Skip to content
می 9, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • ملی‌گرای طرفدار ترامپ در آستانهٔ کاخ ریاست جمهوری رومانی
  • جهان
  • نوار متحرک

ملی‌گرای طرفدار ترامپ در آستانهٔ کاخ ریاست جمهوری رومانی

رومانیایی‌ها روز یکشنبه برای شرکت در دور اول انتخابات ریاست جمهوری که با رقابت ۱۱ نامزد برگزار شد، به پای صندوق‌های رأی رفتند.
طبق اعلام اداره دائمی انتخابات رومانی، انتظار می‌رود بیش از ۱۸ میلیون رأی‌دهنده ثبت‌نام‌شده، آرای خود را در حدود ۱۹۰۰۰ حوزه رأی‌گیری، از جمله بیش از ۹۶۰ حوزه رأی‌گیری در خارج از کشور، از ساعت ۷ صبح تا ۹ شب به وقت محلی (۰۴:۰۰ تا ۱۸:۰۰ به وقت گرینویچ) به صندوق‌ها بیندازند.
مدعیان اصلی شامل کرین آنتونسکو از ائتلاف انتخاباتی رومانی فوروارد، جورج سیمیون از ائتلاف ملی‌گرای اتحاد رومانیایی‌ها، ویکتور پونتا، نخست‌وزیر سابق، نامزد مستقل و نیکوسور دان، شهردار بخارست هستند.
طبق قانون اساسی رومانی، اگر هیچ نامزدی اکثریت آرا را کسب نکند، دور دوم انتخابات بین دو رقیب برتر ظرف دو هفته برگزار خواهد شد.
رئیس جمهور رومانی برای یک دوره پنج ساله خدمت می‌کند و حداکثر دو دوره متوالی مجاز است.
انتخابات ریاست جمهوری رومانی که نوامبر گذشته برگزار شد، به دنبال ادعاهایی مبنی بر شیوه‌های غیرقانونی تبلیغات انتخاباتی و دخالت خارجی، باطل اعلام شد.
این انتخابات می‌تواند به قدرت رسیدن یک ملی‌گرای افراطی را به دنبال داشته باشد؛ کسی که با کمک نظامی به اوکراین مخالف است، رهبری اتحادیه اروپا را به شدت مورد انتقاد قرار داده و خود را «متحد طبیعی» دونالد ترامپ توصیف می‌کند.
جورج سیمیون، ۳۸ ساله، تقریباً شش ماه پس از لغو رأی‌گیری اولیه در بحبوحه شواهدی از یک کمپین نفوذ «گسترده» ادعایی روسیه، در نظرسنجی‌های پیش از دور اول انتخابات در این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو، به راحتی پیشتاز است.
پیروزی راست افراطی می‌تواند منجر به این شود که رومانی، که با اوکراین مرز مشترک دارد، از مسیر طرفدار غرب خود منحرف شود و به نیروی مخرب دیگری در داخل این بلوک و اتحاد دفاعی ترانس آتلانتیک تبدیل شود.
پس از لغو انتخابات، سیاستمداران راست افراطی در سراسر جهان، از جمله چهره‌های ارشد دولت ترامپ، بخارست را به پایمال کردن آزادی بیان و نادیده گرفتن «صدای مردم» متهم کردند. جی دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده، مقامات رومانی را به «لغو انتخابات به دلیل عدم رضایت از نتیجه» متهم کرد.
در رأی‌گیری اولیه نوامبر گذشته، کالین جورجسکو، یک نامزد مستقل راست افراطی، ضد اتحادیه اروپا و طرفدار مسکو، که اعلام کرده بود هیچ هزینه‌ای برای کمپین انتخاباتی‌اش نکرده است، پیروز شد، اما این رقم در روزهای قبل از رأی‌گیری از کمتر از ۵ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافت.
دادگاه قانون اساسی پس از آنکه اسناد اطلاعاتی از طبقه‌بندی خارج شده، عملیات نفوذ ادعایی روسیه، از جمله حملات سایبری متعدد به سیستم فناوری اطلاعات انتخاباتی و دخالت گسترده رسانه‌های اجتماعی به نفع جورجسکو را فاش کرد، رأی‌گیری را باطل اعلام کرد.
در ماه فوریه، جورجسکو، که هرگونه تخلفی را انکار می‌کند، به دلیل اتهاماتی از جمله گزارش نادرست امور مالی کمپین، سوءاستفاده از فناوری دیجیتال و تبلیغ گروه‌های فاشیستی تحت بازجویی قرار گرفت و در ماه مارس از شرکت در انتخابات مجدد منع شد.
سیمیون امیدوار است از خشم عمومی ناشی از لغو و محرومیت جورجسکو از عضویت در شورا بهره‌مند شود. کریستین پیروولسکو، دانشمند علوم سیاسی، گفت: «واضح است که یک روند قوی ضد غربی ایجاد شده است و جهت‌گیری رومانی در معرض خطر بی‌سابقه‌ای قرار دارد.»
همانند کمپین اصلی، رسانه‌های اجتماعی – به ویژه تیک تاک – نقش مهمی ایفا می‌کنند. سیمیون، که پست‌هایش ترکیبی از لفاظی‌های ملی‌گرایانه با بیانی احساسی و سخنرانی‌های مستقیم رو به دوربین است، ۱.۳ میلیون دنبال‌کننده در این اپلیکیشن دارد.
او در ویدئویی که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت: «زمان تولد دوباره فرا رسیده است. ملت ما دوباره راه خود را پیدا خواهد کرد… ما در درون خود قدرت تولد دوباره و حرکت به جلو، متحدتر و قوی‌تر را داریم.»
این نامزد راست افراطی که حزبش، اتحاد برای اتحادیه رومانیایی‌ها (AUR)، در طول همه‌گیری به عنوان یک جنبش ضد واکسیناسیون آغاز شد، قصد دارد در صورت پیروزی، ژرژسکو را به دولت بیاورد، اگرچه راست افراطی اکثریت پارلمانی را ندارد.
سیمیون که خود را «معتدل‌تر» از ژرژسکو توصیف می‌کند، بارها بر «حاکمیت» رومانی تأکید کرده است. او خواستار بازگشت سرزمین‌هایی شده است که بخشی از رومانی بودند اما در جنگ جهانی دوم به اتحاد جماهیر شوروی واگذار شدند و اکنون بخشی از مولداوی و اوکراین هستند. ورود سیمیون به مولداوی و اوکراین ممنوع است.
اما برخلاف جورجسکو، سیمیون بارها روسیه را محکوم کرده، از بروکسل انتقاد کرده و جمهوری‌خواهان ترامپ در آمریکا را ستوده است. او گفته است که هدفش ایجاد اتحادی از کشورها در اتحادیه اروپا «با روحیه ماگا» است.
سیمیون با حدود 30 درصد آرا در نظرسنجی‌ها، حدود 10 امتیاز از دو رقیب میانه‌رو خود، نیکوشور دان، شهردار بخارست، و کرین آنتونسکو، که توسط حزب حاکم سوسیال دموکرات (PSD) و حزب راست میانه لیبرال ملی (PNL) حمایت می‌شوند، جلوتر است.
با وجود پیشتازی قانع‌کننده در نظرسنجی‌ها، بعید به نظر می‌رسد که سیمیون 50 درصد آرای لازم برای پیروزی قطعی در روز یکشنبه را کسب کند. در عوض، به نظر می‌رسد که او به دور دوم انتخابات که قرار است در 18 مه برگزار شود، راه پیدا می‌کند و در مقابل آنتونسکو یا دان قرار می‌گیرد.
رئیس جمهور رومانی نقشی نیمه اجرایی با قدرت قابل توجه در سیاست خارجی، امنیت ملی، هزینه‌های دفاعی و انتصابات قضایی دارد. آنها همچنین نماینده کشور در صحنه بین‌المللی هستند و می‌توانند آرای مهم اتحادیه اروپا را وتو کنند.
سیمیون گفته است که اگر انتخاب شود، سوابق جلساتی را که منجر به لغو انتخابات اولیه شد، علنی خواهد کرد و همچنین فاش خواهد کرد که “ما چقدر در تلاش‌های جنگی در اوکراین، به ضرر کودکان و سالمندان رومانیایی، مشارکت داشته‌ایم”.
او که در انتخابات نوامبر چهارم شد، از شرکت در مناظرات انتخاباتی تلویزیونی این هفته خودداری کرد و گفت که ابطال انتخابات یک “کودتا” بوده است، جورجسکو باید در این میز می‌بود و او “به احترام به اراده مردم” از شرکت در مناظرات خودداری کرد.
حوزه‌های رأی‌گیری روز یکشنبه ساعت ۷ صبح به وقت محلی باز شدند و ساعت ۹ شب بسته می‌شوند و انتظار می‌رود اولین نظرسنجی‌های پس از رأی‌گیری کمی بعد انجام شود. در صورت نزدیک بودن نتایج، تأیید نتیجه نهایی ممکن است ساعت‌ها طول بکشد، زیرا بین ۵ تا ۷ درصد آرا در خارج از کشور به صندوق‌ها ریخته می‌شود.

یکشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴

Continue Reading

Previous: صدور حکم قطعی اخراج سمیه اخترشمار در دیوان عدالت
Next: خاورمیانه‌ای‌ها سیاست‌های ترامپ را چگونه می‌بینند؟
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved