Skip to content
آوریل 18, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • سرنوشت یارانه‌های قطع شده!!
  • اجتماعی
  • زحمتکشان
  • نوار متحرک

سرنوشت یارانه‌های قطع شده!!

دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴

با اعلام قطع یارانه ۱۸ میلیون هموطن ایرانی توسط وزیر کار ضد کارگری که از مرداد ماه آغاز گشته است مبلغی بالغ بر ۵۴۰۰ میلیارد تومان در حداقل ترین شکل آن است. همچنین از اول سال جاری ۱ درصد بر مالیات بر ارزش افزوده اضافه کردند که همسان سازی حقوق بازنشستگان را با آن سر و سامان بدهند که دروغ از آب درآمده است. با فرض اینکه از ۹۰ میلیون ایرانی روزانه فقط ۵ هزار تومان یک درصد ارزش افزوده کسر شود مبلغی در حدود بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان در ماه خواهد شد که با مبلغ ۵۴ هزار میلیارد تومان جمعن می شود ۶۷ هزار میلیارد تومان. پرسش این است این پول کجا قرار است هزینه شود بی تردید برای مردم محروم در نظر گرفته نشده است.
حذف تاکنون ۱۸ میلیون نفر از لیست یارانه بگیران و محروم شدن از یارانه های آب، برق، نان، شیر، کره، دارو و درمان و…از زندگی و معیشت مردم کارگر و زحمتکش جامعه است، ولی این پایان داستان نیست.
سازمان “هدفمند سازی یارانه ها”، سازمانی از زیرمجموعه‌ های وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه که نقش کلیدی در “مدیریت منابع و مصارف یارانه‌ای” کشور دارد از همین الان چگونگی مصرف این مبالغ را تعیین کرده است.
فرشاد مومنی، اقتصاددان در یکی از سخنرانهای خود به لیستی اشاره می کند که قرار است این ۶۷ هزار میلیارد تومان منابع مالی بدست آمده از قطع یارانه ها به مصرف برسد. او در این لیست به موارد زیر اشاره می کند.
۱- کمک به تولید آثار فاخر!!! صدا و سیما
۲- تقویت فرهنگ دینی در شهرستانها
۳- نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
۴- صندوق اعتباری هنر
۵- جامعه المصطفی
۶- شبکه جهانی ثقلین
۷- شبکه جهانی تقلید
فرشاد مومنی می گوید:«بقیه اش رو نمیخونم که دیگه خیلی بی ریخته!!!.»
واقعیت آنست از این سیستم که دزد پرور و چپاولگری و فساد که از ارکان پایه ای آنست توقع بیشتری هم نیست. به لیست بالا نگاه کنیم تا متوجه شویم مافیای در قدرت که همیشه از خالی بودن صندوق دولت شکوه و ناله می کنند ولی با لیست کردن شبکه های مشکوک و یا کاغذی نظیر شبکه جهانی ثقلین و شبکه جهانی تقلید و با حذف یارانه میلیون ها نفر از مکیدن آخرین شیره جان مردمی که دیگر جانشان به لب رسیده است نمی گذرند.

در پرتو اتحاد و همبستگی همه مزدبگیران و ایجاد سندیکاهای کارگری و دیگر اقشار اجتماعی است که می توان و باید سد محکمی در مقابله این همه بی عدالتی و استثمار برده وار این دزدان زندگی و معیشت مردم ایجاد نمود؛ بسوی تغییرات بنیادی در کشور حرکت کرده، بر بحرانهای متعدد فایق آمد و جامعه‌ای بر مبنای آزادی و برابری و رفاه همگانی ایجاد نمود.

تصمیم با ماست!

هیات تحریریه نشریه کارگری پیام سندیکا

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: مصطفی البرغوثی:  قطعنامه پیشنهادی آمریکا جانبداری کامل از اشغالگران است
Next: هزارش ماتم و یک دم عروسی
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved