Skip to content
می 18, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۲۰ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
  • ایران
  • خبرها

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۲۰ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)

شنبه ۲۰ اردیبهشت

ــ انجمن قلم برلین با انتشار بیانیه‌ای خواستار لغو فوری حکم اعدام پیمان فرح‌آور (شاعر و فعال مدنی گیلک) و آزادی بی‌قیدوشرط او شد. به گزارش خبرگزاری‌ها فرح‌آور به «بغی» متهم و محکوم شده است.

ــ احسان فریدی، دانشجوی تبریزی محبوس در زندان این شهر، به اتهام «محاربه» در دادگاه انقلاب تبریز به اعدام محکوم شد.

ــ ده تن از زنان فعال سیاسی در زندان اوین، در پی اعتراض جمعی به اجرای احکام اعدام، به مدت یک ماه از ملاقات کابینی و حضوری محروم شدند.

ــ مسعود جامعی، فعال سیاسی محبوس در زندان شیبان اهواز، که با در دست گرفتن پلاکاردهای اعتراضی در داخل بند به محروم‌شدن از تماس تلفنی با خانواده‌اش اعتراض کرده بود، به دست نیروهای حفاظت زندان از بند خارج و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

ــ محکومیت یک سال حبس به اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای فرشته سوری، فعال مدنی نهاوندی، در دادگاه تجدیدنظر استان همدان عیناً تأیید شد.

ــ منصور رحیمی، شهروند مهابادی، در پی اطلاع‌رسانی در خصوص تجمع اعتراضی کشاورزان و کارگران فصلی به اداره‌ی اطلاعات این شهر احضار شد.

ــ علیرضا فرشی، فعال مدنی آذربایجانی، که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۸ ماه حبس محکوم شده است برای اجرای حکم به دادسرای شهرستان بهارستان احضار شد.

ــ ناصر دانشفر، فعال سیاسی که در پی انتشار فراخوان برای تجمع مقابل دانشگاه تهران بازداشت و با قرار کفالت آزاد شده بود، به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم و اقدام علیه امنیت ملی» به ۲ سال حبس و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد. (یک‌چهلم از حکم صادره قطعی و بقیه ۵ سال تعلیقی است.)

ــ رامین نجف‌وند، شهروند اردبیلی، در پی شادی خیابانی پس از قهرمانی تیم فوتبال تراکتور به پلیس اطلاعات و امنیت این شهر احضار و بازجویی شد.

یکشنبه ۲۱ اردیبهشت

ــ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بویراحمد برای کورش جلیل به اتهام «تبلیغ علیه نظام و نشراکاذیب»، ایمان دستیار به اتهام «عضویت در گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور» و شهاب محمدیان به اتهام «توهین به رهبری و عضویت در گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور» قرار مجرمیت صادر کرد.

ــ بهنام چگینی، فعال مدنی، خبر داد که به دلیل انتشار مطالب انتقادی در فضای مجازی برای او پرونده‌ی قضایی تشکیل و به دادسرای اراک ارجاع شده است.

ــ مختار آلبوشوکه، زندانی سیاسی عرب که ۱۵ سال است بدون مرخصی در زندان شیبان اهواز به سر می‌برد، در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه‌ی قضائیه به شکنجه‌های جسمی و روحی و تهدید و ارعاب خانواده‌اش اعتراض کرد.

ــ هورام مهرنوایی، شهروند بوکانی (از بازداشت‌شدگان اعتراضات سال ۱۴۰۱) که در زندان مرکزی این شهر محبوس است، در اعتراض به رد درخواستش برای استفاده از حق آزادی مشروط، اعتصاب غذا کرد.

.

دوشنبه ۲۲ اردیبهشت

ــ محکومیت بازخرید خدمت برای مهدی معرّف (معلم ساکن کرج) به اتهام «انتشار فیلم، تصاویر و مطالب غیرواقعی و تحریک‌آمیز با هدف تشویش اذهان عمومی» با رأی هیئت تجدیدنظر آموزش و پرورش به ۶ ماه انفصال از خدمت تبدیل شد.

ــ مریم کریمی، راهنمای تور گردش‌گری ساکن رشت، به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «ترویج فساد و فحشا از طریق دعوت ادیگران به کشف حجاب در انظار عمومی» و «انتشار تصاویر منافی عفت در شبکه‌های اجتماعی» در دادگاه تجدید نظر استان گیلان به ۲ سال و ۷ ماه حبس با پابند الکترونیکی محکوم شد.

ــ حکم ۱۵ سال حبس برای رزگار بیگ‌زاده بابامیری (از بازداشت‌شدگان اعتراضات سال ۱۴۰۱) در دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی عیناً تایید شد. او در پرونده‌ای دیگر که در دست بررسی است به «بغی» محکوم شده است.

ــ مسعود بی‌دریغ، شهروند ساکن گیلان، که به اتهام «تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و اخلال در امنیت ملی» به یک سال حبس محکوم و با تودیع وثیقه آزاد شده بود، برای تحمل حبس بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد.

سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت

ــ با وجود حضور انتشارات «روزنه» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، دفتر مرکزی آن پلمب شد. روز گذشته نیز دفتر انتشارات «یایلیق» در اردبیل پلمب شده بود.

ــ کاوه امیری، ساکن شهریار، به دلیل حضور در تجمع معترضان به اعدام در مقابل زندان اوین به اداره‌ی اطلاعات این شهرستان احضار و بازجویی شد.

ــ میریوسف یونسی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین (پدر دانشجوی زندانی علی یونسی) در اعتراض به انتقال خشونت‌آمیز به بند هفت این زندان و شرایط نگهداری‌اش در این بند اعتصاب غذا کرد.

ــ ۳۷ تن از هم‌بندی‌های مطلب احمدیان (زندانی محبوس در بند چهار زندان اوین) با انتشار نامه‌ای با اعلام وخامت وضعیت جسمی او به محرومیت این زندانی از درمان تخصصی اعتراض کردند.

ــ زندانیان شرکت‌کننده در کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، با هشدار نسبت به شتاب فزاینده‌ی شمار اعدام‌ها و اعلام این‌که مقابله با اعدام در این شرایط ضرورتی فوری و انکارناپذیر است، برای شصت‌وهشتمین هفته‌ی پیایی در ۴۱ زندان کشور اعتصاب غذا کردند. هم‌زمان شماری از خانواده‌های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام با تجمع مقابل زندان خواهان توقف اجرای حکم اعدام عزیزان خود شدند.

چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت

ــ پرویز یاری (روزنامه‌نگار آذربایجانی و پژوهش‌گر «سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات»)، با شکایت سازمان اطلاعات سپاه، در دادگاه انقلاب زنجان به «تبلیغ علیه نظام»، «همکاری با دول متخاصم» و «تشکیل جمعیت غیرقانونی و تبانی برای برهم زدن امنیت کشور» متهم شد.

ــ فاطمه سپهری، فعال سیاسی محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد در پی شرایط وخیم جسمانی از زندان به بیمارستان شریعتی این شهر منتقل شد.

ــ سعید دهقان‌نسب، ساکن یاسوج، به اتهام «تبليغ عليه نظام» به دادگاه کیفری شهرستان کهگیلویه احضار شد.

پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت

ــ در جریان برگزاری نمایشگاه سه‌روزه‌ی موسیقی کودک و نوجوان با شرکت مجموعه‌های فعال در این حوزه، یک نمایشگاه موسیقی کودک در تهران به دلیل «عدم رعایت شئونات اسلامی از سوی برگزارکننده» به دست حراست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پلمب شد.

ــ شماری از دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد کرج در بیانیه‌های جداگانه در اعتراض به صدور حکم اعدام برای احسان فریدی (دانشجوی دانشگاه تبریز) «ایجاد فضای رعب و وحشت برای ممانعت از آزادی بیان و اعمال محکومیت‌های قرون وسطایی» را محکوم کردند و خواستار لغو فوری حکم اعدام و حمایت جهانی از حق حیات شدند.

جمعه ‍۲۶ اردیبهشت

بنا بر گزارش‌ها در هفته‌ای که گذشت:

ــ برخی از بازداشتی‌های هفته‌های اخیر ازجمله یونس آزادبر (فعال کارگری اهل سنگر)، بهزاد پاشازاده (فعال مدنی آذربایجانی)، احمد حیدری نصرت، ولی میرزاسیدی و حسن عبادیان (معلمان بازداشتی در تجمع ۱۱ اردیبهشت) با تودیع وثیقه‌های سنگین به طور موقت از زندان یا بازداشتگاه‌‌ها آزاد شدند.

ــ شماری از فعالان سیاسی و مدنی و عقیدتی در شهرهای اشنویه، سردشت، مهاباد، زاهدان و لنگرود بدون ارائه‌ی حکم قضایی و مشخص‌‌بودن اتهام و محل نگهداری بازداشت شدند و برخی از بازداشت‌شدگان پیشین از جمله ایمان خدری (زندان آبادان)، کریم اسماعیل‌زاده (زندان تبریز) و ارغوان فلاحی (زندان اوین) هم‌چنان بلاتکلیف ماندند.

ــ شماری از زندانیان سیاسی ازجمله احمدرضا جلالی (زندان اوین) و مصطفی رمضانی (زندان قزل‌حصار کرج) با وجود نیاز به درمان تخصصی به مراکز درمانی خارج از زندان اعزام نشدند.

Continue Reading

Previous: اعتصاب‌شکن‌ها را رسوا می‌کنیم!
Next: از مک‌کارتیسم تا لمپنیسم فرهنگی – نویسنده: عالیه مطلب‌زاده
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved