🔷مصاحبه ایران فردا با ولی میرزاسیدی*
@iranfardamag
1️⃣ نقاط ضعف نظام آموزشی ایران را چه می دانید ؟ چه میزان از این ضعفها به ساختار آموزش در ایران باز میگردد؟
ایا اساسا این اشکالات ساختاری را قابل برطرف شدن می بینید ؟
– بی توجهی به مطالبات معلمان
– پولی کردن و کالایی کردن آموزش
– گماردن افراد غیر متخصص و غیر فرهنگی در راس وزارت خانه آ . پ
– تغییر محتوای کتب درسی از آموزشی و به روز کردن آن ، با ایدئولوژی خاص که مدً نظر حکومتگران است
🔸طبیعی است وقتی مطالبات معلمان که محور اصلی آموزش هستند محقق نشود یعنی این که معلم به جای مطالعه ، تحقیق و پژوهش و به روز کردن خود بایستی اجبارا به شغلی دیگر روی آورده که بخشی از تقلیل کیفیت آموزش را این مهم موجب گردیده است. مضافا وقتی وزرایی که منصوب می شوند تخصصی در امور آموزشی نداشته و به عبارتی گچ نخورده اند لا جرم مجریان اوامر حاکمان در اموزش و پرورش هستند که این مورد نیز نقش به سزائی در پایین آمدن سطح آموزش می گردد.
🔹ایجاد و گسترش مدارس پولی نیز یکی از دلایل کاهش کیفیت آموزش می گردد چرا که نقش درصد قبولی برای چنین مدارسی در درجه اول اهمیت قرار داشته که همین امر باعث تقلیل مبحث آموزش می گردد .بدون اغراق و تعارف تا زمانی که وضعیت به همین منوال چندین ساله اخیر باشد خیر و نه تنها هیچ امیدی به بهبود وضعیت آموزش وجود ندارد بلکه روز به روز نیز وضعیت آموزش وخیم و وخیم تر می شود.
2️⃣ مطالبات محوری معلمان ایران در سالهای اخیر چه بوده است؟ موانع تحقق این مطالبات چیست؟ چه چشماندازی برای پیشبرد این مطالبات در سالهای پیش رو وجود دارد؟
🔸مطالبات محوری معلمان حداقل در دو دهه اخیر :
-اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی ( اموزش رایگان )
-رتبه بندی واقعی معلمان بر اساس قانون اولیه آن که دریافتی معلمان بایستی حداقل ۸۰ درصد هیات علمی متناظر با خود در دانشگاه ها باشند
-اجرای همترازی فرهنگیان بازنشسته با شاغلان متناظر با خود
-برچیده شدن مدارس خاص که سبب تبعیض گسترده بین دانش آموزان شده و به نحو چشمگیری موجب کمتر شدن انگیزه در دانش آموزان خانواده های محروم گشته و می گردد
-بسته شدن پرونده های واهی فعالان صنفی شاغل و بازنشسته فرهنگی و آزادی بی قید و شرط معلمان دربند
و …
-عدم اراده کلی در مسئولان حکومت برای در اولویت قرار دادن آموزش که محور اصلی آن معلمان هستند
-کینه توزی حاکمیت با فعالان فرهنگی
🔹حاکمیت به جای این که فرهنگیان را نیز جزئی از عائله خود بداند شوربختانه این قشر را به چشم طفیلی دیده و با تبعیضات فاحش بین فرهنگیان با دیگر کارمندان دستگاه های دولتی عملا و به وضوح نشان داده که اهمیتی برای مطالبات فرهنگیان قائل نیستند. عملکرد چند ساله اخیر حاکمیت و وزرای آ . پ هیچ چشم انداز مثبتی در تغییر رویه آنها نشان نداده است و شور بختانه تاکنون نیز وضعیت به همین منوال بوده است مگر نگاه حاکمیت به مقوله آموزش و معلمان تغییر کرده و این دستگاه را به جای مصرفی خواندن ، تولید کننده و پرورش انسان بداند.
3️⃣ نقش نهادهای صنفی معلمان در پیگیری مطالبات چگونه بوده است؟ چگونه مي توان تاب اوري تشكل هاي صنفي – مدني را در شرايط محيطي پر مخاطره افزايش داد؟
🔸علیرغم همه سخت گیری های بی دلیل و بگیر و ببندهای فعالان معلمان ، تشکل های صنفی فرهنگیان بیش از انتظار ظاهر شده و همچنان بر خواسته های صنفی خود مصر بوده و بدنه فعالان فرهنگی نیز با تمام مشکلات در صحنه حاضر بوده اند چون مطالبات این قشر کاملا منطبق بر همان قوانین مصوب حاکمیت بوده که متاسفانه به منصه عمل نرسیده و این قشر همچنان بر محقق شدن مطالبات اصرار و ابرام دارند
-آگاهی رسانی به فرهنگیان در مورد مطالبات کاملا قانونی آنها از طریق فضای مجازی ، انتشار مقالاتی از این دست در برخی جرایدی که به بیان حقایق جامعه می پردازند
-تشکل یابی و گسترش تشکل های فرهنگیان
-استناد به بخش هایی از قانون اساسی از جمله اصول ۳ و ۲۷ و …
-حمایت مادی و معنوی از معلمانی که متاسفانه با پرونده سازی به زندان می روند
4️⃣ ایا جنبش معلمان صرفا یک جنبش صنفی است و معلمان به جز افزایش حقوق یا خواسته های صنفی مطالبات دیگری ندارند ؟اگر دارند چیست و چگونه این مطالبات صورت بندی شده و پیگیری می شود؟
🔹همان گونه که در بالاتر ذکر کردم مطالبات معلمان صرفا موارد معیشتی اجرا نشده نیست بلکه به مطالبات دانش اموزان از جمله اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی که به صراحت در مورد آموزش رایگان امده نیز با جدیت پیگیری کرده و اهمیت می دهند همچنین ارتقاء کیفیت آموزشی یکسان برای همه دانش آموزان و از بین بردن تبعیضات گسترده و یکسان دیدن همه دانش آموزان توسط مسئولان کشور نیز از موارد مهم مورد نظر تشکل های فرهنگی است
5️⃣ با توجه به فراخوانهای نهادهای مربوطه صنفی معلمان در باره حضور در بیرون از نهادهای مربوط به خود یا به عبارتی خیابان ، نقش خیابان را در پیشبرد این مطالبات چگونه می بینید؟
🔸طبیعی است وقتی که تشکل های صنفی فرهنگیان به کنش هایی چون :
🔹نامه نگاری با مسئولان ، دیدار و مذاکره با مسئولان ذی ربط در قوای مجریه ، مقننه و قضائیه ، انتشار مطالبات در برخی جراید و … به نتیجه خاصی دسترسی پیدا نمی کنند به کنش قانونی دیگری چون تجمع و حضور در خیابان دست می زنند تا بلکه صدای اعتراض آنها شنیده شده و مسئولان را به اجرای قانون مجاب کنند.
————————–