رئیس هیأت مدیره شرکت فولادی کیمیا چدن گفت که مجموعاً ۳ هزار نفر در واحدهای این شرکت اشتغال مستقیم و غیرمستقیم داشتند اما در چند ماه اخیر تمامی کارکنان با پرداخت تمامی حق و حقوق، اخراج شدند. از سوی دیگر، ۳۶ تن از کارگران پیمانکاری یکی از واحدهای پتروشیمی از ابتدای ماه جاری در حالی توسط کارفرما بازنشسته قلمداد و از ادامه حضور در محل کارشان منع شدهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، رئیس هیأت مدیره شرکت فولادی کیمیا چدن گفت که مجموعاً ۳ هزار نفر در واحدهای این شرکت اشتغال مستقیم و غیرمستقیم داشتند اما در چند ماه اخیر تمامی کارکنان با پرداخت تمامی حق و حقوق، اخراج شدند. به گفته وی، از سال ۹۳ و زمانی که «بر خلاف قانون از این کارخانه ارزش افزوده گرفته شده، با توجه به بالا رفتن قیمت تمام شده، رفته رفته کارخانه به سمت تعطیلی کشیده شد و در حال حاضر عملاً فعالیتی ندارد.
مجید نورشرق رئیس هیأت مدیره کیمیا چدن در نجف آباد اصفهان با اشاره به شرایط نامساعد تولیدکنندگان و با انتقاد از سیاستهای دولت عنوان کرد: “از سال ۹۳ و زمانی که بر خلاف قانون از کارخانه ما ارزش افزوده گرفته شده با توجه به بالا رفتن قیمت تمام شده رفته رفته کارخانه به سمت تعطیلی کشیده شد و در حال حاضر عملاً فعالیتی نداریم”.
وی با بیان این که این شرکت ۴ واحد دارد که یکی از آنها در شهرک صنعتی علویجه است، اظهار داشت: “مجموعاً ۳ هزار نفر در این واحدها اشتغال مستقیم و غیرمستقیم داشتند اما در چند ماه اخیر تمامی کارکنان با پرداخت تمامی حق و حقوق، اخراج شدند”.
رئیس هیأت مدیره کیمیا چدن با اشاره به چالشهای پیش روی تولید در کشور تصریح کرد: “تولیدکننده امروز، همه انرژیاش را برای حل بحرانها میگذارد و توانی برای بهبود اقتصاد کشور ندارد؛ صراحت قانون وجود دارد که ارزش افزوده نگیرند اما در حال حاضر گرفته میشود، قول دادند سال آینده این موضوع در مجلس پیگیری شود”.
از ابتدای ماه جاری اتفاق افتاد: سرگردانی ۳۶ کارگر پیمانکاری عسلویه برای بازنشستگی
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران پیمانکاری یکی از واحدهای پتروشیمی از ابتدای ماه جاری در حالی توسط کارفرما بازنشسته قلمداد و از ادامه حضور در محل کارشان منع شدهاند که برابر نظر سازمان تامین اجتماعی این اقدام کارفرمای آنها عملی غیر قانونی است و باید هرچه زودتر به شغل سابق خود بازگردانده شوند.
این کارگران که شمار آنها در حدود ۳۶ نفر است تا ابتدای ماه جاری (اسفند ۹۵) از طریق شرکت جم صنعت کاران به عنوان کارگر پیمانکاری در پتروشیمی جم مشغول کاربودند اما از این زمان به بعد به تدریج توسط کارفرمای خود نیروی بازنشسته قلمداد و برای دریافت مستمری به سازمان تامین اجتماعی معرفی میشوند.
آنها میگویند در حالی که انتظار داشتند پس از صدور حکم ترک کارشان از سوی کارفرما، از سازمان تامین اجتماعی مستمری بازنشستگی دریافت کنند، افزودند: در نهایت پس از مراجعه به سازمان تامین اجتماعی مطلع شدیم که سالهاست مقررات بازنشستگی تغییر کرده است و بر همین اساس هنوز امکان استفاده از شرایط بازنشستگی را نداریم .
کارگران یاد شده که با داشتن بین ۱۰ تا ۱۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه سنی بیشتر از ۶۰ سال دارند، ادامه دادند: کارفرما در پتروشیمی مدعی است که برابر ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی باید بازنشسته بشویم اما در مقابل سازمان تامین اجتماعی با یادآوری اینکه مدتهاست که این بخش از مقررات بازنشستگی تغییر کرده است، از صدور حکم و برقراری مستمری بازنشستگی برای ما خودداری میکند.
در ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی که ظاهرا مورد استناد کارفرمای این گروه از کارگران پیمانکاری پتروشیمی جم قرار گرفته، ذکر شده است که کارگر با ۶۰ سال سن و ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی میتواند بازنشست شود اما در مقابل تامین اجتماعی منطقه ویژه عسلویه با استناد به اصلاحیهای که در سال ۸۰ در مقررات بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی به وجود آمده است، به آنها گفته که کارگر دارای ۶۰ سال سن تنها به شرط داشتن ۲۰ سال سابقه بیمه پردازی میتواند بازنشسته شود.
از قرار معلوم کارگران مذکور که براساس مقرراتی که آخرین بار در حدود پانزده سال قبل معتبر بودهاند شغل خود را از دست دادهاند توانستهاند تا برای بازگشت به کار نظر موافق مراجع حل اختلاف روابط کار محل کار خود را بدست بیاورند اما از قرار معلوم کارفرمای این کارگران در پتروشیمی جم همچنان بر صحیح بودن قرائت خود از مقررات تامین اجتماعی اصرار دارد و به همین دلیل هنوز حاضر نشده است تا آنها را کار سابق خود بازگرداند.
این ۳۶ کارگر که اکنون در آستانه شب سال نو اصلیترین منبع درآمد خود را از دست دادهاند میگویند توقع داشتیم که بعد از بازنشستگی منبع درآمد جدیدی بدست خواهیم آورد اما حالا با این اوضاع اقتصادی همان ممر درآمد را نیز از دست داده و در نتیجه از این اتفاق پشیمان شدهایم.