کنت راث، مدیر اجرایی عفو بینالملل با انتشار این اثر گرافیکی در توییترش مینویسد که وقتی بان کیمون اجازه میدهد که پول سعودی ها او را به سکوت وادارد دیگر چه اعتباری برای سازمان ملل نزد ملل فقیر باقی میماند؟
***
ماجرا از آن جا آغاز شد که سازمان ملل متحد هفته گذشته در گزارشی، ائتلاف سعودی را مسئول کشتار صدها کودک یمنی معرفی کرد اما روز دوشنبه نام این ائتلاف موقتا از فهرست سیاه مسببان مرگ کودکان یمنی خارج شد.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل میگوید همچنان از محتوای گزارش خود درباره مسئولیت ائتلاف سعودی در کشتن حداقل ۵۱۰ کودک یمنی و زخمی کردن ۶۶۷ کودک دیگر دفاع میکند، اما عربستان سعودی او را تحت فشار غیر قابل قبولی قرار داده و تهدید کرده است که کمکهای حیاتی مالیاش را قطع خواهد کرد و او ناچار شده است چنین تصمیمی بگیرد.
همین چندی پیش بود که در پی تصویب طرح پیگرد عربستان بر سر ۱۱ سپتامبر در سنای آمریکا، مسئولان ارشد کاخ سفید با اعضای کنگره تماس گرفته و از آنها خواستند با طرح «عدالت علیه حامیان تروریسم» مخالفت کنند. به گفته این مسئولان، عربستان سعودی تهدید کرده است که در صورت اجرایی شدن این قانون، ۷۵۰ میلیارد دلار دارایی های خود در آمریکا را از این کشور بیرون خواهد کشید.
عربستان سعودی که در این سالها با وجود مشکلات اقتصادی داخلی ذخایر ارزیش بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد دلار در نوسان بوده، با پول خود موفق شده است نه فقط کالا و تکنولوژی و اسلحه و حتی کشورهای فقیرتر منطقه را بخرد که حتی کارش به خرید سیاستهای آمریکا رسیده و حالا با پشت سرگذاشتن آن به خرید تصمیمات سازمان ملل رسیده است.
پول، همان طور که در عرصهی سیاست داخلی با فساد سیاسی و اضمحلال دموکراسی پیوند خورده، در عرصهی بینالملی هم دارد بی هیچ شرمندگی و پنهانکاریی، راه فساد سیاسی را هموار میکند و راه دمکراتیکشدن روابط بینالمللی را بیش از پیش سد می کند.
چه «دنیای قشنگ نو»یی! جای آلدوس هاکسلی خالی.
————————————–
* آلدوس هاکسلی نویسنده رمان «دنیایِ قشنگ نو» (Brave New World) بود. در رمانش، لندنِ قرنِ ۲۶ میلادی را ترسیم میکند که جهانی با حکومتی جهانی و پر از صلح و صفا برقرار شده و فقر و رنج از آن رخت بربسته است.
https://telegram.me/hghazian
plus.google.com/u/0/110864597246369747428/posts