
عکس از CAPE
Recently updated on آوریل 24th, 2025 at 09:22 ب.ظ
انجمن کارکنان حرفهیی کانادا هشدار داده است که یورش به خدمات عمومی/دولتی کانادا در دولت فدرال جدید کانادا- چه لیبرال و چه محافظهکار- نیز ممکن است رخ دهد.
گردآورنده و مترجم: امید مجد (با استفاده از مطالب نشریهٔ اینترنتی the Maple)
انجمن کارمندان حرفهیی کانادا (CAPE) خواستار آن شده است که صندوقهای بازنشستگی همهٔ سهام شرکت تسلا را که در اختیار دارند بفروشند. این اتحادیه برای نشان دادن همبستگی با کارگران آمریکایی که مورد حملهٔ ایلان ماسک و بهاصطلاح «دپارتمان کارایی دولت» (DOGE) مواجهاند می گوید زمان آن فرا رسیده است که هیئت سرمایه گذاری بازنشستگی بخش دولتی کانادا (CPSIB) تمام سهام تسلای خودش را بفروشد.
بهرغم اینکه ماسک هیچ مقام انتخابی رسمی در دولت دونالد ترامپ ندارد، از طریق دپارتمان ساختگیاش کارمندان دولتی را اخراج میکند و کل بخش دولتی فدرال آمریکا را در معرض خطر قرار داده است. کارگران ضروری در وزارتخانههای آموزش و پرورش، بهداشت و خدمات انسانی، انرژی، امور کهنهسربازان و دفاع، و همچنین خدمات درآمد داخلی (مالیات)، خدمات پارکهای ملی، و ادارهٔ حمایت مالی از مصرفکننده یا اخراج شدهاند، یا به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند، یا زیر فشار قرار گرفتهاند که بستههای بازخریدی را بپذیرند که شرایطش روشن نیست.
انجمن کارمندان حرفهیی کانادا، که بیش از ۲۷هزار کارمند دولتی فدرال کانادا در آن متشکل شدهاند، در بیرون کشیدن سرمایههای صندوق بازنشستگی دولتی کانادا از سهام تسلا پیشگام شده است.
این اتحادیه در بیانیهٔ مطبوعاتیاش نوشته است: «ایلان ماسک، مالک تسلا و ثروتمندترین فرد روی کرهٔ زمین، از نفوذ شرکتیاش برای نابود کردن دولت و خدمات عمومی در آمریکا استفاده کرده است. او از مقام غیرانتخابیاش در رأس دپارتمان کارایی دولت (DOGE) برای برچیدن خدمات عمومی/دولتی ضروری و از بین بردن مشاغل، بدون اینکه به کسی پاسخگو باشد، استفاده میکند.»
نِیتن پریر، رئیس انجمن کارمندان حرفهیی کانادا، نیز در مصاحبهای گفت: «بسیار نگرانکننده است که دارایی صندوقهای بازنشستگی بخش دولتی کانادا برای حمایت از شرکتی استفاده میشود که صاحبش مستقیماً به برنامههای خدمترسانی فدرال و نیروی کاری حمله میکند که خدمات ضروری را برای میلیونها آمریکایی ارائه میدهند. اتحادیهٔ ما و اعضای آن با خواهران و برادرشان در جنوب مرز[های کانادا] و علیه دخالت شرکتها، تضاد منافع آشکار، و کاهش بیرویهٔ مشاغل- که به رساندن خدمات عمومی حیاتی به آمریکاییها لطمه میزند، قاطعانه همبستگی میکنند.»
بر اساس اطلاعات موجود، تا پایان سال میلادی گذشته (دی ۱۴۰۳)، صندوق بازنشستگی بخش دولتی کانادا بیشتر از ۶۹۰هزار سهم تسلا را به ارزش بیش از ۲۷۸٫۶ میلیون دلار در اختیار داشت. دپارتمان ساختگی ایلان ماسک در دولت ترامپ تا کنون صدها هزار کارمند دولتی آمریکا را اخراج کرده، هیئت ملی روابط کار را ضعیف کرده، و قراردادهای اتحادیههایی را که هزاران کارمند دولتی را پوشش میدهند یکجانبه نقض کرده است. انجمن کارکنان حرفهیی کانادا هشدار داده است که یورش به خدمات عمومی/دولتی کانادا در دولت فدرال جدید کانادا- چه لیبرال و چه محافظهکار- نیز ممکن است رخ دهد.
به گفتهٔ این انجمن، «کاناداییها برای دفاع از خود در برابر حملات آمریکا به اقتصاد و حاکمیت ملی کشور و عبور از این بحران به برنامههای قوی فدرالی و استانی مانند بیمهٔ بیکاری و مراقبتهای بهداشتی درمان برای زحمتکشان نیاز دارند.»
گفتنی است که در فراخوان برای فروش سهام تسلا، این اتحادیهٔ کانادایی تنها نیست. بسیاری از صندوقهای بازنشستگی دولتی اروپا نیز شروع به فروش سهام تسلا کردهاند که اغلب نیز ناشی از فشار جنبشهای کارگری این کشورها بوده است.
برای مثال، صندوق بازنشستگی کارمندان هلند، Stichting Pensioenfonds ABP، فروش کل سهامش در تسلا را آغاز کرده است. این صندوق در سپتامبر گذشته ۲٫۸میلیون سهم تسلا به ارزش ۵۸۵میلیون دلار را فروخت. صندوق سوئدی KPA Pension، که به کارکنان دولت این کشور اسکاندیناوی تعلق دارد، در ماه مارس همهٔ سهام تسلا را بهدلیل نگرانی از رفتار این شرکت با کارگران و بیتوجهی به حقوق اتحادیهها فروخت. شرکت Folksam، بزرگترین بیمهگر سوئد، نیز به همین دلیل تقریباً تمام سهام تسلا را که ارزشی نزدیک به ۱۶۰میلیون دلار داشت فروخت. صندوق بازنشستگی دانمارکی AkademikerPension نیز داراییهای کوچکش در سهام تسلا را فروخته است و بهصراحت از فعالیتهای سیاسی مداخلهگرانهٔ ماسک در آمریکا و اروپا و نقض حقوق کارگران در شرکت تسلا و نیز شیوههای مدیریتی نامناسب و ضدکارگری این شرکت انتقاد کرده است. بزرگترین صندوق بازنشستگی نروژ، KLP، نیز تهدید کرده است که سهام تسلا را کنار خواهد گذاشت و با دیگر صندوقهای بازنشستگی و اتحادیهها در سراسر منطقه هماهنگی کرده است که ایلان ماسک و نمایندگان اسکاندیناوی تسلا را برای احترام به مناسبات کار در کشورهای اروپای شمالی زیر فشار بگذارند.
در اواخر ماه مارس، Brunel Pension Partnership، از صندوقهای بازنشستگی دولتی در بریتانیا، بزرگترین صندوق در اروپا بود که از معاملهٔ سهام تسلا دست کشید.
صندوقهای بازنشستگی در آمریکا نیز در حال اقدام برای فروش سهام تسلا یا پیگیری اقدامات قانونی علیه این شرکتاند.
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
اندیشهٔ نو: استفاده از تمام یا بخشهایی از این مطلب با ذکر منبع بدون مانع است.