فرمانده یگان ویژه استان گلستان در گفتوگو با ایلنا اظهار کرده است امکان عملیات امدادرسانی به کارگران معدن آزاد شهر تا چهار روز طول می کشد. آیا با توجه به شرایط معدن و انواع خطراتی که معدنچیان محبوس شده در عمق معدن را تهدید می کند این نحوه عمل و پاسخ دهی مسئولانه است؟
اگر این حادثه درر کشور دیگری (مثلاٌ شیلی که چند سال پیش شاهد سانحه مشابه ای در یک معدن بود) اتفاق می افتاد، مقام های مسئول برای اینکه امکان زنده ماندن معدنچیان را افزایش بدهند از همه امکانات فنی پیشرفته با هر هزینه ای اسفاده می کردند. ولیکن در جمهوری اسلامی ایران جان کارگر ارزشی ندارد و مقام های مسئول حاضر نیستند هزینه تهیه این تجهیزات مدرن را فراهم آورند. آیا اگر معدنچیان محبوس سریعاٌ از عمق معدن نجات پیدا نکنند، تا چهار روز دیگر در شرایط اسفبار تونل های عمق معدن دوام خواهند آورد؟
فرمانده یگان ویژه استان گلستان در گفتوگو با ایلنا:
عملیات امدادرسانی به کارگران معدن آزادشهر تا چهار روز دیگر
فرمانده یگان ویژه استان گلستان گفت: عملیات امدادرسانی به کارگران محبوس معدن زمستان یورت با وسواس و حساسیت بالایی انجام میشود که همین امر امکان دارد نتیجه نهایی را زمانبر کند و شاید این عملیات تا چهار روز دیگر به طول انجامد.
سرگرد قاسمی فرمانده یگان ویژه استان گلستان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با آخرین وضعیت امدادرسانی به محبوس شدگان معدن زمستان یورت آزادشهر بیان داشت: به دلیل حساس بودن وضعیت معدن و ریزشهایی که صورت گرفته است عملیات به سختی به جلو میرود چراکه امکان ریزش مجدد وجود دارد.
او ادامه داد: یکی از کارگران معدن که از معدن طبس برای امدادرسانی به این مکان اعزام شده است نیز میگوید که مشکلاتی برای کارگرانی که برای کمک آمادهاند به وجود آمده است.
فرمانده یگان ویژه گلستان تاکید کرد: اگر لولههای اصلی اکسیژن آسیب ندیده باشد امکان زنده ماندن کارگران محبوس شده بالا است و به همین خاطر عملیات امدادرسانی با وسواس و حساسیت بالایی انجام میشود که همین امر امکان دارد نتیجه نهایی را زمانبر کند و شاید این عملیات تا چهار روز دیگر به طول انجامد.
گفتنی است که با گذشت نزدیک به ۴۰ ساعت از زمان حادثه مسئولین حاضر در معدن همچنان از تعداد کارگران محبوس شده مطلع نیستند.