Skip to content
می 21, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • کشتار و بمباران شدید اسرائیل در غزه و یمن
  • جهان
  • نوار متحرک

کشتار و بمباران شدید اسرائیل در غزه و یمن

امجد شاوا، مدیر شبکه سازمان‌های مردم‌نهاد فلسطینی مستقر در غزه، در مورد شرایط وخیم انسانی در سراسر نوار غزه به دلیل جنگ اسرائیل و محاصره کامل توضیح می دهد.
“قبل از جنگ، زندگی من ساده بود. مانند بسیاری از زنان جوان در غزه، ترکیبی از جاه‌طلبی و اضطراب را در درون خود حمل می‌کردم. رویای من فارغ‌التحصیلی از دانشگاه اسلامی با افتخار و نویسنده شدن بود. ترس من این بود که حملات مداوم و بی‌ثباتی در غزه به نحوی مانع از ادامه تحصیل و حرفه نویسندگی من شود. با این حال، هرگز تصور نمی‌کردم که هر آنچه که می‌دانم – خانه‌ام، دانشگاهم، دوستانم، برنامه روزانه‌ام و سلامتی‌ام – از بین برود و من را برای ادامه دادن به دردسر بیندازد. وقتی جنگ شروع شد، فکر می‌کردیم که این فقط یک دور کوتاه دیگر از جنگ است – یکی از تشدیدهای زیادی که در غزه به آن عادت کرده بودیم. اما چیزی در مورد این زمان متفاوت بود. انفجارها نزدیک‌تر، بلندتر و طولانی‌تر بودند. خیلی زود متوجه شدیم که این کابوس قرار نیست تمام شود؛ فقط قرار است بدتر شود. در ۲۷ دسامبر ۲۰۲۳، اولین “دستور تخلیه” خود را دریافت کردیم. فرصتی برای فکر کردن نبود. تازه شروع به جمع‌آوری چند وسیله کرده بودیم که صدای بمباران بلندتر شد. طبقات بالای ساختمانی که ما در آن زندگی می‌کردیم، هدف قرار گرفته بودند. در این منطقه «گرسنگی می‌کشند. یک کیسه آرد، ۲۵ کیلو ، اکنون در بازار سیاه ۳۵۰ دلار است. ما در حال از دست دادن جان خود هستیم. نگرانی من این است که ظرف چند روز صدها یا هزاران کودک خواهیم داشت – آنها به دلیل سوء تغذیه و به دلیل وضعیت تشنگی جان خود را از دست خواهند داد. بنابراین کمبود آب، کمبود دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد و غزه با کمبود غذا مواجه است. ما بیش از ۶۰۰ هزار تن زباله جامد در سراسر محله‌ها و اماکن نوار غزه داریم. پس چنین خفگی و چنین بیماری‌هایی منجر به چه چیزی خواهد شد؟”
از ساعات اولیه دوشنبه، حداقل ۳۳ نفر در حملات اسرائیل به نوار غزه کشته شده‌اند. پیش از این، وزارت بهداشت اعلام کرده بود که از زمان نقض آتش‌بس با حماس توسط اسرائیل در ۱۸ مارس، ۲۴۵۹ فلسطینی کشته و ۶۵۶۹ نفر زخمی شده‌اند. مرکز حقوق بشر فلسطین اعلام کرد که در میان کشته‌شدگان ۵۹۵ کودک و ۳۰۸ زن وجود دارد. انور العنونی، سخنگوی اتحادیه اروپا، می‌گوید که این اتحادیه «نگران» طرح تصویب‌شده توسط کابینه اسرائیل برای تشدید حمله به غزه است و هشدار می‌دهد که این طرح «منجر به تلفات و رنج بیشتر برای مردم فلسطین خواهد شد.مقامات اسرائیلی، از جمله اسموتریچ، وزیر دارایی، گفته‌اند که طرح جدید جنگی اسرائیل با هدف «فتح» دائمی غزه است.تخمین زده می‌شود ۶۵ درصد از کشته‌شدگان، کودک و زن هستند. هزاران نفر هنوز مفقود هستند و گمان می‌رود که کشته شده‌اند.
ایتمار بن گویر، وزیر امنیت ملی راست افراطی اسرائیل، پس از تصویب طرح کابینه اسرائیل برای به دست گرفتن تحویل کمک‌های بشردوستانه توسط ارتش، مخالفت شدید خود را با ورود هرگونه کمکی به غزه تکرار کرد.
بن گویر در اظهاراتی که توسط رسانه آروتز شوا منتشر شد، گفت: “تنها کمکی که باید وارد غزه شود، کمک برای مهاجرت داوطلبانه است.”
نخست وزیر اسرائیل یک پیام ویدیویی جدید به زبان عبری در X منتشر کرده است که در آن به طرح مصوب کابینه برای گسترش حمله به غزه اشاره می‌کند.
طرح اسرائیل در حالی مطرح می‌شود که محاصره اسرائیل علیه تمام محموله‌های غذایی وارد نهمین هفته خود شده است.
فنلاند به طور فزاینده‌ای از جنگ اسرائیل در غزه انتقاد کرده است، به طوری که الینا والتونن، وزیر امور خارجه، در ژانویه گفت که ادعاهای اسرائیل مبنی بر دفاع از خود دیگر اعتبار ندارد و «دیگر بس است.”
والتونن اکنون به آخرین برنامه‌های اسرائیل پاسخ داده و در X نوشته است که «عمیقا نگران برنامه‌های اسرائیل برای گسترش عملیات نظامی خود در غزه است.”

تامر قرموت از موسسه تحصیلات تکمیلی دوحه می‌گوید که به عنوان سناریوی دوم، اسرائیل ممکن است بیش از ۲.۳ میلیون فلسطینی را به گوشه‌ای تنگ در جنوب براند.
“ما باید نگران باشیم و این سناریو را بسیار جدی بگیریم. این سناریویی است که اسرائیلی‌ها مردم غزه را انتخاب کرده و آنها را به خارج از مرز یا به جای دیگری منتقل می‌کنند.”
طرح گسترش حمله به غزه دیشب به اتفاق آرا توسط کابینه امنیتی اسرائیل تصویب شد، اما هیچ بیانیه رسمی از سوی دولت منتشر نشده است. برخی از مقامات اسرائیلی فکر می‌کنند نتانیاهو منتظر سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه در هفته آینده است تا به نوعی حمایت از اسرائیل را تقویت کند، آنچه را که از نظر حمایت بین‌المللی نیاز دارد، به آن بدهد تا بتواند این طرح را که قبلاً توسط بسیاری، به ویژه کشورهای اروپایی، به طور گسترده محکوم شده است، اجرا کند. نتانیاهو ویدئویی منتشر کرد که در آن در مورد این طرح صحبت می‌کند – می‌گوید که این طرح به توصیه رئیس ستاد ارتش اسرائیل ارائه شده است؛ اینکه جمعیت فلسطینی جابجا خواهند شد؛ و اینکه اسرائیل می‌خواهد از جمعیت محافظت کند. اما باور این موضوع دشوار است زیرا پس از یک سال و نیم جنگ، ده‌ها هزار نفر کشته شده‌اند و بسیاری اکنون در نتیجه محاصره کمک‌های بشردوستانه توسط اسرائیل، از گرسنگی رنج می‌برند. با این وجود، این طرح تصرف سرزمین و نه بازپس دادن آن است – و این همان چیزی است که نتانیاهو گفته است.
آمیخای الیاهو، وزیر میراث اسرائیل، برنامه‌های جنگی جدید اسرائیل در غزه را به آوارگی گسترده فلسطینی‌ها در سال ۱۹۴۸، معروف به «نکبه»، و همچنین اشغال کرانه باختری، بلندی‌های جولان و غزه توسط اسرائیل در سال ۱۹۶۷، معروف به «نکسا» تشبیه کرده است. به گزارش ایستگاه رادیویی اسرائیل ۱۰۳FM، الیاهو گفت: «در جنگ‌های ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷، ما زمین را اشغال کردیم و امنیت را برقرار کردیم، و این دقیقاً همان کاری است که اکنون باید در غزه انجام دهیم.» الیاهو، که بارها خواستار حملات گسترده به غزه شده است، همچنین گفت که بازگشت اسرای اسرائیلی همچنان «مشتاق رویکرد قاطع ما است و آنچه آنها را به آزادی آنها ترغیب می‌کند، ترس از اسرائیل و جهان است.”
سیمون هریس جدیدترین مقام اروپایی است که در مورد گسترش جنگ اسرائیل علیه غزه اظهار نظر کرده است. دیپلمات ارشد جمهوری ایرلند در بیانیه‌ای گفت که گسترش عملیات اسرائیل در غزه «منجر به مرگ، تلفات و رنج‌های ناگفته بیشتر برای مردم فلسطین خواهد شد که در حال حاضر با وضعیت وخیم انسانی روبرو هستند.”
در تحولی دیگر، تلویزیون المسیره از ۱۰ حمله هوایی جدید در دو استان مختلف یمن خبر می‌دهد.
هفت حمله هوایی به شهر الحزم در استان الجوف گزارش شده است. گزارش های ارسالی حاکی از آن است حملات ایالات متحده همچنین منطقه السواد در شهرستان سنحان در جنوب صنعا، پایتخت یمن را با سه حمله هدف قرار داده است.
حوثی‌ها حملاتی را انجام داده‌اند که می‌گویند نشانه‌ای از همبستگی با فلسطینی‌ها در غزه است و قول داده‌اند که تا پایان جنگ اسرائیل به حملات خود ادامه دهند.ایالات متحده، ، با بمباران یمن که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر در سراسر این کشور شده است، واکنش نشان داده است.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، گفته است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در تلاش است تا ایالات متحده را که تهران با آن در مذاکرات هسته‌ای درگیر است، به درگیری در خاورمیانه بکشاند.
عراقچی در پستی در X با هشدار نسبت به هرگونه «اشتباه علیه ایران» گفت: «نتانیاهو مستقیماً در دولت ایالات متحده دخالت می‌کند تا آن را به فاجعه دیگری در منطقه ما بکشاند.”
این اظهارات پس از آن مطرح شد که نتانیاهو هشدار داد اسرائیل، با هماهنگی ایالات متحده، بارها به ایران حمله خواهد کرد، کشوری که اسرائیل آن را مسئول حمله موشکی ادعایی حوثی‌ها به فرودگاه بن گوریون در روز یکشنبه می‌داند.
الجزیره، گزارش داده است که رسانه‌های وابسته به حوثی‌ها گفته‌اند که در مجموع ۹ مکان در حدیده مورد اصابت قرار گرفته‌اند.
رسانه‌های اسرائیلی گفته‌اند که حداقل 30 جت جنگنده اسرائیلی در حملات به یمن شرکت داشته‌اند که یک روز پس از حمله حوثی‌ها به فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو و فرود یک موشک در نزدیکی این تأسیسات انجام شد. یک مقام ارشد آمریکایی گفت که این حملات با هماهنگی ایالات متحده انجام می‌شود.
یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، در یک بیانیه تلویزیونی به خطوط هوایی هشدار داد که فرودگاه بن گوریون «دیگر برای سفر هوایی امن نیست». این حمله منجر به تعلیق کوتاه مدت پروازها در این فرودگاه در مرکز اسرائیل شد. نتانیاهو در شبکه‌های اجتماعی نوشت که حملات حوثی‌ها در نهایت «از ایران سرچشمه می‌گیرد.
نتانیاهو گفت: «اسرائیل به حمله حوثی‌ها علیه فرودگاه اصلی ما و در زمان و مکانی که ما انتخاب کنیم، به اربابان ترور ایرانی آنها پاسخ خواهد داد.» اسرائیل یک روز پس از حمله موشکی حوثی‌ها به فرودگاه اصلی بن گوریون، با یک اسکادران ۳۰ جنگنده به یمن حمله هوایی کرد.




دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

Continue Reading

Previous: جمهوری اسلامی بازیچهٔ دولت ترامپ در روند مذاکرات؟!
Next: کوبا همچنان مقاومت می‌کند، اما تهدید ترامپ رو به افزایش است.
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved