
مقامات اعلام کردند که پهپادها به فرودگاه و یک پایگاه ارتش در بندر سودان حمله کردهاند، این سومین روز متوالی است که مقر قدرت دولت، که با ارتش سودان همسو است، مورد حمله قرار میگیرد.
انبار اصلی سوخت این کشور روز دوشنبه مورد حمله قرار گرفت و باعث آتشسوزی عظیمی در جنوب شهر شرقی شد که تا یکشنبه پناهگاه امنی برای صدها هزار آواره فراری از جنگ دو ساله محسوب میشد.
یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه از انفجارهای مهیب در سپیده دم روز سهشنبه و دود غلیظی بر فراز شهر ساحلی خبر داد که یکی از سمت بندر و دیگری از یک انبار سوخت در جنوب میآمد.
یک مقام فرودگاه به خبرگزاری فرانسه گفت که یک پهپاد به بخش غیرنظامی فرودگاه بندر سودان حمله کرده است، دو روز پس از آنکه پایگاه نظامی این مرکز برای اولین بار در حملات پهپادی مورد حمله قرار گرفت که ارتش، نیروهای پشتیبانی سریع شبهنظامی (RSF) را مسئول آن دانست.
این منبع افزود که همه پروازها در بندر ورودی بینالمللی اصلی این کشور جنگزده متوقف شده است.
یک منبع نظامی گفت که یک پهپاد دیگر پایگاه اصلی ارتش در مرکز شهر را هدف قرار داد، در حالی که شاهدان عینی گزارش دادند که یک هتل در همان نزدیکی مورد اصابت قرار گرفته است.
هر دو محل نزدیک به محل سکونت عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان، هستند که از آوریل 2023 با معاون سابق خود، محمد حمدان دقلو، فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع (RSF)، در جنگ بوده است.
پهپاد سوم به یک انبار سوخت در نزدیکی بندر جنوبی در مرکز شهر پرجمعیت، جایی که سازمان ملل متحد، سازمانهای امدادی و صدها هزار آواره از خارطوم به آنجا نقل مکان کردهاند، برخورد کرد.
شاهدان عینی در شمال شهر از شلیک ضدهوایی از یک پایگاه نظامی خبر دادند.
نیروهای پشتیبانی سریع از زمان از دست دادن قلمرو، از جمله تقریباً تمام خارطوم در ماه مارس، به طور فزایندهای به پهپادها متکی شدهاند و به عمق قلمرو تحت کنترل ارتش حمله میکنند.
صبح زود سهشنبه صدای انفجارهایی در سراسر بندر سودان شنیده شد، جایی که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه گفت که گزارشهای حملات شبهنظامیان «تحولی نگرانکننده است که حفاظت از غیرنظامیان و عملیات بشردوستانه را تهدید میکند».
تقریباً تمام کمکهای بشردوستانه به سودان، جایی که قحطی اعلام شده و نزدیک به ۲۵ میلیون نفر از ناامنی غذایی شدید رنج میبرند، به بندر سودان میرسد.
یک مسافر به خبرگزاری فرانسه گفت: در فرودگاهی که خطوط هوایی سودان پس از حمله روز یکشنبه پروازهای خود را از سر گرفته بودند، پس از انفجار، «آتشسوزی در چندین ساختمان رخ داد». منبع ارتش گفت که این حمله همچنین «انبارهای سوخت در فرودگاه را هدف قرار داده است».
نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) در هفتههای اخیر به زیرساختهای غیرنظامی در سراسر شمال شرقی تحت کنترل ارتش حمله کردهاند و باعث خاموشی گسترده برای میلیونها نفر شدهاند.
از زمان آغاز جنگ، دهها هزار نفر کشته، ۱۳ میلیون نفر آواره و بزرگترین بحران گرسنگی و آوارگی در جهان را ایجاد کرده است. این جنگ عملاً کشور را به دو بخش تقسیم کرده است، ارتش کنترل مرکز، شمال و شرق را در دست دارد در حالی که RSF تقریباً تمام منطقه وسیع دارفور و به همراه متحدانش بخشهایی از جنوب را در اختیار دارد.
به گفته کارشناسان، افزایش اتکای نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) به پهپادها از زمان از دست دادن خارطوم، دسترسی آنها را برجسته کرده و مانع از خط تدارکاتی ارتش شده است. نیروهای پشتیبانی سریع از پهپادهای موقت و بسیار پیشرفته استفاده کردهاند که ارتش، امارات متحده عربی را به تأمین آنها متهم میکند.
دیوان بینالمللی دادگستری روز دوشنبه پروندهای را که سودان علیه امارات متحده عربی مطرح کرده بود و این کشور را به همدستی در نسلکشی با حمایت از نیروهای پشتیبانی سریع متهم میکرد، رد کرد.
وزارت امور خارجه سودان روز سهشنبه اعلام کرد که به این حکم که بر اساس عدم صلاحیت دیوان بینالمللی دادگستری به دلیل «حق شرط» امارات در سال ۲۰۰۵ در مورد کنوانسیون نسلکشی سازمان ملل صادر شده بود، «احترام میگذارد».
سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴