بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس ایران، از تشکیل ستاد تبلیغاتی “اصولگرایان حامی حسن روحانی” خبر داد.
تعارض یا رویارویی با ایالات متحده و کشورهای غربی در اساس به نفع اکثر قشرهای طبقه بورژوازی از جمله بخش های سنتی آن نیست. حتی منافع اقتصادی سران مافیایی سپاه پاسداران با چنین درگیری و رویارویی نظامی و دیپلوماتیک با ایالات متحده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
اعلام خبر اینکه برخی سران سرشناس اصولگرا در حاکمیت به حمایت از کاندیداتوری روحانی به میدان آمده اند رخداد با اهمیت و تحول سیاسی جدیدی می باشد که بحث های زیادی را در کشور دامن زده است. اکنون به نظر می رسد که پس از انجام دور اول مناظره های تلویزیونی کاندیدا ها در جمعه 8 اردیبهشت ماه فرآیندهای جدیدی در این کارزار پیچیده انتخاباتی درحال مطرح شدن هستند که اشارت بر جدی تر شدن مبارزه قدرت بغرنج و پیچیده ای در میان جناح های رقیب در راس حاکمیت دارد. آنچه به روشنی قابل رویت است اینکه «اصلاحطلبان» یکباره در شرایط عجیب و دشواری قرار گرفته اند. کاندیدایی که آن ها تمامی امید خود را به حمایتش از برخی خواست هایشان بسته بودند در حال حاضر مشغول بده بستان های سیاسی با جناح های رقیب اصلاح طلب می باشد!
آیا بخش هایی از بورژوازی سنتی کشور در صدد تجدید و تدقیق موضعگیری سیاسی خود در رابطه با انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری می باشند؟ مطمئناٌ شخصیت هایی نظیر علی لاریجانی و دیگر اصولگرایان در لایه های بالای رژیم در راستای منافع اقتصادی خود که در گروی توسعه روابط اقتصادی با اتحادیه اروپا و ایالات متحده می باشد- و برای آنان تعیین کننده می باشد- حاضر نخواهند شد که شکست دولت «اعتدالگرای» حسن روحانی را به سادگی بپذیرند. برای لایحه «مدرن» سرمایه در ایران تعامل و همکاری با ترامپ یک ارجحیت محسوب می شود که در میر آن حاضر به برخی ائتلاف ها می باشند. گروهبندی کارگزاران در عمل یکی از عرصه های عمل و فعالیت بورژوازی بوروکراتیک و لایه هایی از سرمایه مدرن ایران است. جهانگیری از چهره های قدیمی و موثر کارگزاران و مورد اعتماد علی خامنه ای است.
تعارض یا رویارویی با ایالات متحده و کشورهای غربی در اساس به نفع اکثر قشرهای طبقه بورژوازی از جمله بخش های سنتی آن نیست. حتی منافع اقتصادی سران مافیایی سپاه پاسداران با چنین درگیری و رویارویی نظامی و دیپلوماتیک با ایالات متحده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. و آن ها بر پایه 37 سال تجربه خود در راس سیستم حاکم دقیقاٌ از منافع خود آگاه می باشند.
البته یک سناریوی محتمل و قابل اتکای دیگر برای اصولگرایان «عاقلی» چون علی لاریجانی در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری در پیش رو اینست که رئیسی و یا قالیباف نوعی گفتمان هسته ای تخصصی همرا با برخی از انتقاد ها و در عین حال نمایش نوعی آمادگی به تعامل با ایالات متحده در رابطه با روابط اقتصادی و برخی مسایل منطقه ای را اتخاذ کنند. جناح اصولگرایان «معتدل» بطور ویژه ای از این هراس دارند که به مثابه طرفداران جنگ و درگیری تصویر شوند. آن ها بر این باورند که چنین تصویری موجب کاهش حمایت و مقبولیت رژیم حاکم در نزد افکار عمومی خواهد بود. آن ها در یک دهه پیش به صراحت و روشنی نشان داده اند که حامی شکل گیری و ریشه دواندن رژیمی شبیه دولت « حزب عدالت و توسعه » ترکیه هستند.
بی بی سی: افتتاح ستاد انتخاباتی ‘اصولگرایان حامی روحانی’
بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس ایران، از تشکیل ستاد تبلیغاتی “اصولگرایان حامی حسن روحانی” خبر داد.
به نوشته ایلنا، آقای نعمتی امروز ۱۱ اردیبهشت در مراسم افتتاحیه ستاد تبلیغاتی اصولگرایان حامی حسن روحانی گفت: “اصولگرایی فقط جمنا نیست.”
آقای نعمتی افزود: “بیرون از جمنا هم بسیاری از اصولگرایان هستند که رای بسیار دارند و امروز در اینجا برای حمایت از روحانی اصولگرایان معتدل جمع هستند.”
جمنا یا “جبهه متحد نیروهای انقلاب”، بزرگترین ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان منتقد دولت است که ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف، به نمایندگی از آن در انتخابات کاندیدا شده اند.
بهروز نعمتی، که از نمایندگان اصولگرای مدافع دولت است، اعلام کرد که در راس ستاد اصولگرایان حامی حسن روحانی یک “شورای عالی سیاستگذاری” و ذیل آن یک “شورای راهبردی” قرار خواهد داشت.
آقای نعمتی افزود: “کشور را به ۸ قسمت تقسیم کردیم. ما ۱۶ کمیته در کمیته اقشار داریم و ۵ معاونت هم برای ستاد در نظر گرفتیم. از فردا در تهران ستاد مردمی فعال خواهد شد و در کشور هم از فردا کار را شروع میکنیم.”
وی همچنین خبر از راه اندازی سایتی به نام “اصولگرایان معتدل” داد.
خبر آغاز به کار رسمی ستاد اصولگرایان حامی حسن روحانی در حالی اعلام شده که امروز، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز، وعده افزایش دو یا سه برابری یارانهها را غیرممکن دانسته است.
آقای لاریجانی، که از اصولگرایان حامی آقای روحانی است، امروز در قم گفت: “سالانه یک میلیون و پانصد هزار میلیارد ریال یارانه در ایران داده می شود که با توجه به درآمدها و هزینههای دولت، افزایش آن امکان پذیر نیست چرا که دولت پولی برای پرداخت آن ندارد. ”
ابراهیم رئیسی، از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران، اخیر گفته بود در صورت پیروزی در این انتخابات، یارانه سه دهک پایین جامعه را تا سه برابر افزایش خواهد داد.