Skip to content
ژوئن 2, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • حزب چپ اروپا خواستار توقف فوری جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران شد
  • جهان
  • نوار متحرک

حزب چپ اروپا خواستار توقف فوری جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران شد

این حزب به‌خاطر همسویی اتحادیهٔ اروپا با «تشدید تنش»ها از مواضع رسمی اتحادیهٔ اروپا انتقاد تندی کرد.

جمعه ۱۵ اسفند ۱۴۰۴

حزب چپ اروپا در بیانیه‌ای رسمی با عنوان «جنگ غیرقانونی آمریکا و اسرائیل علیه ایران را متوقف کنید» حمله‌های نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران را قاطعانه محکوم کرد و آن را «نقض آشکار حقوق بین‌الملل» و اقدامی «از نظر سیاسی غیرقابل دفاع» خواند. این جریان سیاسی اروپایی تأکید کرده است که راه‌حل‌های دیپلماتیک و صلح‌آمیز وجود داشت، اما به‌جای آنها مسیر جنگ انتخاب شد.

در این بیانیه استدلال «جنگ پیشگیرانه» برای توجیه حمله‌ها بخشی از همان منطق جنگ‌هایی توصیف شده که پیش‌تر، به گفتهٔ چپ اروپا، عراق، لیبی، و لبنان را به ویرانی و هرج‌ومرج کشاند. حزب چپ اروپا نوشته است زیر رهبری بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ مسیر خطرناکِ تشدید تنش دنبال می‌شود که می‌تواند منطقه را به آشوبی عمیق‌تر فرو ببرد. این حزب همچنین حمله‌های اخیر را «اقدام تجاوزکارانهٔ غیرقانونی» و مغایر با منشور سازمان ملل متحد دانسته و آن را در امتداد مجموعه‌ای از نقض‌های پیشین در فلسطین، سوریه، یمن، ونزوئلا، و کوبا قرار داده است.

بیانیهٔ چپ اروپا هم‌زمان کوشیده است میان مخالفت با حکومت ایران و حمایت از مردم ایران تفکیک بگذارد. در این متن تصریح شده است که همبستگی این جریان «نه با رژیم، بلکه با مردم شجاع ایران» است، به‌ویژه با جنبش زنان که در برابر سرکوب ایستاده است و برای دموکراسی مبارزه می‌کند. این حزب همچنین خواستار پایان تحریم‌هایی شده است که به گفتهٔ آن سال‌ها به مردم ایران فشار وارد کرده و افزوده است که مجازات [ثانویهٔ] کشورهای طرف معامله با ایران نیز باید متوقف شود. حزب چپ اروپا تأکید کرده است که فقط مردم ایران حق دارند دربارهٔ آینده کشورشان تصمیم بگیرند و هیچ دولتی حق ندارد «با مصونیت کامل» کشور دیگری را بمباران کند.

یکی از محورهای اصلی این بیانیه انتقاد مستقیم از مواضع نهادهای اتحادیه اروپاست. حزب چپ اروپا نوشته است از اظهارات اورزولا فون‌در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، و کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیهٔ اروپا، «عمیقاً نگران» است، زیرا این مواضع به‌نوعی به توجیه حمله انجامیده و اتحادیهٔ اروپا را در معرض آن قرار داده است که به‌جای صلح، در کنار یکی از طرف‌های مهاجم و در مسیر تشدید تنش قرار گیرد.

این انتقاد در حالی مطرح شده است که موضع رسمی اتحادیهٔ اروپا در روزهای اخیر به‌جای محکوم کردن صریح حمله‌های آمریکا و اسرائیل، بیشتر بر محکوم کردن اقدامات ایران، حفظ امنیت اروپا، و ادامهٔ تماس با شریکان منطقه‌یی متمرکز بوده است. در بیانیه‌ای که شورای اتحادیه اروپا به نام نمایندهٔ عالی این اتحادیه منتشر کرد تأکید شده بود که اتحادیهٔ اروپا به فشار آوردن بر ایران دربارهٔ برنامهٔ هسته‌یی، برنامهٔ موشکی، و فعالیت‌های منطقه‌یی ادامه می‌دهد و برای حفاظت از امنیت و منافعش، از جمله از راه تحریم‌های بیشتر، اقدام خواهد کرد.

در همین فضا، کایا کالاس نیز در اظهارات جداگانه‌ای ایران را به تلاش برای گسترش بحران و «صادرات جنگ» متهم کرده و گفته بود جمهوری اسلامی با حمله‌هایش می‌کوشد هرج‌ومرج ایجاد کند، موضعی که نشان می‌دهد فاصلهٔ قابل توجهی میان لحن رسمی اتحادیهٔ اروپا و موضع ضدّجنگ چپ اروپا وجود دارد.

حزب چپ اروپا در پایان بیانیه‌اش از رهبران اتحادیه اروپا خواسته است «فوری مسیر خود را تغییر دهند» و به‌طور روشن این نقض فاحش حقوق بین‌الملل را محکوم کنند. این حزب خواستار سیاست خارجی مستقل اتحادیهٔ اروپا شده که بر عدالت، حاکمیت ملی کشورها، چندجانبه‌گرایی، و صلح استوار باشد. در جمع‌بندی نهایی نیز بر ضرورت کاهش تنش، توقف فوری خصومت‌ها، و بازگشت به دیپلماسی تأکید شده است.

برگرفته از اخبار روز

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: گذار بدون منجی
Next: ادای احترام دانشجویان دانشگاه مکزیک به قربانیان دبستان «شجره طیبه» میناب
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved