعهٔ برق هسته‌یی در کشور گفت که دستیابی به ظرفیت ۲۰هزار مگاوات برق هسته‌یی از مطالبات و تأکیدات علی خامنه‌ای بوده و بر همین اساس توسعهٔ نیروگاه‌های اتمی در سال‌های اخیر با سرعت بیشتری در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار گرفته است.

او افزود: «در روزهای اخیر نیروگاه اتمی بوشهر موفق به ثبت رکورد تولید ۸۰میلیارد کیلووات ‌ساعت برق هسته‌یی شد، دستاوردی که موجب صرفه‌جویی در مصرف ۱۳۱میلیون بشکه نفت خام یا ۲۱٫۳میلیارد مترمکعب گاز طبیعی شده است.»

اسلامی ادامه داد: «همچنین فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر طی سال‌های گذشته از انتشار بیش از ۸۶٫۳میلیون تُن گازهای آلایندهٔ زیست‌محیطی جلوگیری کرده که نشان‌دهندهٔ نقش مؤثر انرژی هسته‌یی در تحقق توسعهٔ پایدار و حفاظت از محیط زیست است.»

او خبر داد که واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر اکنون با سرمایه‌گذاری ۱۰میلیارد دلاری در حال احداث است.

او با اشاره به رونمایی و ابلاغ سند جامع راهبردی صنعت هسته‌یی در سال ۱۴۰۱ گفت: «بر اساس این سند، احداث نیروگاه‌های اتمی در پنج نقطه از سواحل کشور با هدف افزایش سهم برق هسته‌یی در سبد انرژی کشور در دستور کار قرار گرفته و این پروژه‌ها مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در مسیر اجرا قرار دارند.»

در پایان این نشست، اعضای کمیسیون‌های عمران و انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت توسعهٔ هرچه بیشتر کاربردهای فناوری هسته‌یی در بخش‌های گوناگون، به‌ویژه در حوزه‌های انرژی، عمران، سلامت، کشاورزی، و صنعت، خواستار تهیهٔ گزارش جامع از ظرفیت‌ها، دستاوردها، و چالش‌های پیش‌ روی این صنعت راهبردی به‌منظور تسهیل فرایندهای حمایتی و رفع موانع موجود شدند.

این در حالی است که موضوع غنی‌سازی اورانیوم مورد نیاز کاربردهای هسته‌یی در داخل کشور، از جمله در نیروگاه‌ها، یا وارد کردن اورانیوم غنی‌شده از خارج همچنان مورد بحث و مناقشه است. غنی‌سازی اورانیوم تا ۶۰درصد نیز یکی از مسائل بحث‌برانگیز در سال‌های اخیر بوده است که با توجه به اشاره‌های متعددی که برخی از چهره‌های حکومتی به موضوع سلاح هسته‌یی و بازدارندگی آن کرده‌اند، به این فکر دامن زده است که جمهوری اسلامی در صدد تهیهٔ سلاح‌های هسته‌یی است.

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: تشکر و تمجید حماس از حملهٔ موشکی جمهوری اسلامی ایران و حوثی‌های یمن به اسرائیل
Next: گزارشی از ویتنام
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved