برگردان: مینا آگاه – اختصاصی اندیشه نو
ایالات متحده آمریکا لایحه ی بالاترین رقم بودجه ی نظامی در تاریخ بشر را تصویب کرد. . این لایحه توسط هر دو حزب تائید شد و بیش از ۸۵۸ میلیارد دلار است. این لایحه حداقل ۴۵ میلیارد دلار بیش از میزانی است که جو بایدن در ابتدا تقاضا کرده بود. خوب این لایحه شامل چه چیزهایی هست؟ خیلی چیزها. برای شروع: ۴.۶ درصد افزایش در حقوق پایه ی نیروی ارتش. ۲ درصد افزایش در حق مسکن برای نیروهای ارتش. و ۱۵۰ درصد افزایش به خط فقر فدرال برای نیروهای با درآمد پائین نظامی و اختصاص بیش از ۸۰ میلیارد دلار برای تامین مالی اوکراین در سال آینده.
می خواهم بر کمک به اوکراین تمرکز کنم. این بودجه چگونه به کیِف پرداخته می شود؟ خوب قسمتی از آن بطور مستقیم به دولت اوکراین پرداخت می شود، ولی بیشتر آن به صورت قرارداد پرداخت می شود- قراردادهایی که اکثرا با شرکت های نظامی آمریکا بسته می شود. به این تیتر توجه کنید: ” لاکهید2، ریتیان3 به قرارداد 311 میلیون دلاری نظامی(Venture Land) پیوستند”. این خبر از سپتامبر همین سال است. این زمانی است که ارتش آمریکا قرارداد ۳۱۱ میلیون دلاری را به ریتیان و لاکهید مارتین داد. این دو جزو بزرگترین شرکت های نظامی در آمریکا هستند. به آن ها یک قرارداد ۳۱۱ میلیون دلاری داده شد تا سلاح موشکی به اوکراین بدهند. و بعد در دسامبر این ماه ارتش آمریکا قرار داد دیگری با شرکت اسلحه سازی ریتیان بست. این یکی۱.۲ میلیارد دلار ارزش داشت. این قرارداد شش سامانه موشکی پیشرفته زمین به هوا 4را به اوکراین می دهد.
این ها فقط دو مثال است که من آوردم. قراردادهای بسیار بسیار بیشتری، معاملات نظامی بسیار بیشتری و اختصاص بودجه های بسیار بیشتری به شرکت های نظامی آمریکا برای تهیه ی اسلحه به اوکراین داده شده است. و هر موقع که این شرکت ها قرارداد جدیدی می بستند، بطور طبیعی ارزش سهام آن ها جهش پیدا می کند. به عبارتی دیگر شرکت های نظامی آمریکایی به هزینه ی جنگ روسیه و اوکراین سود می برند. بنا به یک گزارش، بلافاصله پس از درگرفتن جنگ در اوکراین بسیاری از سناتورهای آمریکایی سهام خود را در این شرکت ها – برای مثال در شرکت مارتین لاکهید و شرکت نورثروپ گرومان5 – دو و یا سه برابر کردند. . اجازه بدهید برخی ارقام را به شما نشان دهم. در ماه فوریه که جنگ هنوز شروع نشده بود ارزش هر سهام مارتین لاکهید ۳۸۵ دلار بود. چهار روز بعد از اینکه جنگ شروع شد، ارزش هر سهام به ۴۳۰ دلار رسید و تقریبا ۲۳ درصد رشد نشان داد. همین داستان برای نورتروپ گرومان بود. در ماه فوریه ارزش هر سهام آن ۳۸۶ دلار بود، و در پایان ماه فوریه به ۴۸۵ دلار رسید. این یک جهش ۲۶ درصدی در طی فقط یک ماه است.
نکته ای که من می خواهم بگویم این است که صنعت نظامی آمریکا، شرکت هایی مانند لاکهید مارتین و نرتروپ گرومان و رایرتن و تمام آن ها از جنگ منتفع می شوند. قانونگذاران آمریکایی دارند پول های کلانی به حلقوم آن ها می ریزند و مجتمع صنایع نظامی را تغذیه می کنند. این چیزی است که گری هیس مدیر عامل شرکت رایرتین تکنولوژی در ماه ژانویه ی امسال -درست پیش از شروع جنگ – گفت. وی گفت:” ما شاهد چه چیزی هستیم؟ من می گویم: فرصت برای فروش بین المللی… تنش در اروپای شرقی، تنش در دریای جنوبی چین. تمام این ها فشار بر هزینه ی نظامی می آورد. من کاملا منتظرم که از این سودی نصیب ما شود”. تکرار می کنم: ” ما منتظریم که از این سودی نصیب ما شود”. از چی؟ از جنگ، از درگیری. به عبارتی دیگر آن ها از درگیری، تخریب، از خونریزی سود می برند. بله شرکت های نظامی آمریکایی درگیری را اینگونه می بینند، به عنوان ابزاری برای چاق کردن حساب های بانکی خود.
حالا به این گزارش نگاهی بیندازید. دو ماه بعد از شروع جنگ ارزش سهام شرکت های نظامی سر به فلک کشیدند. ارزش سهام رایرتن تکنولوژی ۸ درصد، جنرال دینامیک ۱۲ درصد، صنایع هانتینگتون اینگالس ۱۴ درصد، لاکهید مارتین ۱۸ درصد و نرتروپ رمان ۲۲ درصد افزایش یافت.
ما اکنون در ماه دسامبر هستیم و بودجه ی نظامی جدید به تصویب رسیده است. ما فقط می توانیم تصور کنیم که چقدر ارزش سهام این شرکت ها دوباره بالا می رود.
بگذارید این را هم بگویم: فروش اسلحه همواره بخش جدایی ناپذیر از سیاست خارجی آمریکا بوده است. استراتژیست های آن همواره تمایل داشتند بیشتر به درگیری ها دامن بزنند تا به ثبات. سوخت آن ها اسلحه ی آن ها بود. به این تیتر نگاه کنید:” زمان ترامپ صنایع سلاح های هسته ای رونق گرفتند”. و اکنون رئیس جمهور دیگری قدرت را بدست گرفته است. او نیز در حد هشدار دهنده ای قرارداد نظامی امضا می کند. شما به این چه می گوید؟ حفظ امنیت صنایع نظامی آمریکا در پی هر تغییر قدرت. شرکت های نظامی آمریکا بدون ارتباط که چه کسی در قدرت است، دموکراتها یا جمهوری خواهان، اسلحه می فروشند.
اندیشه نو: استفاده از تمام یا بخشهایی از این مطلب با ذکر منبع بدون مانع است.
1. https://www.youtube.com/watch?v=iDbzqdfUemQ
2. لاکهید مارتین کورپوریشن (به انگلیسی: Lockheed Martin Corporation) شرکت صنایع هوافضایی، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات آمریکایی است که در سال ۱۹۹۵ از بههم پیوستن شرکتهای لاکهید و مارتین مریتا، در شهر بتزدا در ایالت مریلند ایالات متحده تشکیل شد.
3. رِیْتیان تکنالوژیز کورپوریشن (به انگلیسی: Raytheon Technologies Corporation) یک شرکت خوشهای آمریکایی چندملیتی است که مقر آن در والتام، ماساچوست قرار دارد. این کورپوریشن از لحاظ درآمد و سرمایه بازار یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات هوافضایی و دفاعی در جهان است
4. NASAMS سامانه موشکی پیشرفته سطح به هوا نروژی، همچنین به عنوان سامانه موشکی پیشرفته سطح به هوای ملی[5]) یک سامانه موشکی میان برد و توزیع شده و شبکه ای است.