سعید دهقان، وکیل حقوق بشری، روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه (۱۰ ماه مه) از ابتلای زهرا شفیعی، نویسنده و کارگران به سکته مغزی و به دنبال ضربات شدیدی که ماموران در هنگام بازداشت بر سرش وارد کرده بودند، خبر داد.
دهقان در کانال اکس خود (توئيتر سابق) اعلام کرد که زهرا شفیعی از ۲۰ اردیبهشت برای جراحی مغز و برداشتن تومور در بیمارستان بستری شده است.
این نویسنده و کارگردان زندانی در اوین، ۱۱ مهرماه ۱۴۰۲ از طریق یک فایل صوتی از داخل زندان، از بازداشت خود در روز ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ و همزمان با نخستین سالگرد کشته شدن مهسا امینی در تهران خبر داده بود.
او در این فایل صوتی گفته بود که به هنگام عبور از خیابان یک زن چادرمشکی بدون دلیل به او هجوم میآورد و دست او را از پشت میپیچاند. در پی اعتراض او به این اقدام خشن و اینکه با چه حکم و اتهامی چنین عملی انجام میدهد، زن چادرمشکی شروع به فحاشیهای رکیک میکند. او سپس مورد ضربوشتم شدید به سر و صورت و لگد به کمر از سوی این زنان امنیتی قرار میگیرد. سپس مردان لباسشخصی خانم شفیعی را با خشونت تمام به یک خودروی ون میبرند.
این کارگردان اکنون با ۹ سال و شش ماه حبس روبروست.
زهرا شفیعی دهاقانی که نویسنده کتاب “نامه یک زن ایرانی به استیون هاوکینگ” است و به عنوان تصویربردار در پروژه تاریخ شفاهی وکالت در ایران همکاری داشته، مستندساز و فیلمسازی مستقل است.
فیلمنامه بلند “آن روی دیگری” نیز از جمله آثار اوست که در جشنواره اسکریپت تاپالوزا و چند فستیوال معتبر فیلمنامهنویسی دیگر شرکت کرده است.