
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا گفت که از دست ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به دلیل زیر سوال بردن رهبری اوکراین، «بسیار عصبانی» و «خشمگین» است. او روز یکشنبه در مصاحبه با انبیسی نیوز تهدید کرد که تعرفههای ثانویه بر خریداران نفت روسیه اعمال خواهد کرد. رئیسجمهور ایالات متحده بعداً همچنین گفت که ولودومیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در صورت خروج از توافق معدنی با ایالات متحده با “مشکلات بزرگ و بزرگ” روبرو خواهد شد.
کارشناسان انتقاد نادر ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه پوتین را نشانه ای از ناامیدی ایالات متحده از توقف مذاکرات آمریکا و روسیه درباره آتش بس اوکراین می دانند.
به گزارش ان بی سی، ترامپ گفت پوتین می داند که عصبانی است اما رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت که او “رابطه بسیار خوبی” با پوتین دارد و “خشم به سرعت از بین می رود… اگر او کار درست را انجام دهد.”
کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، پس از اینکه رئیسجمهور آمریکا گفت که از رهبر روسیه به دلیل پیشرفت اندک در مورد آتشبس در اوکراین «بسیار عصبانی است»، همچنان برای گفتگو با دونالد ترامپ آماده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت: “این روند احتمالاً به دلیل پیچیدگی ماده زمانبر است. رئیس جمهور همچنان برای تماس با رئیس جمهور ترامپ آماده است.”
تحلیلگران معتقد بودند که ترامپ به دنبال فشار بر روسیه برای پذیرش شرایط آمریکا و پایان دادن به مناقشه است، با این حال، روسیه در حال حاضر اهرم استراتژیک را هم در میز مذاکره و هم در میدان جنگ در اختیار دارد.
ترامپ روز یکشنبه در یک تماس تلفنی با شبکه خبری انبیسی گفت: «اگر من و روسیه نتوانیم به توافقی بر سر پایان دادن به درگیری بپردازیم، و «اگر فکر میکنم تقصیر روسیه بوده است – که ممکن است اینطور نباشد – اما اگر فکر میکنم تقصیر روسیه بوده است، تعرفههای ثانویه بر نفت و همه نفتی که از روسیه خارج میشود، وضع میکنم».
ترامپ گفت: اگر از روسیه نفت بخرید، نمی توانید در ایالات متحده تجارت کنید. انبیسی نیوز گزارش داد: تعرفه 25 درصدی برای کل نفت و تعرفه 25 تا 50 امتیازی برای کل نفت وجود خواهد داشت.
ترامپ گفت که تعرفه ها بر روسیه بدون توافق آتش بس ظرف یک ماه آینده اعمال خواهد شد. او همچنین به NBC News گفت که قصد دارد این هفته با پوتین صحبت کند.
به گزارش روز دوشنبه آسوشیتدپرس، ترامپ در پرواز خود به واشنگتن عصر یکشنبه تا حدودی لحن خود را ملایم کرد.
او گفت: «فکر نمیکنم که او از قول خود عقب نشینی کند. “من او را برای مدت طولانی می شناسم. ما همیشه با هم خوب بوده ایم.” ترامپ در پاسخ به این سوال که چه زمانی میخواهد روسیه با آتشبس موافقت کند، گفت که یک ضربالاجل روانی وجود دارد.
به گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ خیلی زود به انتقاد از زلنسکی روی آورد. ترامپ با اشاره به مذاکرات بر سر دسترسی آمریکا به مواد معدنی حیاتی در اوکراین گفت: «او تلاش میکند از قرارداد زمینهای کمیاب عقبنشینی کند». “و اگر او این کار را انجام دهد، مشکلاتی دارد. مشکلات بزرگ، بزرگ.”
تاکتیک های مذاکره
کوی هنگ، محقق از مرکز مطالعات روسیه دانشگاه عادی چین شرقی، روز دوشنبه به گلوبال تایمز گفت که سختگیری یا کم کردن فشار، تاکتیکهای مذاکره برای به حداکثر رساندن اهرم آمریکا است، زیرا هدف نهایی رئیسجمهور آمریکا ادامه مذاکرات آتشبس است.
همانطور که ان بی سی نیوز گفته است، رئیس جمهور ایالات متحده پایان دادن به جنگ در اوکراین را به عنوان یک وعده اصلی سیاست خارجی در مسیر مبارزات انتخاباتی مطرح کرده بود. او خواستار یک آتش بس سریع است، همان چیزی که در طول مبارزات انتخاباتی وعده داده بود، در حالی که روسیه به دنبال حل و فصل همه جانبه این موضوع است. ژانگ هونگ، پژوهشگر مؤسسه مطالعات روسیه، اروپای شرقی و آسیای مرکزی آکادمی علوم اجتماعی چین، گفت که علیرغم تعامل فشرده آنها، پس از چند دور گفتگو در هفته های گذشته، اختلاف نظر وجود دارد.
یورونیوز در 25 مارس گزارش داد که کاخ سفید پیشتر اعلام کرد که روسیه و اوکراین اصولاً با آتش بس محدود 30 روزه در دریای سیاه موافقت کرده اند، اما هر دو طرف از آن زمان به حمله به یکدیگر با هواپیماهای بدون سرنشین و موشک ادامه داده اند.
گریگوری کاراسین، که رهبری تیم مذاکره کننده روسیه با ایالات متحده را بر عهده داشت، گفت که “این ساده لوحانه است که در همان جلسه اول انتظار هر گونه دستاوردی را داشته باشیم.” به گزارش روز یکشنبه دیلی اکسپرس، کاراسین به روسیه 24 گفت که آتش بس ممکن است «امسال یا در پایان امسال» محقق نشود.
کوی خاطرنشان کرد که دولت آمریکا از روسیه و اوکراین انتظار داشته است که در مذاکرات آتشبس به خواست آمریکا تن دهند، اما کرملین آن را نمیخرد.
کوی گفت که کلمات تند، تعرفه های ثانویه نارضایتی ایالات متحده را نشان می دهد که نشان دهنده اشتیاق ایالات متحده برای تسریع روند مذاکرات است و بعید است که اظهارات تند با واکنش شدید روسیه روبرو شود، روسیه هم در میز مذاکره و هم در میدان جنگ ابتکار عمل را در دست دارد و آماده می ماند.
روسیه روز یکشنبه مدعی شد که کنترل شهرک دیگری در منطقه دونتسک را به دست گرفته است. به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری آناتولی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای مدعی شد که نیروهای این کشور روستای زاپوریژژیا، واقع در 24 کیلومتری جنوب غربی شهر پوکروفسک، یک جبهه کلیدی در اقدامات تهاجمی مسکو در شرق اوکراین را به تصرف خود درآورده اند.
رویترز به نقل از ویلیام راینش، یکی از مقامات ارشد سابق وزارت بازرگانی که اکنون در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی است، گفت: بسیاری از سوالات در مورد تعرفه های ثانویه بی پاسخ مانده است، از جمله اینکه چگونه مقامات آمریکایی می توانند ردیابی و اثبات کنند که کدام کشورها نفت روسیه را خریداری می کنند.
به گزارش انبیسی نیوز، ترامپ به طور مشابه «تعرفههای ثانویه» را بر ونزوئلا اعلام کرد و در 24 مارس گفت که این تعرفهها بر کشورهایی اعمال میشود که نفت و گاز ونزوئلا را خریداری میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه در پاسخ به سوالی درباره چین به عنوان خریدار اصلی نفت روسیه برای اظهار نظر در مورد تعرفه های ثانویه گفت که موضع چین در قبال بحران اوکراین ثابت و روشن است.
گوئو گفت: “ما همیشه بر این باوریم که گفتگو و مذاکره تنها راه حل مناسب برای بحران اوکراین است. همکاری بین چین و روسیه هیچ طرف ثالثی را هدف قرار نمی دهد و تحت تاثیر هیچ عاملی از طرف سوم قرار نخواهد گرفت.”