
همگام با اعتراضات خروشان مردم، در برابر قتل مهسا(ژینا) امینی به دست پلیس امنیت اخلاقی و به پاخاستن وجدانهای بیدار در برابر این فاجعهی جانسوز، ترومای جمعی با وقایعی تلخ اعم از حاکم شدن جو امنیتی در سراسر کشور و سرکوبهای خشونتآمیز، بیش از پیش سلامت روان ایرانیان را نشانه گرفت و با وضعیتی سخت مواجه ساخت؛ موضوعی که نگرانی مضاعف جامعهی روانشناسی کشور را به همراه داشت.
همزمان با فرا رسیدن ۹ اردیبهشت _ روز روانشناس و مشاور_ ما جامعهی فعال در حیطهی سلامت روان ایران سواستفاده از حیطهی روانشناسی در مسیر سرکوب و استبداد را محکوم مینماییم.
همگان دیدند که در طی سرکوبهای گستردهی اخیر، جان باختن کودکان و نوجوانان و جوانان نازنین این مرز و بوم را به خودکشی نسبت دادند؛ بیمارستانهای روانی کشور به شکنجهگاههای زندانیان سیاسی مبدل شد؛ اعتراضات بر حق مردم به هیجانات و ابزاری برای تخلیه نیازهای جنسی فروکاسته گردید و مسمومیتهای سریالی مدارس، تنها به هیستری جمعی و توهمهای تلقینی و ابزار شیطنت دانش آموزان تقلیل داده شد.
.
ما ارزیابی روان آدمی و دردهای او را بر مبنای شرافت، وجدان و حقیقت میدانیم و اجازه نخواهیم داد این مواجهه، دستمایهی بهرهکشیهای سیاسی حاکمیت و ابزار سرکوب شود و در همین راستا از کسانی که با هر جایگاهی در نهادهای روانشناسی و آکادمیک کشور به بازتولید ظلم کمک میکنند، برائت میجوییم.
.
نهم اردیبهشت ۱۴۰۲
جمعی از دانشجویانِ:
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تربیت مدرس
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه شهیدبهشتی
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه الزهرا
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی