افزایش فقر حالا به یکی از مهمترین معضلات اقتصادی و احتماعی ایران تبدیل شده است. در حالی که حسین عبدهتبریزی، رییس اسبق سازمان بورس تداوم وضعیت کنونی را حرکت اقتصاد ایران به سمت هندی شدن میداند، در عین حال آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: دوهزار و ۲۰ محله و ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت در سراسر ایران وجود دارد که از امکانات اولیه زندگی مانند مسکن، اشتغال، تحصیلات تا ۱۲ سال، سلامت، خوراک و پوشاک محروم هستند.
🔹در این شرایط از ابتدای سال تاکنون و بهدلیل اعتراضات متعدد جامعهکارگری و تشکلهای آنان نسبت به دستمزد تعیینشده برای سال ۱۴۰۲، موضوع ترمیم دستمزدها در کانون توجهات قرار گرفت اما اعتراضات و حتی تلاشهای صورتگرفته به نتیجه منتهی نشد. حتی مطرحکردن شکایت در دیوانعدالت اداری و ثبت عریضه در این نهاد هم فرجام مطلوبی نداشت اما قابل پیشبینی بود که جامعهکارگری از خواسته خود عدول نکند.
🔹در ماههای اخیر و با بالاگرفتن انتقادات، نمایندگان کارگران در شورایعالی کار خواستار تشکیل جلسه این شورا با موضع ترمیم مزدها شدهاند؛ جلسهای که به احتمال زیاد تشکیل خواهد شد اما شواهد و قرائن حکایت میکند که موضوع اصلی و دغدغه مهم جامعه کارگری در آن، محلی از اعراب ندارد.
🔹این در حالی است که از اظهار نظر دولتمردان مشخص است که دولت تمایلی برای پرداختن به مسئله ترمیم دستمزدها ندارد و پیش از این هم وزیر کار تلویحا به این موضوع اشاره کرده بود. هر چند ممکن است برخی از دولتمردان این تعبیر را داشته باشند که مجموعه شورایعالی کار که نمایندگان گروههای مختلف در آن عضویت دارند، متولی این امر هستند اما واضح است که شخص وزیر کار به عنوان رئیس این شورا و دو نفری که وی برای عضویت معرفی میکند، از قدرت بالایی برای دیکتهکردن منویات خود برخوردارند.