
بر اساس مادهٔ ۲۵ قانون بهبود محیط کسبوکار مصوب سال ۹۰، قطع برق چاههای کشاورزی ممنوع است،
شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان گزارش داده است که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که قطع برق چاههای کشاورزی منجر به افت ۴۰ تا ۵۰درصدی تولید محصولات اساسی کشاورزی میشود که مغایر با اهداف برنامهٔ هفتم جمهوری اسلامی و امنیت غذایی است.
گفتنی است که بر اساس مادهٔ ۲۵ قانون بهبود محیط کسبوکار مصوب سال ۹۰، قطع برق چاههای کشاورزی ممنوع است. با وجود این، وزارت نیرو قطع شش ساعتهٔ برق چاههای کشاورزی در شبانهروز را امسال زودتر و از فروردین آغاز کرده است که آسیب جدی به بخش کشاورزی وارد میکند.
با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی و تأکیدی که در برنامهٔ هفتم جمهوری اسلامی بر خودکفایی محصولات اساسی شده است، قطع برق چاههای کشاورزی یکی از مشکلات جدی سدّ راه بخش کشاورزی است که میتواند مانع تحقق هدفهای برنامهیی و تأمین امنیت غذایی شود.
امروزه صنعت برق نقش مهمی در بخش کشاورزی ایفا میکند، زیرا بخش عمدهای از کشاورزان از چاههای کشاورزی برای آبیاری زمینها و مزارع و باغات استفاده میکنند و هنوز آبیاری علمی و کممصرف در سراسر کشور فراگیر نشده است. کشاورزان برای بهرهبرداری از چاهها، تلمبه کردن آب، آبیاری زمینها، و حفظ سلامت محصولات نیاز به برق دارند. قطع شدن برق بهویژه در مناطق گرم و خشک کشور منجر به کاهش بازده تولید، افت کیفیت محصولات، و حتی نابودی کامل مزارع میشود.
تصمیم دولت به قطع برق چاههای کشاورزی، برخلاف قانون و وعدههای پیشین دولت، موجب وارد شدن خسارتهای گسترده به مزارع، باغات، و زیرساختهای تولید کشاورزی و نارضایتی کشاورزان و بهرهبرداران شده است.
در شرایطی که هنوز بیش از ۹۵درصد کشاورزی کشور خردهمالکی و مبتنی بر مشارکت مردمی است، قطع برق چاهها ضربهای مستقیم به بخش عمدهای از تولیدکنندگان کوچک و متوسط وارد میکند.