وزارت بهداشت غزه از کشته شدن ۶۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد
وزارت بهداشت غزه روز دوشنبه اعلام کرد اجساد ۶۸ نفر از کشته شدگان بمباران اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستان ها منتقل شده است. ۹۴ نفر دیگر نیز در این بمباران ها زخمی شدند.
به گفته این منبع، تلفات فلسطینی ها از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر، به ۳۳۷۹۷ نفر رسیده است. این وزارتخانه گفت که ۷۶۴۵۶ نفر دیگر در این جنگ زخمی شده اند.
بسیاری از مردم زیر آوار باقی مانده اند و نیروهای امدادی نتوانسته اند در میان بمباران بی امان آنها را پیدا کنند.
هشدار ارتش اسرائیل به فلسطینی ها برای بازگشت به شمال غزه
یک روز پس از کشته شدن پنج نفر در تلاش برای رسیدن به خانه های خود در منطقه جنگ زده، ارتش اسرائیل روز دوشنبه مجددا به فلسطینی های غزه هشدار داد که به مناطق مورد درگیری در شمال بازنگردند.
آویچای آدرایی، سخنگوی ارتش اسرائیل در پلتفرم اجتماعی X نوشت: ارتش گفته که فلسطینیان باید در جنوب غزه بمانند، جایی که به آنها گفته شده است در آن پناه بگیرند زیرا شمال یک “منطقه جنگی خطرناک” است.
روز یکشنبه صدها فلسطینی که در مرکز غزه پناه گرفته بودند در تلاش برای بازگشت به خانه های خود به سمت شمال حرکت کردند. انبوهی از مردم در یک جاده ساحلی ازدحام کرده بودند.
مقامات بیمارستانی در غزه گفتند پنج نفر در حالی که قصد داشتند به سمت شمال بروند توسط نیروهای اسرائیلی هدف گلوله قرار گرفتند. ارتش اسرائیل در این مورد اظهارنظری کرد.
فلسطینی ها گفتند می خواسته اند به شمال بروند، زیرا از شرایط سختی که مجبور به زندگی در آواره گی هستند خسته شده اند.
شمال غزه از اهداف اولیه در جنگ اسرائیل علیه حماس بود. ارتش اسرائیل همچنان در شمال در تلاش برای از بین بردن شبه نظامیانی است که گفته می شوند دوباره سازمان دهی شده اند.
بخشهای وسیعی از شمال غزه در اثر حمله اسرائیل با خاک یکسان شده و بسیاری از جمعیت آن آواره شدهاند.
جلسه کابینه امنیتی اسرائیل: پاسخ حمله سپاه را میدهیم
کانال ۱۲ اسرائيل در گزارشی مفصل مدعی شد که کابینه جنگ این کشور تصمیم گرفته «به وضوح و قاطعانه» به ایران پاسخ دهد تا این پیام را به دیگران مخابره کند که اسرائيل اجازه نخواهد داد حملهای به این بزرگی بدون واکنش بماند.
در این گزارش آمده است که این پاسخ همچنین برای روشن کردن این موضوع طراحی شده که اسرائیل به ایرانیها اجازه نمیدهد «معادلهای» را که تهران به دنبال برقراری آن در روزهای اخیر بوده، اجرایی شود.
این اشاره آشکاری است به هشدار ایران مبنی بر اینکه حملات آتی اسرائیل به خاک ایران، از جمله اماکن دیپلماتیک بینالمللی آن، از این پس با حملات تلافی جویانه تهران خواهد شد.
با این حال، گزارش کانال ۱۲ اضافه کرد که اسرائیل نمیخواهد پاسخش به یک جنگ منطقهای منتهی شود یا ائتلافی را که به این کشور در دفاع در برابر حمله ایران کمک کرد، در هم بشکند. این گزارش همچنین میافزاید که اسرائیل قصد دارد اقدامات خود را با ایالات متحده هماهنگ کند.
پیشتر جو بایدن در پایان حملات موشکی و پهپادی ایران به اسرائيل به نتانیاهو گفته بود که آنچه حاصل شده را به عنوان یک پیروزی در نظر بگیرد و دیگر به فکر پاسخ دادن به ایران نباشد. در آن تماس تلفنی آقای بایدن همچنین صراحتا اعلام کرده بود که آمریکا از اقدام نظامی بعدی اسرائيل به ایران حمایت نخواهد کرد.
جلسه کابینه جنگی در حالی به پایان رسید که سایت خبری اکسیوس گزارش داده که یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در تماسی روز یکشنبه به همتای آمریکایی خود گفته است که اسرائیل با توجه به استفاده سپاه پاسداران از موشکهای بالستیک، چارهای جز پاسخ دادن به حمله ایران ندارد.
به گفته منابعی که در گزارش روز دوشنبه نقل شده، گالانت همچنین به لوید آستین وزیر دفاع آمریکا گفته است که «اسرائیل معادلهای را نمیپذیرد که در آن ایران هر بار که اسرائیل به اهدافی در سوریه حمله میکند با حمله مستقیم پاسخ دهد».
تهران در انتقام حمله مرگبار اول آوریل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق که در آن تعدادی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران کشته شدند، اواخر روز شنبه حمله مستقیم بیسابقهای را با حدود ۳۰۰ پهپاد و موشک به اسرائیل آغاز کرد.
به گفته ارتش اسرائیل، حمله ایران شامل ۱۷۰ پهپاد، ۳۰ موشک کروز و ۱۲۰ موشک بالستیک بود که ۹۹ درصد آنها توسط پدافند هوایی رهگیری شدند.
بیشتر این پهپادها و موشکها قبل از رسیدن به اسرائیل با کمک آمریکا، اردن و سایر متحدان اسرائيل رهگیری شد. کانال ۱۲ اسرائيل گزارش داده که کابینه جنگی چندین گزینه تلافی جویانه را مورد بحث قرار داده است که هرچند شدید خواهد بود اما در عین آن با هدف جلوگیری از تشدید مارپیچ تنشها خواهد بود.
بر اساس گزارش روز دوشنبه در وال استریت ژورنال، برخی از گزینه های روی میز شامل حملات سایبری به همراه حملات هدفمند به سایتهای کلیدی دولتی مانند زیرساختهای نفتی ایران است.
حمله به پرسنل و زیرساختهای مرتبط با برنامه هستهای ایران یا به یکی از نیروهای نیابتی تهران در منطقه از جمله حماس، حزبالله و حوثیها در یمن از دیگر پاسخهای احتمالی است.
تحلیلگران همچنین گفتند که حمله به سایتهای هستهای ایران بعید خواهد بود، به ویژه با توجه به این که حمایت و بودجه ایالات متحده برای چنین عملیاتی مورد نیاز است