
دانشگاه پرینستون
دولت آمریکا از دانشگاهها خواسته است که اطلاعات شخصی از دانشجویان تهیه کنند و به دولت بدهند، دامنهٔ فعالیتهای مدنی و سیاسی دانشجویان و استادان را محدود کنند، و در روشهای گزینش و استخدام تجدیدنظر کنند.
به گزارش دویچه وله، بیش از یکصد دانشگاه، کالج، و سازمان علمی در آمریکا بیانیهٔ مشترکی علیه سیاستهای آموزش عالی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، امضا کردند. این کارزار را نهادهایی مانند دانشگاه معتبر پرینستون و کالج ایالتی کانتیکت آغاز کردهاند.
مدیران مؤسسات آموزش عالی آمریکا دولت ترامپ را به «تجاوز بیسابقه و دخالتهای سیاسی» در حریم آموزش متهم میکنند که آموزش عالی آمریکا را «به خطر انداخته است». در این بیانیه آمده است که مؤسسات آموزشی پذیرای اصلاحات سازنده هستند و نظارت قانونی دولتی را نیز رد نمیکنند، اما در برابر هرگونه «دخالت نامناسب دولت» ایستادگی خواهند کرد. نویسندگان بیانیه در پایان هشدار دادهاند که «هزینهٔ محدودسازی آزادیها را در نهایت دانشجویان خواهند پرداخت.»
کریستوفر آیزگروبر، رئیس دانشگاه پرینستون، دو هفته پیش در مصاحبهای با نشریهٔ نیویورک تایمز گفته بود که باید از «آزادی دانشگاه» دفاع کرد. او هشدار داده است که استفاده دولت از ابزار تأمین مالی برای اعمال قدرت و نفوذ بسیار خطرناک است. به گفتهٔ آیزگروبر، بر اثر نامشخص و ناپایدار شدن وضع مالی دانشگاهها، کیفیت پژوهشهای علمی آمریکا نیز در معرض تهدید قرار گرفته است.
دانشگاه هاروارد نیز که دانشگاهی خصوصی است و از مزایای دولتی میلیادری نیز استفاده میکند بهتازگی از دولت ترامپ بهخاطر قطع کمکهای مالی دولتی میلیارد دلاری به این دانشگاه شکایت کرده است. دانشگاه هاروارد درخواستهای کمسابقهٔ دولت آمریکا از جمله برای گردآوری اطلاعات از دانشجویان و گزارش این اطلاعات به دولت، محدودکردن دامنهٔ فعالیتهای مدنی دانشجویان و استادان، و روشهای استخدامی را رد کرده است. به همین دلیل، دولت ترامپ در واکنش به این موضع دانشگاه هاروارد اعلام کرده است قصد دارد بیش از دو میلیارد دلار بودجهٔ فدرال این دانشگاه را حذف کند.
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴