Skip to content
ژوئن 2, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • نخستین چهارشنبه سوری جنبش زن، زندگی، آزادی!
  • ایران
  • نوار متحرک

نخستین چهارشنبه سوری جنبش زن، زندگی، آزادی!

در پاسخ به فراخوان‌های سه روزه چهارشنبه‌سوری، مردم معترض در تعدادی از شهرهای ایران، شامگاه دوشنبه ۲۲ اسفند، به خیابان آمده و شعارهایی علیه جمهوری اسلامی سردادند. شماری از فعالان مخالف جمهوری اسلامی برای زنده‌نگاه‌داشتن جنبش زن، زندگی، آزادی، همزمان با مراسم چهارشنبه‌سوری، فراخوان سه روزه اعتراضی، برای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ اسفند منتشر کردند. آتش اعتراض در چندین شهر شعله‌ور شد. در چند شهر نیروی سرکوب به سمت معترضان گاز اشک‌آور و گلوله ساچمه‌ای شلیک کرد. در تهران، سنندج، سقز شماری از معترضان را بازداشت کردند.

در اطلاعیه وزارت اطلاعات که دوشنبه شب منتشر شده، آمده نیروهای این سازمان «در روزهای گذشته…موفق به شناسایی و بازداشت چندین تیم تروریستی و کشف انواع مواد و ابزارهای انفجاری، نارنجک‌های دستی و خمپاره‌های دست‌ساز شدند.»

علاوه بر این صالح نیکبخت وکیل خانواده مهسا امینی که امروز به دادسرای عمومی در زندان اوین تهران احضار شده بود با اتهام «تبلیغ علیە نظام» تفهیم اتهام شده است.

شامگاه سه‌شنبه ۲۳ اسفند، همزمان با چهارشنبه‌سوری خیابان‌های سراسر ایران صحنه رزم و رقص بود. در چند شهر نیروهای امنیتی با حاضران در خیابان درگیر شدند. در دیواندره گروهی از معترضان به ساختمان فرمانداری یورش بردند. در اکباتان تهران هم معترضان خواهان آزادی میلاد آرمون شدند، معترض بازداشت شده‌ای که با خطر صدور حکم اعدام روبه‌‌روست.

اعتراضات شامگاه سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ گسترده بود. در تهران شهروندان در چندین محله به خیابان آمدند و با افروختن آتش و شعار دادن علیه حکومت، چهارشنبه آخر سال را جشن گرفتند. در شهرک اکباتان که همزمان با خیزش ژن، ژیان، ئازادی یکی از کانون‌های اعتراضی در تهران بود، ده‌ها معترض خواستار آزادی میلاد آرمون، یکی از معترضان بازداشت‌شده که خطر اعدام او را تهدید می‌کند، شدند.

در جنوب استان تهران هم در نازی‌آباد و جوادیه صحنه اعتراض بود. در یک ویدئو از جوادیه تهران صدای راوی پشت دوربین می‌گوید که یک شعبه بانک به دست معترضان تخریب شده است. در این ویدئو تصویر شیشه‌های شکسته یک شعبه بانک صادرات نمایان است.

در رشت گروهی از شهروندان در میدان شهرداری تجمع کردند و شعار دادند: «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه». رشت در اعتراضات شهریور تا آذر ‍۱۴۰۱ خشونت کم‌سابقه‌ای از سوی پلیس تحمل کرد و چندین تن از فعالان مدنی این شهر بازداشت و زندانی شدند و همچنین مغازه‌داران به دلیل شرکت در تحصن، با پلمپ مغازه مجازات شدند.

از اصفهان هم شعار «فقر، فساد، گرونی می‌ریم تا سرنگونی» به گوش رسید.

در شهرهای کرد اعتراضات گسترده‌تر بود. در کرمانشاه در یک اقدام نمادین عمامه‌ها را آتش زدند. همچنین گروهی از شهروندان یک آتش بزرگ برافروختند و با «ساز و سرنا» دست در دست یکدیگر رقصیدند.

در جوانرود که ۳۰ آبان از سوی نیروهای حکومتی به خون کشیده شد، دامنه اعتراضات بسیار گسترده‌ بود. منابع نزدیک به فعالان کُرد از یورش نیروهای حکومتی به سمت شهروندان خبر دادند. از سرپل‌ذهاب نیز چند تصویر و ویدئو منتشر شد که نشان می‌داد معترضان برخی از تابلوهای راهنمایی و رانندگی را از جا کنده‌اند.

شهرهای کامیاران، سنندج، سقز، مریوان و دیواندره در استان کردستان هم صحنه رقص و رزم بود. در برخی محلات این شهرها شهروندان با موسیقی کردی دست در دست یکدیگر رقصیدند و همزمان با افروختن آتش چهارشنبه آخر سال را به یاد کشته‌شدگان اعتراض‌های قیام ژینا گرامی داشتند. در چند ویدئو از دیواندره مشخص است شهروندان معترض مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند و مواد آتش‌زا به سمت آن پرتاب کردند.

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: از دستاوردهایمان چون مردمک چشم نگهداری می کنیم!
Next: نمایی از تلخی‌ها و شیرینی‌های بازداشت گروهی – فیروزه صابر
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved