
دونالد ترامپ اعلام کرد طرح او برای “تصرف غزه” شامل حق بازگشت برای بیش از دو میلیون فلسطینی نخواهد بود، زیرا به گفته او، آنها “هیچ گزینهای” جز ترک این منطقه به دلیل ویرانیهای گستردهای که ارتش اسرائیل به جای گذاشته، ندارند.
این اظهارات، جدیدترین تأیید عملی رئیسجمهور آمریکا بر پاکسازی قومی است. ترامپ هفته گذشته در نشست با نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، از این طرح پرده برداشت، اقدامی که خشم جهان عرب را برانگیخت و حتی نزدیکترین مشاوران او را غافلگیر کرد.
در مصاحبهای با برت بایر از شبکه فاکس نیوز، ترامپ گفت او “مالک” نوار غزه خواهد بود و آن را بهعنوان “یک پروژه توسعه املاک برای آینده” توصیف کرد.
در همین حال، او همچنان از طرح اسکان مجدد فلسطینیها در مصر و اردن حمایت کرد، طرحی که هر دو کشور آن را رد کردهاند و بزرگترین کشورهای عرب منطقه نیز آن را غیرقابل قبول دانستهاند.
ترامپ گفت قصد دارد بین پنج تا شش محل جدید برای اسکان فلسطینیها در خارج از غزه بسازد، که در واقع به معنای ایجاد اردوگاههای پناهندگان دائمی با حمایت دولت او خواهد بود.
هنگامی که از او پرسیده شد که آیا فلسطینیها حق بازگشت به غزه را خواهند داشت، ترامپ پاسخ داد: “نه، آنها حق نخواهند داشت، زیرا ما برایشان مسکنهای بسیار بهتری خواهیم ساخت.”
او افزود: “شاید پنج، شاید شش، شاید دو منطقه ساخته شود، اما ما جوامع امنی را کمی دورتر از جایی که آنها هستند و این همه خطر در آن وجود دارد، ایجاد خواهیم کرد.”
“به عبارت دیگر، من در حال صحبت درباره ایجاد مکانی دائمی برای آنها هستم، زیرا اگر مجبور شوند اکنون بازگردند، سالها طول میکشد تا بتوانند در آن زندگی کنند—این منطقه دیگر قابل سکونت نیست.”
تا کنون، هیچ بحث جدی در پنتاگون یا وزارت خارجه آمریکا در مورد چگونگی اجرای قانونی یا لجستیکی این طرح که ترامپ پیشنهاد داده، صورت نگرفته است.
سخنان ترامپ مورد استقبال جنبش شهرکنشینان تندروی اسرائیل و همچنین متحدان انجیلی آنها در آمریکا قرار گرفته است، کسانی که از الحاق نوار غزه و دیگر سرزمینهای اشغالی فلسطین، ازجمله کرانه باختری، حمایت کردهاند.
ترامپ در ادامه گفت: “در این میان، من مالک این منطقه خواهم بود. به آن به چشم یک پروژه توسعه املاک برای آینده نگاه کنید. این منطقه زمین زیبایی خواهد بود. بدون هزینههای هنگفت.”
روز یکشنبه، ناوی پیلای، مقام ارشد حقوق بشر سازمان ملل، به وبسایت خبری پولیتیکو گفت که طرح ترامپ برای “جابجایی اجباری یک گروه تحت اشغال، یک جرم بینالمللی است و به معنای پاکسازی قومی میباشد.”
او افزود: “هیچ راه قانونی برای اجرای تهدید ترامپ در مورد بیرون راندن فلسطینیها از سرزمینشان وجود ندارد.”
بیش از ۱.۵ میلیون فلسطینی و فرزندان آنها که خانههایشان را در جریان جنگ ۱۹۴۸ اعراب و اسرائیل از دست دادهاند، در اردوگاههای پناهندگان در اردن، لبنان، سوریه، نوار غزه و کرانه باختری، از جمله قدس شرقی، زندگی میکنند.
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳