
ویدئویی که از تلفن همراه یک پزشک فلسطینی به همراه ۱۴ تن از همکارانش که در ماه گذشته در غزه کشته شدند، با ادعاهای اسرائیل در تناقض است.
این ویدئو که در تلفن رفعت رضوان یافت شد و روز شنبه توسط جمعیت هلال احمر فلسطین (PRCS) منتشر شد، آخرین لحظات آنها را نشان میدهد که پزشکان فلسطینی با لباسهای بسیار منعکس کننده و داخل یک آمبولانس که به وضوح قابل شناسایی هستند.
ارتش اسرائیل گفته بود که سربازانش “به طور تصادفی” به هیچ آمبولانسی حمله نکردند و اصرار داشتند که آنها به “تروریستی” که با “خودروهای مشکوک” به آنها نزدیک می شدند شلیک کردند. در این بیانیه آمده است: «چند خودروی ناهماهنگ شناسایی شدند که به طور مشکوکی به سمت نیروهای [ارتش اسرائیل] بدون چراغ جلو یا علائم اضطراری پیشروی می کردند».
هلال احمر فلسطین هشت نفر از اعضاء خود را در این حمله از دست داد. شش عضو آژانس دفاع مدنی فلسطین و یک کارمند آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، آنروا نیز در آن روز کشته شدند.
اجساد آنها در نزدیکی رفح در جایی که دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) به عنوان یک گور دسته جمعی توصیف کرد، دفن شده بود.
ویدیو چه چیزی را نشان می دهد؟
این ویدئو که ظاهراً از داخل یک وسیله نقلیه در حال حرکت فیلمبرداری شده است، یک ماشین آتش نشانی قرمز و آمبولانس ها را در حال رانندگی در طول شب ضبط می کند.
خودروها در کنار هم در کنار جاده توقف می کنند و دو مرد یونیفورم پوش از آن خارج می شوند. لحظاتی بعد صدای تیراندازی شدیدی به گوش می رسد.
در این ویدئو، صدای دو پزشک شنیده می شود – یکی می گوید: “وسیله نقلیه، وسیله نقلیه” و دیگری پاسخ می دهد: “به نظر می رسد تصادف است.”
چند ثانیه بعد، رگبار شلیک گلوله به گوش می رسد و صفحه سیاه می شود.
پزشکی که صحنه را ضبط میکند، بعداً شنیده میشود که اعلامیه دین اسلامی، شهادت را میخواند، که مسلمانان به طور سنتی در مواجهه با مرگ میگویند. او بارها می گوید: «اشهد ان لا اله الا الله”
همچنین شنیده می شود که می گوید: مادر مرا ببخش که این راه را انتخاب کردم، راه کمک به مردم. سپس می فرماید: خدایا شهادتم را بپذیر و مرا ببخش.
درست قبل از پایان ویدیو، شنیده می شود که او می گوید: “یهودیان می آیند، یهودیان می آیند”، ظاهراً به سربازان اسرائیلی اشاره دارد.
هلال احمر فلسطین گفت که این کاروان در پاسخ به تماس های اضطراری غیرنظامیانی که در پی بمباران اسرائیل در رفح به دام افتاده بودند، اعزام شد.
به گفته محمود باسال، سخنگوی دفاع غیرنظامی غزه، چند تن از اعضای تیم آنها در حالی که دستها و پاهایشان بسته شده بود و زخمهای گلولهای مشهود روی سر و تنهشان دیده میشد، پیدا شد که نشان میدهد آنها پس از شناسایی بهخاطر فعالیتهای بشردوستانهشان از فاصله نزدیک اعدام شدهاند. او گفت که یکی از پرسنل دفاع غیرنظامی سر بریده شده بود و اجساد باقی مانده تکه تکه پیدا شد.
جاناتان ویتال، رئیس OCHA در سرزمین فلسطین، گفت که اجساد کارکنان بشردوستانه در زمان پیدا شدن «در لباسهای فرم خود بودند و هنوز دستکش به دست داشتند».
یک مقام نظامی اسرائیل گفت که اجساد را “در ماسه و پارچه” پوشانده اند تا از آسیب دیدن آنها جلوگیری شود تا زمانی که هماهنگی با سازمان های بین المللی برای بازیابی آنها انجام شود. ارتش افزود که در حال بررسی این حمله است.
“هیچ مشابهی در تاریخ مدرن وجود ندارد”
سخنگوی دفاع مدنی غزه روز شنبه به الجزیره گفت: اسرائیل «باید پاسخگوی جنایات خود باشد، جنایاتی که مشابه آن در تاریخ مدرن وجود ندارد».
سخنگوی وزارت دفاع فلسطین با بیان اینکه ما خواستار تشکیل کمیته تحقیقات بینالمللی در مورد هدف قرار دادن امدادگران فلسطینی در رفح هستیم، افزود که امدادگران فلسطینی علیرغم هدف قرار دادن عمدی اشغالگران به انجام وظایف خود ادامه خواهند داد.
دفتر رسانهای دولت غزه روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که ارتش اسرائیل «وحشیانه و بیسابقه» تیمهای پزشکی و دفاع مدنی را اعدام کرد و آن را «جنایت دیگری بر کارنامه سیاه اشغالگران اضافه کرد».
به گفته این سازمان، این ویدئو «به طور کامل روایت نادرست و گمراهکننده اشغالگران اسرائیلی را رد میکند» مبنی بر اینکه خودروها بهطور «مشکوک» بدون سیگنالهای واضح نزدیک شدهاند.
ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز این حمله را محکوم کرد و نگرانیهایی را در مورد «جنایات جنگی» احتمالی توسط ارتش اسرائیل افزایش داد.
ولکر ترک روز پنجشنبه در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «من از قتل اخیر 15 پرسنل پزشکی و امدادرسان بشردوستانه که نگرانی های بیشتری را در مورد ارتکاب جنایات جنگی توسط ارتش اسرائیل ایجاد می کند، وحشت زده شده ام و خواستار یک «تحقیق مستقل، فوری و کامل» شد.
بر اساس گزارش آنروا، حداقل ۴۰۸ امدادگر، از جمله بیش از ۲۸۰ کارمند آنروا، توسط نیروهای اسرائیلی در غزه از زمان آغاز جنگ در ۷اکتبر ۲۰۲۳ کشته شده اند. از آن زمان تاکنون، بیش از ۵۰۰۰۰ فلسطینی، که بیشتر آنها کودک و زن هستند، در این منطقه کشته شده اند.