Skip to content
جولای 16, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • مخالفت‌ها و اعتراض‌ها به طرح انتقال آب از هزارمسجد به مشهد ادامه دارد
  • محیط زیست
  • نوار متحرک

مخالفت‌ها و اعتراض‌ها به طرح انتقال آب از هزارمسجد به مشهد ادامه دارد

https://t.me/ettehad

یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴

لیندا سارنگ، اندیشهٔ نو: بر اساس تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، عده‌ای از شهروندان معترض به انتقال آب به مشهد از رشته کوه هزارمسجد در شمال استان خراسان رضوی در بخشی از این منطقهٔ پُرآب جمع شدند و خواستار توقف اجرای این طرح شدند.با همراهی فعالان مدنی و زیست‌ محیطی، خواستار توقف طرح انتقال آب از منطقه هزارمسجد به مشهد شدند.

فعالان مدنی و زیست‌محیطی معترض به این طرح ابراز نگرانی کرده‌اند که این طرح می‌تواند به نابودی منابع طبیعی این منطقه و مهاجرت ساکنان منطقه به شهرهای اطراف، از جمله مشهد منجر شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اندیشکدهٔ دانشگاه فردوسی مشهد نیز به طرح انتقال آب هزارمسجد به مشهد واکنش منفی نشان داده است. ساکنان هزارمسجد از مسئولان و استاندار خراسان رضوی تقاضا کرده‌اند که به نظر اندیشکدهٔ دانشگاه فردوسی مشهد توجه کنند.

فرشته تقی‌زاده، مدیرعامل انجمن دیده‌بان آب و هوا و زمین، به خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: «به دعوت مدیر سمن طبیعت لایین شهرستان کلات و همچنین ساکنان روستاهای همجوار با رودخانهٔ لایین، جمعی از افراد عضو در سمن‌های محیط‌زیستی و فعالان رسانه‌یی برای بازدید و بررسی میدانی پروژهٔ انتقال آب از یال شمالی هزار مسجد به مشهد به این منطقه رفتند.»

تقی‌زاده افزود: «پروژهٔ انتقال آب هزارمسجد تبعات منفی بسیاری به همراه دارد و باعث تخریب مبدأ و عدم‌پایداری منابع آبی برای مقصد است. از همین رو، در اتاق فکر دانشگاه فردوسی مشهد، با حضور استادان و متخصصان، این موضوع مورد بررسی و واکاوی علمی قرار گرفت تا بهترین تصمیم گرفته شود.[…که] منتج به صدور رأی برای توقف پروژهٔ انتقال آب هزارمسجد به دلایل مختلف علمی شد و استادان دانشگاه و متخصصان راه‌های جایگزین ارائه کردند.»

همچنین، احمد مزروعی، مدیرعامل سمن دیده‌بان طبیعت هزارمسجد، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: «سال‌ها آب منطقه‌ای و وزارت نیرو طرح انتقال آب هزارمسجد به مشهد را مخفی نگه داشتند. مزارع ما متکی به آب است و اگر آب را انتقال بدهند، مردم مهاجرت می‌کنند به حاشیهٔ شهر مشهد و امنیت به خطر می‌افتد.»

کامران داوری، سرپرست پژوهشکدهٔ آب و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی مشهد، نیز دربارهٔ پیامدهای اجرای این طرح انتقال آب گفت: «اهالی این منطقه با انتقال آب مخالف‌اند متأسفانه در مطالعات اجتماعی این طرح، خواست اهالی این منطقه را در نظر نگرفته‌اند و این طرح را پیش برده‌اند.»

کمال الدین ناصری، عضو هیئت علمی دانشکدهٔ منابع طبیعی و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی مشهد، نیز ضمن مخالفت با این طرح گفت: «ارتفاعات هزارمسجد لبهٔ فلات ایران است و پشت این لبه صحرای بزرگ قره‌قوم قرار گرفته است. ما باید از این کوه‌ها مانند دیوار قلعه محافظت کنیم، زیرا اگر این قلعه از بین برود، شهرهای کلات و مشهد حتماً آسیب خواهند دید.»

Continue Reading

Previous: نظرسنجی: هیچ شرکت آمریکایی در چین تولیدش را به آمریکا برنمی‌گرداند
Next: گروسی: ایران بزرگ‌ترین دغدغهٔ من است
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved