رئیس جمهور روحانی: به آنهایی که میگویند در کشور رکود وجود دارد و میگویند ما چيزی در راستای رونق اقتصادی نمیبينيم میگویم عينکی برای خود تهيه کنيد یا خود را درمان کنيد.
نشست خبری حسن روحانی با اهالی رسانه در یک سالگی برجام بعدازظهر دیروز برگزار شد. همان صحبتهای تکراری و ادعای اثرگذاری برجام بر اقتصاد و معيشت، همراه با توهين های متعدد به منتقدان بار دیگر مطرح شد اما این بار نکته قابل توجه در رفتار روحانی، شادابی و خوشحالی او بود. او که نشان داده است برخلاف سخنرانی هایش در نوبت صبح، بعدازظهرهای آرامی دارد دیروز هم خودش خوشحال بود و هم با طرح شوخی و کنایه و بذله گویی به دفعات سالن را که بيشتر آنها رسانه های دولتی و حامی دولت بودند، به خنده وا داشت. به گزارش «وطن امروز» این شادابی حتی زمانی که خبرنگار یک رسانه حامی فتنه 88 از او درباره اثرات مرگ هاشمی رفسنجانی پرسيد هم از لبهای روحانی حذف نشد تا مشخص شود حسن روحانی روز شادی را داشته است. او در این روز شاد، حرفهای قابل تاملی هم زد. او درباره بحران اشتغال، عملکرد دولتش را بینظير دانست و مدعی شد سالانه 700 هزار شغل توليد کرده و از این لحاظ دولت وی در دنيا بینظير است. او همچنين درباره رفتار دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا در قبال برجام نيز در اظهارنظری شگفت انگيز، یک توصيه قرآنی خطاب به ترامپ مطرح کرد و گفت ترامپ باید بداند برجام به سود او است! این شادابی و خوشحالی البته مانع تکه پرانیهای روحانی به منتقدان نشد. او مثل هميشه این بار نيز منتقدان را متهم به «کوری» کرد و گفت برای دیدن دستاوردهای برجام باید خود را درمان کنند و عينک بزنند! روحانی در ماجرای خرید ایرباس هم باز از استدلالهای برجامی استفاده کرد. درحالی که منتقدان از رفتار دون شأن و غير عزتمندانه وزیر راه و رئيس سازمان انرژی اتمی در ماجرای فرود ایرباس گلایه دارند، روحانی باز هم از استدلال های برجامی استفاده کرد و گفت منتقدان بروند هواپيمای کهنه سوار شوند. این توهينها در شرایطی مطرح شد که روز گذشته تنها و تنها به یک رسانه منتقد دولت اجازه داده شد از روحانی سوال بپرسد. این درحالی است که حتی خبرگزاریها و روزنامه های سطح دوم حامی دولت نيز اجازه یافتند سوالات سفارشی خود را طرح کنند.
ما بینظيریم!
روحانی در ابتدای نشست خبری روز گذشته که در واقع به گپ وگفت او با رسانه های حامی خود و نيز چند خبرگزاری خارجی شبيه بود، گفت: بسيار سپاسگزارم از کارآفرینان، از فعالان اقتصادی، از خدمتگزاران مردم، از همه مقامات، از همه قوا که دست به دست هم دادیم و تا امروز شاهد رشد بيش از 5 درصدی هستيم. یعنی رشد 7/4 درصدی که در منطقه ما نظيری برای آن تا امروز نمیشناسيم و در سطح جهان نيز نمونههای خيلی زیادی ندارد. آن هم در شرایط امروز جهان که معمولا با نوعی رکود اقتصادی مواجه است. وی با سپاسگزاری از همه مردم و کارآفرینان که موجب شدند کشور موفق شود در زمينه اشتغال قدم بزرگی بردارد، بيان داشت: اگرچه تا رسيدن به مقصد و مطلوب نهایی هنوز فاصله زیاد داریم اما اینکه در طول یک سال بيش از 700 هزار شغل خالص در کشور ما ایجاد شود نظایر زیادی ندارد. رئيس جمهور تصریح کرد: این رقم در خود دنيا هم نظایر زیادی ندارد. من در گفتوگوی تلویزیونی گفتم که 6 کشور هستند بالای 600 هزار شغل در سالهای اخير توانستند به وجود بياورند؛ 700 هزار شغل بسيار زیاد است. البته برای کشور ما به خاطر انباشت مسائلی که در سالهای گذشته داشتيم نياز به کارهای زیادی داریم.
بروید خودتان را درمان کنيد!
رئيس دولت در ادامه اظهاراتش بعد از آنکه عملکرد دولت خود در اشتغال زایی را بینظير دانست، این بار نيز منتقدان را از ادبيات خود بی نصيب نگذاشت. او گفت: یکی از اهداف بزرگ ما در مساله برجام، اشتغال جوانان بود، اینکه چگونه میتوان اشتغال ایجاد کرد، با وام که نمیشود اشتغال ایجاد کرد، اشتغال با سرمایه گذاری درست میشود؛ سرمایه داخلی، سرمایه خارجی، فعال کردن بخشهای اقتصادی، بخش کشاورزی و… خوشبختانه در این چند ماه گذشته از سال جاری هم بخش کشاورزی شرایط رشد خوبی پيدا کرده و هم بخش صنعت رشد خوبی داشته است. سال گذشته همين موقع بنده مصاحبهای انجام دادم و همه تلاش میکردیم تا اجناسی که در انبارها باقی مانده را به فروش برسانيم. در برخی کارخانه های بزرگ ما مانند فولاد آنقدر انبارها از کالا انباشته شده بود که دیگر جایی در انبارها وجود نداشت اما الان دیگر فولاد جنسی ندارد که بدهد، همه انبارها خالی شده است و حتی در شرایط امروز، فولاد نوبت های سه ماهه میدهد. روحانی افزود: به آنهایی که میگویند در کشور رکود وجود دارد و میگویند ما چيزی در راستای رونق اقتصادی نمیبينيم میگویم عينکی برای خود تهيه کنيد یا خود را درمان کنيد. حداقل بروید و وضعيت صنعت را در سال گذشته و از جمله در ذوب آهن ببينيد و با امروز مقایسه کنيد. البته من نمیگویم در همه جا توفيق حاصل شده است، چرا که هنوز بخش های غيرفعال در اقتصاد ما بسيار است و ما نيز نمیتوانيم تسهيلات را به طور کامل در اختيار همه بخشها قرار دهيم.
ترامپ نمیداند برجام به نفعش است
اما در ادامه این نشست خبری موضوع تمدید تحریمهای ISA و نيز مواضع ترامپ مورد اشاره قرار گرفت. روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه رسالت (تنها رسانه منتقد دولت که اجازه پرسيدن سوال پيدا کرد) درباره تمدید تحریم های ISA گفت: نکته مهم این است که قانون آیسا را بلافاصله بلااثر کردند که اگر نمیکردند، ما آرام ننشسته بودیم. البته ما اقدام کردیم و به وزیر امور خارجه و رئيس سازمان انرژی اتمی نامه نوشتيم که یکی اجرا شد و یکی در حال اجراست. روحانی با تأکيد بر امکان بدعهدی در آینده افزود: بخشی از اجرای برجام نيز که ما باید آن را انجام میدادیم، دیروز تمام شد و روزهای آخر انجام شد؛ بخشی از کار فردو دیروز انجام شده است. وی با بيان اینکه تحریمها برداشته شده است، افزود: آمریکاییها هم بدقلق هستند و هم بدعهدی میکنند. به آینده اميدوارم و برجام چيزی نيست که یک نفر بگوید که من از چيزی خوشم نمیآید و این برای آمریکا خير است. پایگاه خبری جام نيوز نيز در اینباره به ذکر آیه قرآنی مورد اشاره روحانی پرداخته است. براساس گزارش این پایگاه خبری، روحانی اظهار داشت: برجام این نيست که کسی جایی انتخاب شود بگوید من خوشم نمیآید. رئيس جمهور منتخب آمریکا نمیتواند خوشش نياید. قرآن میگوید ایبسا از چيزی خوشت نمیآید درحالیکه به نفع شماست « عسی ان تکرهوا شيئا… آیه 216 سوره بقره». رئيس جمهور جدید آمریکا نمیداند برجام به نفعش است، برجام برد برد است. روحانی همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار بلومبرگ مبنی بر اینکه ترامپ تا چند روز دیگر به کاخ سفيد خواهد رفت و اگر تصميم به مذاکره دوباره برای برجام بگيرد، چه تدابيری اندیشيده اید و این واقعه چه تأثيری در انتخابات آینده ایران خواهد داشت؟ آیا شما دوباره کاندیدا میشوید؟ تصریح کرد: آقای ترامپ اظهاراتی که تاکنون نسبت به برجام انجام داده، این بوده که این توافق خوب نيست. وی اظهارات ترامپ تاکنون را بيشتر شعاری عنوان کرد و افزود: بعيد میدانم در مقام عمل اتفاقی بيفتد؛ زیرا برجام توافقی دوجانبه نيست و کسی نمیتواند بگوید من خوشم میآید یا نمیآید. او با تأکيد بر اینکه مذاکرات مجدد اصلاً معنایی ندارد، گفت: مذاکرات سالها طول کشيده است و راجع به جمله به جمله و کلمه به کلمه آن بحث شده و به توافق رسيده است. بازگشت معنا ندارد. هيچ مذاکره ای نسبت به برجام در کار نخواهد بود. روحانی ادامه داد: برجام انجام گرفته و تمام شده است. در شورای امنيت سازمان ملل نيز تایيد شده و سندی بين المللی و توافقی چندجانبه است. او در ادامه اظهار داشت: وجود رئيس جمهور جدید در کاخ سفيد هيچ تأثيری در انتخابات آتی ایران نخواهد داشت و ایران روند خود را دارد و خواست مردم اجرایی و عملياتی خواهد شد.
وزارت امور خارجه: اظهارات ترامپ عليه برجام باعث ایجاد نگرانی شده است
وزارت امور خارجه چهارمين گزارش 3 ماهه خود درباره توافق جامع هسته ای ایران را به کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ارائه کرده است. در این گزارش وزارت امور خارجه نسبت به تاثير ریاستجمهوری ترامپ بر برجام ابراز نگرانی کرده است. به گزارش «وطنامروز» در این گزارش آمده است: رئيسجمهور جدید آمریکا طی روزهای آتی سکان قوه مجریه در آمریکا را به دست خواهد گرفت و شعارهای تبليغاتی وی عليه برجام در دوره مبارزات انتخاباتی، به لحاظ روانی بر حرکت برجام تاثير گذاشته و موجب بروز نوعی بلاتکليفی و نگرانی درباره آینده برجام در ميان تعدادی از شرکتهای خارجی متمایل به همکاری اقتصادی با ایران شده است، به گونه ای که برخی از آنها برای برداشتن گامهای بيشتر به سمت مراوده اقتصادی با ایران، عملا منتظر اعلام رسمی راهبرد دولت جدید آمریکا درباره برجام هستند. همانطور که بارها مورد تاکيد قرار گرفته است، برجام نه یک تفاهم دوجانبه ميان روزنامه وطن امروز 2017/01/18 http://www.vatanemrooz.ir/newspaper/BlockPrint/170629 3/3 ایران و آمریکا، بلکه سند و توافقی «چندجانبه» است که مورد تایيد شورای امنيت سازمان ملل متحد و جامعه بينالمللی قرار گرفته است و همه طرفهای برجام مسؤوليت مشترکی درباره اجرای تکاليف مربوط به خود در این توافق دارند. جمهوری اسلامی ایران در این مرحله، با پایبندی به تعهدات بينالمللی خود، از قضاوت زودهنگام درباره رویکرد رئيس جمهور جدید آمریکا در قبال برجام خودداری و در عين حال، برای هر سناریو و احتمالی، آمادگی کامل دارد.
به نقل از روزنامه وطن امروز