
اندیشهٔ نو: جمعی از کارگران ارکان ثالث صنعت نفت امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در اعتراض به شرایط معیشت و عملی نشدن وعدههای دولت در مقابل ساختمان وزارت نفت در تهران تجمع کردند. در این تجمع همسران و فرزندان کارگران نیز شرکت داشتند. خواست اصلی این کارگران «حذف پیمانکاران» است.
به گزارش کانال تلگرامی شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیررسمی نفت (ارکان ثالث)، «فضای تجمع امروز کاملاً امنیتی بود، اما جمعیت حدود دو هزار نفری همکاران با اراده و عزم قوی بدون توجه به فضای امنیتی اطرافمان در همدلی و هماهنگی و همبستگی شعارهای مشخصمان را با شکوهتر و بسیار رساتر از همیشه سر دادیم.
چنانکه همکاران میگفتند وزیر نفت اگر در دفترش خواب هم بوده، صدایمان خوابش را برهم زده و بهدنبال خروجی دفترش میگردد…!»
معترضان شعار دادند:
وعده وعید کافیه، سفرهٔ ما خالیه
اسمش وزیر کاره، حامی پیمانکاره
کارگر داد بزن، حقتو فریاد بزن
حقوق عادلانه حق مسلّم ماست.
بیش از یک میلیون کارگر شرکتی (پیمانکاری) و ارکان ثالث نهادهای دولتی، از جمله وزارت نفت، بیش از سه سال است که در انتظار اجرای ساماندهی و حذف شرکتهای پیمانکار هستند، اما بهرغم وعدههای مسئولان، پیمانکاران جای پایشان محکمتر شده است.
به گزارش «شورای سازماندهی…»، خواستهای فوری کارگران ارکان ثالث نفت عبارتند از:
۱. حذف پیمانکاران نفت و تبدیل وضعیت استخدامی ما کارگران،
۲. همسانسازی حقوقها،
۳. اصلاح روش محاسبهٔ مالیات،
۴.اجرای طرح طبقهبندی مشاغل،
۵. پرداخت نفت کارت همانند سایر کارکنان،
۶.استفاده از تسهیلات بانکی همانند سایر کارکنان،
۷. استفاده از خدمات و امکانات رفاهی،
۸. اعطای پاداش ازدواج و فرزندآوری همانند سایر کارکنان،
۹. ایجاد تعاونی مسکن،
۱۰.پرداخت همزمان حقوق با سایر کارکنان،
۱۱. اجرای رأی ۳۱۸۸ دیوان عدالت اداری،
۱۲. حق جذب در رأی دیوان عدالت اداری و…
کارگران ارکان ثالث در واقع کارگران شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد با نهادهای دولتیاند. وزارتخانهها و نهادهای دولتی برای شانه خالی کردن از پرداخت حقوق و مزایای قانونی به کارگران آنها را خودشان استخدام (رسمی) نمیکنند، بلکه پروژههای دولتی را به شرکتهای ثالث «برونسپاری» میکنند که بهواقع نوعی خصوصیسازی است. این کارگران، که به استخدام شرکتهای پیمانکاری یا ارکان ثالث درمیآیند، اغلب با قراردادهای موقت چندماهه، بدون مزایای شغلی، و با حقوقهای بسیار کمتر از همتاهای رسمی خودشان کار میکنند.
کارگران پروژهیی تلاش زیادی برای سازماندهی و ایجاد تشکلهای صنفی کردهاند و تا کنون بارها نیز دست به اعتصابهای جمعی زدهاند.
چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴