
محمود خلیل، فعال طرفدار فلسطین و دانشجوی دانشگاه کلمبیا، که از سوی دولت دونالد ترامپ مورد سرکوب قرار گرفته و با تهدید به اخراج مواجه شده بود، اولین بیانیه جامع خود را پس از بازداشت منتشر کرد. وی در این بیانیه که از بازداشتگاه اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده در لوئیزیانا به خانوادهاش نوشته، خود را یک “زندانی سیاسی” توصیف کرده است که “هر روز صبح با سرمای هوا از خواب بیدار میشود و شاهد بیعدالتیهای خاموشی است که علیه بسیاری از افرادی که از حمایتهای قانونی محروماند، در حال انجام است.”
وی می نویسد: “دولت ترامپ من را به عنوان بخشی از یک استراتژی گستردهتر برای سرکوب مخالفان هدف قرار داده است. دارندگان ویزا، افراد دارای گرین کارت و حتی شهروندان نیز به دلیل باورهای سیاسیشان هدف قرار خواهند گرفت.” خلیل همچنین بر اهمیت اتحاد دانشجویان، فعالان و مقامات منتخب برای دفاع از حق اعتراض به نفع فلسطین تأکید کرد و هشدار داد “تنها صدای ما در خطر نیست، بلکه آزادیهای مدنی اساسی همه ما در معرض تهدید است.”
وی در این بیانیه، بازداشت خود را با اقدامات اسرائیل در زمینه بازداشتهای اداری مقایسه کرد و تأکید کرد که او به دلیل “استفاده از حق آزادی بیان خود در دفاع از فلسطین و مخالفت با نسلکشی در غزه” بازداشت شده است. خلیل که در یکی از اردوگاههای پناهندگان فلسطینی در سوریه متولد شده است، دولتهای بایدن و ترامپ را به نژادپرستی ضد فلسطینی متهم کرد و نوشت هر دو دولت “در طول ۱۶ ماه گذشته با ارسال سلاح به اسرائیل و جلوگیری از مداخله بینالمللی، این نژادپرستی را نشان دادهاند.”
وی همچنین به بازداشت خود در ۸ مارس اشاره کرد و توضیح داد مأموران وزارت امنیت داخلی (DHS) بدون ارائه حکم، او و همسرش را هنگام بازگشت از شام مورد بازجویی قرار دادند. خلیل اظهار داشت: “مأموران دستبند به دستانم زدند و مرا به داخل یک خودروی بدون نشان کشاندند. در آن لحظه تنها نگرانی من امنیت همسرم نور بود که هشت ماهه باردار بود.”
خلیل تأکید کرد بازداشت او نشاندهنده سرکوب سیستماتیک فعالان طرفدار فلسطین در ایالات متحده است و دانشگاه کلمبیا را متهم کرد “با سرکوب خودسرانه دانشجویان طرفدار فلسطین و اجازه دادن به کارزارهای تخریب شخصیت علیه آنان، زمینه را برای هدف قرار دادن من فراهم کرده است.” وی همچنین نوشت دانشگاه “دفتر انضباطی جدید و اقتدارگرایی ایجاد کرده تا بدون رعایت اصول دادرسی، دانشجویانی را که از اسرائیل انتقاد میکنند، ساکت کند.”
در پایان، خلیل اعلام کرد بازداشتش نشاندهنده قدرت جنبش دانشجویی در تغییر افکار عمومی به سمت آزادی فلسطین است. وی اظهار داشت: “دانشجویان همیشه در صف مقدم تغییر بودهاند – از مخالفت با جنگ ویتنام گرفته تا مبارزه برای حقوق مدنی و مقابله با آپارتاید در آفریقای جنوبی. امروز نیز، حتی اگر هنوز همه مردم درک نکرده باشند، این دانشجویان هستند که ما را به سوی حقیقت و عدالت هدایت میکنند.”
منبع: هاآرتص
چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳