Skip to content
می 22, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • نیروهای امنیتی ایران هیوا سیفی‌زاده را در حین برگزاری کنسرت در تهران بازداشت کردند
  • فرهنگی – ادبی
  • نوار متحرک

نیروهای امنیتی ایران هیوا سیفی‌زاده را در حین برگزاری کنسرت در تهران بازداشت کردند

هیوا سیفی‌زاده، خواننده و نوازنده زن ایرانی شامگاه پنج شنبه ۹ اسفند در تهران بازداشت شد. این هنرمند ۲۷ ساله هنگام اجرای کنسرت در سالن «عمارت روبرو» در مرکز تهران با ورود نیروهای امنیتی از ادامه اجرا بازماند و دستگیر شد.

در پی انتشار خبر بازداشت این خواننده و نوازنده زن در شبکه‌های اجتماعی، مجموعه فرهنگی «عمارت روبرو» نیز در اینستاگرام خبر داد که «تا اطلاع ثانوی» تعطیل خواهد بود.

خانم سیفی‌زاده که در جریان اعتراضات پس از کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی با انتشار ترانه‌هایی بدون حجاب اجباری از معترضان حمایت کرده بود، در آثار خود عموما از پوشش اختیاری استفاده می‌کرد. او متولد سال ۱۳۷۶شمسی است و در کنار خوانندگی موسیقی سنتی، به نوازندگی تنبک هم می‌پردازد و در چند نمایش هم ایفای نقش کرده است.

او در کانال تلگرامی خود علاوه بر اجرای ترانه‌هایی به زبان‌ها و گویش‌های مختلف ایرانی، قطعه‌ای را نیز به نشانه همبستگی با مردم افغانستان منتشر کرده است.

سیفی‌زاده پیشتر و در نشستی در موسسه «صبح خلاق تهران» در بهمن ماه ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که وی را از رقابت‌های جهانی موسیقی موغام در جمهوری آذربایجان به دلیل عدم صدور مجوز از سوی نهادهای مرتبط ایران کنار گذاشته و او را با یک خواننده مرد به عنوان نماینده ایران جایگزین کرده بودند.

در سال‌های اخیر، موارد متعددی از بازداشت و پیگرد قانونی زنان خواننده گزارش شده است. در آذرماه گذشته نیز پرستو احمدی و نوازندگان «کنسرت فرضی» او برای ساعاتی بازداشت شدند. این اجرا که در کاروانسرایی تاریخی در تهران ضبط و در یوتیوب پخش شد، واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشت.

مهدی یراحی، خواننده معترض ایران نیزکه به حبس و اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود، روز جمعه ۱۰ اسفند اعلام کرد که حکم شلاق او که قرار بود در بهمن‌ماه انجام شود، به اسفند موکول شده است.

این خواننده که پیش‌تر در ۱۱ دی اعلام کرده بود برای اجرای این حکم آماده است، در ویدیوی جدید خود همچنین به دوران ممنوع‌الکاری‌اش اشاره کرد و گفت که این تجربه باعث شده درک عمیق‌تری از شرایط زنان خواننده در ایران داشته باشد، یراحی همچنین تأکید کرد که تلاشی برای دریافت مجوز رسمی فعالیت نخواهد کرد، زیرا «نمی‌خواهد از رانت جنسیتی استفاده کند.»

دوران محکومیت یک‌ساله مهدی یراحی با پابند الکترونیکی به پایان رسیده، اما او همچنان با مجازات شلاق روبه‌رو است.

جمعه 10 اسفند 1403

Continue Reading

Previous: فراخوان اقدام فوری عفو بین‌الملل علیه اعدام شریفه محمدی
Next: رئیس جمهور جدید لبنان رویای انحصار سلاح در دست دولت را در سر دارد
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved