Skip to content
ژوئن 24, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • نگاهی به روزنامه ایران-۲۸ اردیبهشت
  • خبرها

نگاهی به روزنامه ایران-۲۸ اردیبهشت

روزنامه کیهان، “ذبح ارزش‌ها پای بی‌ارزش‌ها!”، را آورده و در آن با اشاره به موارد مختلف از جمله دیدار فائزه هاشمی با بهائیان، فیش های میلیونی حقوق برخی مدیران بیمه مرکزی، وام میلیاردی به یکی از نزدیکان یک مقام دولتی و جار و جنجال در مورد یکی از برنامه های صدا و سیما، می نویسد:” در مصادیق مذکور و موارد مشابه، یک چیز مشترک است و آن اینکه خاطیان و متخلفین، از کیسه اعتبار و آبروی نظام خرج می‌کنند و هزینه رفتار زشت آنها‌، از جیب نظام می‌رود! در حالی که آنها و اقران و امثالشان،کمترین ایستادگی‌ای پای نظام و آرمان‌های آن نمی‌کنند و برعکس، همیشه خود را طلبکار می‌دانند و مردم را بدهکار!

اما نتیجه این هزینه‌کرد از آبروی نظام چیست؟ این قسمت ماجرا، بدترین بخش آن است و علت نگارش این یادداشت. همه افرادی که ذکری از آنها به میان آمد، مستقیم و غیرمستقیم، سر سفره حاکمیت نشسته‌اند‌. یا دارای سمت اجرایی هستند یا از وابستگی به مسئولان کشور سوء استفاده می‌کنند. آنها با اطمینان از اینکه این وابستگی، حریم امن و حصار محکمی دور آنها کشیده، به کار خود مشغولند و اینگونه می‌اندیشند که «حتی اگر رازمان از پرده برون افتاد، مهم نیست! چند روزی می‌گذرد و آبها از آسیاب می‌افتد!» تجربه هم نشان داده که ظاهرا چنین است! ماجرای مدیران بیمه با یک استعفای بدون عذر‌خواهی و مجازات تمام شد! دختر رئیس مجمع تشخیص مصلحت رسما می‌گوید که‌: « این موج هم می‌گذرد من نگران نیستم، نگذشت هم مهم نیست باید هزینه داد»!

کیهان در ادامه با طرح این سوال که،”چطور ممکن است یک تخلف عمیق شود و مادام که رسانه‌ای نشده و به اصطلاح کار به آبروریزی نرسیده،کسی اقدامی نمی‌کند!؟”و در ادامه آورده است:” در چندروز گذشته که خبر فیشهای چند ده میلیونی منتشر شده، ده‌ها تماس و سند به کیهان واصل شده که همگی از شیوع این پدیده وحشتناک در دولت و بدنه اجرایی حکایت دارد اما دریغ از یک حرکت موثر از سوی دستگاه‌های مذکور! گویی تا رسانه‌ای در این مرداب سنگی نیفکند، کسی قصد حرکت ندارد و چیزی که اهمیت ندارد، اعتبار و آبروی نظام است که پای مفسدان و ویژه‌خواران خرج می‌شود‌! رهبر معظم انقلاب مسئولان را به مبارزه ریشه‌ای و سیستمی با فساد دولتی دعوت کردند اما ظاهرا به جای اقدامی موثر، با فیش‌سازی، سعی در قانونی کردن تخلفات و فسادها شده است! غفلت از این بزنگاه مهم، خطری بزرگ و جبران ناپذیر را به دنبال داشته و باعث می‌شود حیثیت همه مدیران و مسئولانی که مجاهدانه و خاموش،کمر همت به مردم بسته‌اند، مخدوش گردد و البته بالاتر از آن ، حیثیت نظام اسلامی، آن هم به پای کسانی که نسبتی با انقلاب ندارند.”

 

روزنامه جوان، “دختر حاشیه”، را اختصاص به فائزه هاشمی داده و به نقل قول هایی از شخصیت های سیاسی و مذهبی پرداخته است. جوان به نقل از مکارم شیرازی می نویسد:”شنيديم دختر يکي از شخصيت‌هاي معروف سياسي به ديدار دوستانه يکي از سران مجرم فرقه ضاله بهائيت رفته و در مجلسي زير عکس يکي از سران اين فرقه ضاله از او عملاً تشکر کرده است. اينجانب منتظر بودم ببينم کسي اعتراض مي‌کند يا نه، ديدم متأسفانه خبري نيست، تا اينکه شنيدم پدر او اعتراض ملايمي کرده که جاي شکرش باقي است، ولي چرا ديگران سکوت کردند؟ مگر اين کار يکي از منکرات مسلم نيست؟ آيا جاي نهي از منکر ندارد؟ بنده به‌سهم خود اين‌گونه کارها را شديداً محکوم مي‌کنم.”

جوان در ادامه سخنان رئیس قوه قضاییه را آورده که می گوید:” در کشوري که منتسب به امام زمان(عج) است دفاع از بهائيت هيچ معنايي ندارد؛ بهائيت مجعول و ساخته شده دست اجانب و استعمارگران است. در جمهوري اسلامي ايران هيچ‌کس به دليل عقيده به زندان نمي‌رود و اين موضوع دروغ رسانه‌هاي غربي است. متأسفانه برخي‌ها با ادعاي دين مداري اقداماتي برخلاف امنيت کشور انجام مي‌دهند. …کساني که منتسب به روحانيت و مسئولان نظام هستند بايد بيش از ديگران از هنجارشکني پرهيز و از چنين کارهايي شرم کنند و بدانند که اگر اين هنجارشکني‌ها منجر به عناوين مجرمانه شود به شدت و بدون ملاحظه نسبت‌ها با آنان برخورد مي‌کنيم و توجه نمي‌كنيم چه كسي فرزند چه كسي است!”

جوان، حسام‌الدين آشنا، مشاور روحاني را از جمله دیگر معترضان نام برده که در صفحه فيس‌بوک خود نوشت: «اي کاش آناني که نام بزرگشان بر نام کوچکشان غلبه دارد به جاي انتشار تصاوير عيد ديدني‌هاي پسانوروزي، کمي هم در عواقب امور انديشه و نصيحت پدر را آويزه گوش مي‌کردند. کاش مي‌دانستند که با اين کار نه کمکي به ميزبان کرده‌اند و نه باري از ايران برداشته‌اند.»

 

روزنامه ابتکار،”جابجایی متکدیان از شهری به شهر دیگر”، را گزارش کرده که مربوط به وضعیت شهر ورامین.ابتکارمینویسد:” «فقر در جامعه» و «کوچ افراد از روستاها به شهرها» باعث ایجاد پدیده ای شده به نام «تکدیگری». هرچند دو عامل در به وجود آمدن این معضل اجتماعی تاثیرگذارهستند اما به طور کلی اعتیاد، سالمندی، معلولیت، ناتوانی جسمی، افراد بی سرپرست و چندی دیگر اگر حمایت مالی نشوند جزو متکدیان محسوب می شوند.”

ابتکار در رابطه با وضعیت ورامین آورده است:” شهر ورامین با بیش از 220 هزار نفر جمعیت در جنوب شهر تهران واقع شده است. این شهرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود دارای مهاجران داخلی و خارجی فراوانی است و متاسفانه در طول دهه های اخیر شاهد بیش از پیش خلافکاران و متکدیان بوده است. در روزهای اخیر خبر جمع آوری متکدیان از کرج و انتقال آن ها به شهرستان ورامین موجب نگرانی شهروندان ورامینی شد. به گزارش مهر، شهردار کرج روز شنبه با اشاره به اجرای طرح جمع آوری متکدیان از این شهر اظهار داشت: «در هفته گذشته با کمک نیروهای شهرداری توانستیم عده‌ بسیار زیادی از متکدیان را از سطح شهر جمع‌آوری کنیم ولی به دلیل همکاری نکردن ارگان‌های مربوطه در بحث نگهداری آن‌ها مجبور شدیم، این افراد را روانه ورامین کنیم.» حال باید دید هدف از این انتقال چه بوده است؟ این در حالی است که ورامین پیش از این از ازدحام تکدیگران در امان نبوده است. سوالی که شهروندان ورامینی مطرح می کنند این است که چطور وقتی هنوز گدایان در سطح شهر ورامین می لولند، قرار است بر شمار گدایان افزوده شود؟ این در حالی است که شهرداری ورامین گفته است هیچ گونه هماهنگی با مدیریت شهری ورامین در این موضوع نشده است. به گزارش مهر علی حیدریان شهردار ورامین گفت: امروز یکی از دغدغه ها و مشکلات شهری در ورامین، افزایش تعداد گدایان و متکدیان است. هنوز مشکل گدایان و متکدیان در ورامین حل نشده و نیازی نیست که برخی گدایان شهرهای دیگر را به این منطقه انتقال دهند.”

 

دنیای اقتصاد،”عبرت‌های آمریکای لاتین برای ایران”، را که در ارتباط با سفر معاون اول صندوق بین المللی پول به ایران می باشد را آورده است. در این گزارش می خوانیم:”ولی‌الله سیف در دیدار با دیوید لیپتون، معاون اول مديرعامل صندوق بين‌المللي پول‌ با اشاره به ارتباطات مثبت ایران و صندوق گفت: خوشبختانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارتباطات منظمی با صندوق بین‌المللی پول داشته و امیدواریم این ارتباطات منجر به نتایج مثبت شود. سیف با اشاره به اینکه اقتصاد ایران با روی کار آمدن دولت یازدهم، اقدامات اصلاحی را با وجود محدودیت‌ها آغاز کرد، گفت: ازجمله این اصلاحات در اقتصاد ایران، کاهش نرخ تورم بیش از 40 درصد به حدود 12 درصد، تبدیل رشد اقتصادی منفی در سال 92 به رشد اقتصادی مثبت 3 درصد در سال 93 و رسیدن تورم نقطه به نقطه به 4/ 7 درصد است که در این رابطه، عزم بانک مرکزی ادامه دادن روند کاهشی تورم تا تک‌رقمی شدن است.”

دینای اقتصاد، در جایی دیگر، آورده است:”معاون اول مديرعامل صندوق بين‌‌المللي پول‌ نیز در این دیدار، ضمن تبریک به دولت ایران برای مدیریت مناسب اقتصاد در دوران سخت قبل از برجام گفت: قبل از برجام اقتصاد ایران نه تنها کنترل شد بلکه پیشرفت نیز داشت، همچنین پس از برجام نیز ایران با فرصت‌های مناسبی روبه‌رو شده و می‌تواند به‌صورت عمیق‌تر با اقتصاد جهانی ادغام شود. معاون اول مديرعامل صندوق بين‌المللي پول‌ در مورد کمک‌های این صندوق به ایران برای بازگشت به نظام بانکی بین‌المللی گفت: صندوق بین‌المللی پول می‌تواند در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به ایران کمک کند. در واقع ایران همراه با دیگر کشورهای جهان خواستار انجام اقدامات اصلاحی در این خصوص است و ما نیز برای انجام این اصلاحات، کمک‌های لازم را خواهیم داشت.

دنیای اقتصاد، توصیه های معاون صندوق بین المللی پول را آورده که می گوید:«کشورهای دنیا زمانی که تلاش کردند مشکلات ساختاری خود را با سیاست‌های پولی حل کنند با مشکلات بیشتری مواجه شدند. بنابراین ایران باید بر اصلاحات ساختاری تمرکز کند. اگر بخواهیم از طریق تزریق نقدینگی، مشکلات بدهی بانکی را که قابل وصول نیستند، حل کنیم؛ باید بدانیم این راه‌حل، یک راه‌حل کوتاه‌مدت است و در بلندمدت چیزی را حاصل نمی‌کند. در واقع شرکت‌ها و موسساتی که به بانک‌ها وابسته هستند، تسهیلات را دریافت می‌کنند، این تسهیلات دوباره به مطالبات معوق تبدیل می‌شود و این چرخه ادامه پیدا می‌کند. همچنین بانک‌ها به دولت متکی می‌شوند و در زمان بحران، منتظر کمک دولت هستند.»

 

روزنامه شهروند، اظهارات رئیس قوه قضاییه در رابطه با برجام را آورده و می نویسد:” برجام با شرایطی که پذیرفته شده تصمیم عاقلانه نظام بود که برای انجام آن تیم مذاکره کننده و به‌ویژه رئیس جمهوری محترم تلاش زیادی کردند اما این موضوع منافاتی ندارد با اینکه بگوییم برجام را باید در حد و اندازه خودش ببینیم و ارزیابی کنیم. رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه «در برجام انتظارات جمهوری اسلامی ایران آن گونه که باید، عملی نشده است» تاکید کرد: برخی ها از لزوم جشن گرفتن برای برجام سخن می گویند، اما براستی چه جشنی باید گرفت و برای چه؟ آیا بدعهدی و تخلف آمریکایی ها را باید جشن بگیریم.

آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه «البته برخی نقدها در خصوص برجام را منصفانه نمی دانم و عقیده دارم که برجام برخی موانع را از سر راه ما برداشت و موجب تسهیل در معاملات و خرید و فروش ها شد» افزود: با این حال برجام موجب برداشته شدن گام های بلند نشده است و همه باید کمک کنند تا برجام به اهداف بلند خود برسد. رئیس دستگاه قضا با اعلام اینکه موضوع برجام را نباید سیاسی کرد، گفت: باید باخویشتن داری و تحمل منتقدان برجام و نگاهی ملی به برجام و دستاوردهای آن پرداخت و تلاش کرد تا طرف مقابل به راه مستقیم برگردد و از بدعهدی دست بردارد.

 

روزنامه قانون،” دختران در آفسايد”، را آورده و می نویسد:”خبر کمي‌عجیب بود و غیرمنتظره؛ یک دختر جوان در میان صدهزار مرد، دیدار پرسپولیس و راه‌آهن را از نزدیک تماشا کرده است. او لحظاتی بعد از شروع بازی عکسی از خودش در فضای مجازی منتشرکرد و نوشت: گفته بودم به ورزشگاه آزادی مي‌روم و بالاخره آمدم. دخترک 21 ساله ای که 5 پیراهن و 5 شلوار را روی هم پوشیده بود تا لو نرود، حالا با مشکل بزرگی مواجه شده است؛ تهدید به بازداشت و حتی مرگ!”

قانون در ادامه با اشاره به تهدیدهای صورت گرفته بر علیه او ادامه می دهد:” دختری که در روز اول فالوئرهای اینستاگرامش 3 هزارتایی بود حالا به 20 هزار فالوئر رسیده و هر لحظه تعداد دنبال کنندگانش بیشتر مي‌شود.حالا نگران است که نکند این موضوع برای او گران تمام شود، در اینستاگرامش نوشته نه عضو حزب و گروه خاصی است نه هدفی را دنبال مي‌کرده، فقط یک عاشق فوتبال است.”

قانون در بررسی حضور زنان در ورزشگاه ها می نویسد:” این نخستین بار نیست که بانوان با پوشش مردانه به ورزشگاه آزادی مي‌روند، برخی از آن‌ها شناسایی مي‌شوند و برخی دیگر هم موفق مي‌شوند از گیت‌ها رد شوند. در همین بازی آخر پرسپولیس مقابل راه آهن دختری که قصد ورود به ورزشگاه داشت، شناسایی شد و در اعتراض گفت که چرا وقتی در بازی دربی به ورزشگاه آمده، او را نگرفته اند؟ این یعنی در بازی دربی به ورزشگاه آمده بود. ”

قانون در ادامه آورده است:”…آمار دختراني كه مخفيانه براي تماشاي مسابقات ليگ برتر به استاديوم‌هاي فوتبال مي‌روند بالاتر از اينهاست ولي از آنجا كه حضور آنها در ورزشگاه، هم از چشم خبرنگاران هم از ديد ماموران نيروي انتظامي‌پنهان مي‌ماند، رسانه‌ها خبر حضور آنها در استاديوم فوتبال را از دست مي‌دهند. با وجود اين كافي است پاي حرف برخي از تماشاگران مرد بنشينيد تا وقتي از خاطرات خود حرف مي‌زنند با گوش خودتان بشنويد كه چند مرتبه دختران را با لباسي پسرانه در صندلي‌هاي كنار خود در ورزشگاه شناسايي كرده‌اند و البته مواظب بودند كه دستگير نشوند.”

قانون در ادامه مسایل حقوقی این قضیه را با عبدالصمد خرمشاهی در میان گذاشته که وی معتقد است در این وضعیت جرمی صورت نگرفته است.قانون در نتیجه گیری می نویسد:”… دختران و زنان ایرانی مصرانه مي‌خواهند در ورزشگاه حضور داشته باشند و تیم‌های محبوب‌شان را تشویق کنند اتفاقی که به این زودی‌ها تحقق نمي‌یابد. حانیه نه نخستین بانویی است که در ورزشگاه حضور پیدا مي‌کند و نه آخرین شان، سال‌هاست این داستان ادامه دارد و ادامه خواهد داشت، این ماجرا یک پایان باز دارد، پایانی از جنس فیلم‌های اصغر فرهادی.”

 

روزنامه اعتماد،” واگذاري بخشي از حياط مدارس براي كاربري‌تجاري”، را چنین شرح می دهد:” وزير آموزش و پرورش روز گذشته به سوال خبرنگار فارس پاسخ داد، سوالي كه بر پايه تلاش‌ها و طرح‌هاي پيشين اين وزارتخانه براي كسب درآمد مطرح شده بود: «در گذشته بحث‌هايي مبني بر درآمدزايي از حياط مدرسه مانند ايجاد مغازه به نفع مدرسه، مطرح شده بود؛ آيا اين موضوع بررسي شد؟» فاني در پاسخ به اين سوال موضوع، افزايش بهره‌وري در آموزش و پرورش در صورت مغاير نبودن با اهداف و ماموريت‌هاي اين وزارتخانه را مطرح كرد و گفت: «در اين خصوص پيشنهادات زيادي مطرح است و نامه‌هاي متعددي به دست ما مي‌رسد؛ افرادي نيز وقت مي‌گيرند و با پيشنهاداتي به وزارتخانه مي‌آيند اما خيلي از پيشنهادها عملياتي و اجرايي نمي‌شود؛ البته نه اينكه ما نخواهيم بلكه احساس مي‌كنيم اين پيشنهاد يك بعد را حل كرده و ٤ بعد را خراب مي‌كند. » در ادامه، وزير با سوال مشخص‌تري روبه‌رو شد: «آيا اين امكان وجود دارد كه بخشي از حياط مدرسه را به صورت فروشگاه تجاري درآورند و به اشخاص اجاره دهند كه بتوان براي مدرسه درآمدزايي كرد؟» پاسخ فاني به اين سوال خيلي زود تبديل شد به آن دسته از خبرهايي كه خيلي سريع جاي خود را در ميان ساير تيترها باز مي‌كنند و حتي سر از كانال‌هاي تلگرام در مي‌آورند: « ممكن است يك مدرسه حياط خيلي بزرگي داشته باشد كه برِ خيابان هم باشد؛ مثلا فرض بفرماييد ما چهار مغازه از گوشه مدرسه به سمت بيرون احداث كنيم و منافعش را خرج مدرسه كنيم. اين يكي از پيشنهادهايي است كه حتي مجلس شوراي اسلامي، به ما اجازه اين كار را داده است منتها ما هنوز عملياتي نكرديم و در حال مطالعه هستيم يعني هيچ منع قانوني ندارد. »فاني اجراي چنين طرحي را با آنچه در برخي مساجد انجام شده است، مقايسه كرد و گفت: «چند سالي است كه در مساجد محله‌هايي كه اين امكان داشتند، چنين اتفاقي افتاده و موجب شده است مسجد به يك خودكفايي برسد؛ ضمن اينكه به فعاليت‌هاي مسجد نيز لطمه نزده است. » وزير آموزش و پرورش مي‌گويد كه امكان اجرايي شدن اين طرح هست و مي‌توان به آن اميدوار بود و البته اين قيد را مي‌گذارد كه: « ما يك خط قرمز داريم مبني بر اينكه فعاليت مورد نظر نبايد مغاير با ماموريت تعليم و تربيت باشد.»

چاپ 🖨
Tags: نگاهی، به، روزنامه های، ایران، ۲۸اردیبهشت

Continue Reading

Previous: هاشمی و روحانی: کار شما تمام شده است
Next: نرگس محمدی به ۱۶ سال زندان محکوم شد
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved