Skip to content
می 22, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • چین اعلام کرد آماده هر نوع جنگی با آمریکا است
  • جهان
  • خبرها

چین اعلام کرد آماده هر نوع جنگی با آمریکا است

چین به آمریکا هشدار داده است که پس از پاسخ به تعرفه‌های تجاری فزاینده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، آماده مبارزه با هر نوع جنگی است.
پس از اعمال تعرفه‌های بیشتر بر همه کالاهای چینی توسط ترامپ، دو اقتصاد برتر جهان بهl جنگ تجاری نزدیک‌تر شده‌اند. چین به سرعت با اعمال تعرفه های 10 تا 15 درصدی بر محصولات کشاورزی ایالات متحده تلافی کرد.
سفارت چین در روز سه شنبه با بازنشر خطی از بیانیه دولت در روز سه شنبه گفت: «اگر جنگ چیزی است که ایالات متحده می خواهد، خواه جنگ تعرفه ای، جنگ تجاری یا هر نوع جنگ دیگری، ما تا انتها آماده جنگ هستیم».
این یکی از قوی‌ترین لفاظی‌هایی است که تاکنون از سوی چین از زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور شده است اعلام شده است و این در حالی مطرح می‌شود که رهبران در پکن برای کنگره ملی خلق سالانه گرد هم آمده اند.
روز چهارشنبه، نخست‌وزیر چین، لی کیانگ، اعلام کرد که چین در سال جاری میلادی مجدداً هزینه‌های دفاعی خود را 7.2 درصد افزایش خواهد داد و هشدار داد که “تغییرات غیرقابل مشاهده در یک قرن در سراسر جهان با سرعت بیشتری در حال رخ دادن است.” این افزایش قابل انتظار بود و با رقم اعلام شده در سال گذشته مطابقت دارد.
رهبران پکن در تلاش هستند تا پیامی را به مردم چین بفرستند که مطمئن هستند اقتصاد این کشور حتی با وجود تهدید جنگ تجاری می تواند رشد کند.
.
چین در گذشته تاکید کرده بود که آماده جنگ است. در اکتبر گذشته، رئیس‌جمهور شی از نیروهای نظامی خواست تا آمادگی خود را برای جنگ تقویت کنند، زیرا آنها تمرینات نظامی در اطراف جزیره خودگردان تایوان برگزار کردند. اما بین آمادگی نظامی و آمادگی برای جنگ تفاوت وجود دارد.
پکن قرار است در سال جاری هزینه های نظامی خود را بیش از 7 درصد افزایش دهد
سفارت چین در واشنگتن به نقل از بیانیه وزارت امور خارجه به زبان انگلیسی در روز گذشته اشاره کرد که همچنین آمریکا را به مقصر دانستن چین برای هجوم داروی فنتانیل را متهم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: موضوع فنتانیل بهانه ای سست برای افزایش تعرفه های آمریکا بر واردات چین است.
او افزود: “ارعاب ما را نمی ترساند. قلدری روی ما کار نمی کند. فشار، اجبار یا تهدید راه درستی برای برخورد با چین نیست.”
.
مقامات پکن امیدوار بودند که روابط ایالات متحده و چین در دوران ریاست جمهوری ترامپ پس از دعوت او از شی به مراسم تحلیف خود، آغازی صمیمانه‌تر داشته باشد. ترامپ همچنین گفت که دو رهبر تنها چند روز قبل از ورود او به کاخ سفید “یک تماس تلفنی عالی” داشتند.
گزارش ها حاکی از آن بود که دو رهبر قرار بود ماه گذشته تماس دیگری داشته باشند. این اتفاق نیفتاد.

چین با 245 میلیارد دلار دومین بودجه نظامی جهان را دارد اما بسیار کمتر از بودجه ایالات متحده است. به گفته موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، پکن 1.6 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف ارتش خود می کند که بسیار کمتر از ایالات متحده یا روسیه است.

پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳

Continue Reading

Previous: تصویب طرح عربی در قاهره برای اداره و بازسازی غزه
Next: بیانیه مشترک روسای جمهور آفریقای جنوبی،برزیل و نخست وزیر اسپانیا
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved