Skip to content
می 21, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • نمایندگان آمریکا و اوکراین توافق بر سر استفادهٔ آمریکا از مواد معدنی اوکراین را امضا کردند
  • جهان
  • نوار متحرک

نمایندگان آمریکا و اوکراین توافق بر سر استفادهٔ آمریکا از مواد معدنی اوکراین را امضا کردند

اسکات بسنت، وزیر خرانه‌داری آمریکا، و یولیا سویریدنکو، معاون اول نخست‌وزیر اوکراین در حال امضای توافق‌نامهٔ منابع معدنی (عکس از حساب ایکس وزارت خزانه‌داری آمریکا)

پس از ماه‌ها درگیری و مذاکره برای امضای توافق‌نامهٔ استفاده از منابع معدنی اوکراین، وزیر خزانه‌داری آمریکا امروز از امضای «توافق تاریخی» تأسیس صندوق سرمایه‌گذاری مشترک با اوکراین خبر داد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، عصر چهارشنبه ۳۰ آوریل (۱۰ اردیبهشت) با انتشار پیامی ویدئویی از امضای توافق تأسیس صندوق سرمایه‌گذاری مشترک با اوکراین برای دسترسی به منابع طبیعی اوکراین خبر داد. بر اساس پیش‌نویسی از این قرارداد که به دست رویترز رسیده است، این توافق امتیاز و اولویت ویژه‌ای به آمریکا در قرارداد‌های آتی برای دسترسی به منابع طبیعی اوکراین می‌دهد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای نوشت: «در پاسخ به قدردانی از حمایت مالی و مادّی چشمگیر مردم آمریکا در دفاع از اوکراین از زمان تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین، این مشارکت اقتصادی دو کشور را در موقعیتی قرار می‌دهد که روند بازسازی اقتصادی اوکراین را تسریع کنند.»

به گزارش رویترز، به‌رغم امتیاز ویژه‌ای که آمریکا به دست آورده است، کنترل منابع اوکراین همچنان در دست دولت آن کشور باقی‌ می‌ماند و اوکراین است که تعیین می‌کند چه منابعی استخراج شود. آمریکا نمی‌تواند به اختیار خودش سهمی از ثروت معدنی و زیرساخت‌های گازی اوکراین برداشت کند. ترامپ نیز در ابتدا می‌گفت که خواهان توافقی است که در ازای کمک‌هایی که تا کنون آمریکا به اوکراین در جنگ با روسیه کرده است، آمریکا بتواند از منابع طبیعی کانی‌های خاکی کمیاب اوکراین استفاده کند.

بنا بر این پیش‌نویس، ۵۰درصد از سود و حق امتیاز‌های حاصل از قرارداد‌های آتی منابع طبیعی اوکراین به صندوق سرمایه‌گذاری مشترک آمریکا و اوکراین اختصاص خواهد یافت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که این توافق «به‌روشنی نشان‌دهندهٔ تعهد دولت ترامپ به اوکراینی آزاد، مستقل، و شکوفا» است. گفته شده است که در این توافق اوکراین شرط بازپرداخت کمک‌های نظامی گذشتهٔ آمریکا حذف کرده است. با این حال، گویا آمریکا هیچ تضمین امنیتی به اوکراین نداده است.

چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

Continue Reading

Previous: میراث هو شی مین پنجاه سال پس از وحدت مجدد ویتنام
Next: دخالت دولت های سابق کنگره ملی آفریقا در پرونده های جنایات دوران آپارتاید بررسی می شوند
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved