Skip to content
می 13, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • آمریکا برای نخستین‌بار «زره‌پوش» برای «نیروهای دموکراتیک سوریه» ارسال کرد – کمک در سایه
  • جهان
  • نوار متحرک

آمریکا برای نخستین‌بار «زره‌پوش» برای «نیروهای دموکراتیک سوریه» ارسال کرد – کمک در سایه

سلاح‌های سبک و مهمات؛ این، دست‌کم به ادعای مقامات نیروهای دموکراتیک‌ سوری، تمام کمک‌های تسلیحاتی ایالات متحده به مبارزان کُرد در جریان جنگ اکنون شش‌ساله سوریه بوده است. امروز اما تصویر رژه خودروهای تازه زرهی در صفوف مبارزان عرب و کُرد سوری نشان از چشم‌انداز امیدوارکننده پشتیبانی نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده دارد. این نیز البته ادعای سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوری است که روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز از تحویل‌گرفتن خودروهای زرهی ارسالی از سوی نیروهای ائتلاف، آن‌هم برای اولین‌بار خبر داده بود.
«طلال سلو» در حالی ضمن تأیید این خبر، تحویل خودروهای زرهی جدید را نشانه‌ای از بهبود و تقویت چشمگیر حمایت‌های ایالات متحده از ائتلاف متبوع خود و نتیجه روی‌کار‌آمدن دولت جدید در واشنگتن دانسته و مدعی شده نیروهایش پیش از این هیچ‌گاه شاهد چنین حمایت تسلیحاتی‌ای نبوده‌اند که گفته می‌شود مبارزان کرد و عرب عضو این ائتلاف و در رأس آن، یگان‌های مدافع خلق، به‌شدت در حال آماده‌سازی برای آغاز فاز جدید عملیات آزادسازی رقه، پایتخت خودخوانده داعش، در سوریه هستند.
به گفته برخی منابع شبه‌نظامی کرد، فاز بعدی کارزار آزادسازی رقه که بناست در آینده‌ای نزدیک آغاز شود، متوجه تصرف و مسدودسازی تمامی مسیرهای مواصلاتی باقی‌مانده به شهر، از جمله جاده‌ای است که رقه را به استان دیرالزور، یکی دیگر از پایگاه‌های اصلی تروریست‌های داعش، متصل مي‌كند؛ عملیاتی که بدون‌شک متضمن حضور تجهیزات جدید نظامی و بهره‌گیری از پشتیبانی هوایی و مشورتی نیروهای ویژه آمریکایی خواهد بود. این اما یک سوی ماجراست. سوی دیگر آن، بیانیه‌های رسمی پنتاگون و ارتش ایالات متحده است که نه‌تنها از نهایی‌شدن فرایند ارسال این خودروهای زرهی در روزهای آخر حضور باراک اوباما در کاخ سفید حکایت دارند، بلکه اعلام کرده‌اند خودروهای موردنظر صرفا در اختیار ائتلاف عرب – سوری؛ یعنی بخش اقلیت نیروهای دموکراتیک قرار خواهد گرفت.
«آدرین رانکین-گالووی»، سخنگوی پنتاگون در بیانیه‌ای که روز گذشته منتشر کرد گفت، وزارت دفاع آمریکا حمایت‌های مادی و آموزشی خود را تنها در اختیار ائتلاف عرب سوری قرار داده و هیچ تغییری در سیاست‌های پیشین آن وزارتخانه ایجاد نشده است. سرهنگ «جان دوریان»، سخنگوی ارتش آمریکا، نیز ضمن اشاره به اینکه خودروهای زرهی ارسالی با اتکا به اختیارات موجود، در اختیار شرکای نظامی ائتلاف قرار گرفته تا در پیشروی به سمت رقه، بر تهدیدهایی که بمب‌های کنار جاده‌ای متوجهشان مي‌كند، غلبه کنند، خاطرنشان كرده این تصمیم ازسوي فرماندهان نظامی گرفته شده و از مدت‌ها پیش در دستور کار قرار داشته است.
این در حالی است که باوجود دست‌به‌دست‌شدن تصاویر خودروهای زرهی تحویل‌گرفته‌شده در شبکه‌های اجتماعی منسوب به یگان‌های مدافع خلق در روز دوشنبه و اظهار شادمانی برخی مبارزان کرد از دریافت کمک‌های تسلیحاتی که می‌تواند آغاز فاز بعدی عملیات خشم فرات را به همین چند روز آتی موکول كند، سخنگوی یگان‌های مدافع خلق روز گذشته در بیانیه‌ای تمامی گزارش‌های رسانه‌ای دراین‌باره را تکذیب و تأکید کرده نیروهایش هیچ سلاح و تجهیزاتی، اعم از تانک و خودرو زرهی از نیروهای ائتلاف تحویل نگرفته‌اند.
این تحولات بیش از هر چیز یادآور کمک تسلیحاتی ارتش ایالات متحده به شورشیان حاضر در استان حسکه سوریه در اکتبر ٢٠١٥ است که با پرتاب نزدیک به ٥٠ تن مهمات به مناطق تحت‌تصرف شورشیان و البته تکذیب دریافت این کمک‌ها از سوی مخالفان عرب سوری همراه بود؛ تکذیبیه‌ای که بلافاصله پیام تشکر «صالح مسلم»، رهبر یگان‌های مدافع خلق، از نیروهای آمریکایی را در پی داشت. با تمام این اوصاف و در شرایطی که به نظر می‌رسد مبارزان کرد، به‌عنوان بزرگ‌ترین و کاراترین بازوی زمینی ائتلاف بین‌المللی ضدداعش، همچنان باید به شکایت خود از کمبود پشتیبانی‌های سنگین تسلیحاتی از سوی واشنگتن ادامه دهند، بدون‌تردید نمی‌توان منکر لزوم نقش‌آفرینی هرچه‌پررنگ‌تر نیروهای دموکراتیک سوری در راهبرد مستقیم‌تر «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده، در مبارزه با تروریست‌های داعش شد؛ رئیس‌جمهوری که به‌صراحت نابودی داعش را یکی از بزرگ‌ترین اولویت‌های سیاست خارجه خود اعلام کرده و با پیشنهاد طرح ایجاد منطقه امن، عملا از ضرورت همکاری‌های بیشتر زمینی در سوریه سخن گفته است.
دراین‌میان اما احتمالا بزرگ‌ترین مانع پیش‌روی دولت ترامپ در گسترش پشتیبانی‌های نظامی کردها، برچسب همکاری یگان‌های مدافع خلق با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) است که از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و شاید از همه مهم‌تر، ترکیه به‌عنوان سازمانی تروریستی شناخته شده است. آنکارا بارهاوبارها با اتکا به اشتراکات ایدئولوژیک، رهبری یکپارچه و ارتباطات سازمانی دو گروه، یگان‌های مدافع خلق را نیز سازمانی تروریستی اعلام کرده که  درصدد است با اعمال تغییرات جمعیتی در مناطق آزادشده از دست داعش، شمال سوریه را عملا به یک منطقه‌ خودمختار کردنشین بدل كند؛ تحولی که به گفته حزب حاکم «عدالت و توسعه» ترکیه، تهدیدی جدی برای تمامیت ارضی و ثبات مناطق ملتهب کردنشین آن کشور در جنوب‌شرقی و به‌تبع آن، دلیلی جدی برای مخالفت آنکارا با پشتیبانی‌های نظامی و تسلیحاتی آمریکا از مبارزان کرد سوری است.

————————————
تعویق مذاکرات صلح سوري ژنو
نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه با تأیید به‌تعویق‌افتادن مذاکرات سوریه اعلام کرد، در صورت ناتوانی معارضان سوری برای تشکیل هیئتی یکپارچه شخصا در‌این‌باره اقدام خواهد کرد. «استفان دی میستورا» در نشستی خبری که روز سه‌شنبه پس از جلسه غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد برگزار شد، گفت: در‌صورتی‌که معارضان تا هشتم فوریه نتوانند اسامی هيئت یکپارچه خود را تعیین کنند، ناگزیر خواهم شد تدابیری را که پیش‌از‌این به موجب قطع‌نامه ۲۲۵۴ اجرا نکرده بودم، انجام دهم. او همچنین موکول‌شدن دور جدید مذاکرات ژنو بین طرف‌های بحران سوریه از هشتم فوریه به بیستم این ماه را تأیید کرد و افزود: با توجه به مذاکراتی که با دبیرکل سازمان ملل متحد انجام دادم، تعویق مذاکرات تا ۲۰ فوریه را خواستار شدم. نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه درباره علل اتخاذ تصمیم برای تعویق این مذاکرات گفت: اولا اینکه می‌خواهیم به طرحی که در آستانه تدوین شد، فرصت دهیم تا تحقق پیدا کند که اگر آتش‌بس تا میزانی که ما می‌خواهیم ثابت باشد، به مذاکرات سوریه کمک خواهد کرد. دی میستورا افزود: ثانیا اینکه می‌خواهیم به دولت (سوریه) برای مشارکت قوی و به معارضان برای یکپارچه‌سازی خود در این مذاکرات فرصت دهیم.

Continue Reading

Previous: کاخ سفید در واکنش به طومار اعتراضی کارکنان وزارت خارجه در قبال فرمان منع ورود: مخالفید، پیاده شوید
Next: پلاسکو؛ شارلاتانیسم و عوام‌فریبی – مرتضی کاظمیان
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved