Skip to content
می 21, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • قدیانی: خامنه‌ای مفسد فی‌الارض و حکومتش رفتنی است
  • ایران
  • نوار متحرک

قدیانی: خامنه‌ای مفسد فی‌الارض و حکومتش رفتنی است

ابوالفضل قدیانی از چهره‌های سیاسی منتقد حکومت ایران گفته است اقدامات هیچ کدام از بازداشت‌شدگان اعتراضات «مصداق محاربه و افساد فی‌الارض نیست»، بلکه به گفته او «مصداق اتم و اکمل و تام و تمام مفسد فی‌الارض و مَحارب و مُحارب، خود علی خامنه‌ای و اعوان و انصار سرکوبگر او هستند».

در ویدئویی از صحبت‌های آقای قدیانی که در اختیار بی‌بی‌سی فارسی قرار گرفته و در برنامه شصت‌دقیقه پخش شده است، او «شجاعت» جوانان معترض را می‌ستاید، اعتراض در خیابان را چاره کار می‌داند و می‌گوید این حکومت دوام نخواهد آورد.

ابوالفضل قدیانی با استناد به ایرادهای برخی روحانیون درباره احکام اعدام صادر شده برای معترضان، می‌گوید «هیچ کدام از معترضانی که تحت عنوان محارب یا مفسد فی‌الارض محاکمه شده‌اند، به‌هیچ وجه مصداق این مفاهیم نیستند. ولو اینکه از خود دفاع کرده باشند. مامور تهاجم کرده و او از خود دفاع کرده است. اجازه نداده مامور او را بکشد. چطور ممکن است این محارب باشد؟».

آقای قدیانی سپس استدلال می‌کند که رهبر ایران و نیروهای سرکوبگر به دلیل ایجاد رعب و وحشت در جامعه و سرکوب مردم برای آنکه نتوانند از زیر یوغ ظلم ینان خارج شوند، «مصداق بارز محارب» هستند.

ابوالفضل قدیانی از اعضای موسس حزب مجاهدین انقلاب اسلامی است که در سال‌های گذشته انتقادهای تندی را علیه رهبر جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است. او بعد از اعتراضات سال ۱۳۸۸ حدود یک ماه در زندان بود و در دهه ۹۰ خورشیدی هم دو بار در احکام جداگانه به توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام متهم و به دو و سه سال زندان محکوم شد.

او آبان ماه ۱۳۹۹ در سالگرد اعتراض‌های آبان ۱۳۹۸ در متنی پیش‌بینی کرده بود که جامعه ایران به دلیل «فجایع در حال وقوع، به شدت مستعد جنبش و قیام است».

آقای قدیانی پیش‌تر هم بعد از اعدام محسن شکاری (سمت راست) در متنی تند خطاب به آقای خامنه‌ای گفته بود این اعدام‌ها نتیجه معکوس برای او دارد. مجیدرضا رهنورد (سمت چپ)‌ هم چهار روز بعد از محسن شکاری در مشهد اعدام شد

در بیش از ۱۰۰ روز از شروع اعتراضات در ایران، بیش از ۵۰۰ نفر کشته و هزاران نفر بازداشت و ده‌ها نفر از بازداشت‌شدگان یا به اعدام محکوم شده یا در خطر محکوم شدن به اعدام هستند.

تا کنون حکم اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، دو نفر از بازداشت‌شدگان اعتراضات اجرا شده که با موجی از واکنش‌های خشمگین داخلی و خارجی و انتقاد شدید از روند قضایی غیر شفاف و اجرای سریع حکم بدون حق دسترسی به وکیل همراه بوده است.

آقای قدیانی پس از اعدام محسن شکاری در متنی نوشته بود:‌ «علی خامنه‌ای، جبار تمامیت‌خواه ایران باید بداند که ملت ایران را با اعدام و بگیر و ببندِ معترضان نمی‌تواند مرعوب کند و استراتژی النصر بالرعب او تشت رسوایی‌اش از بام افتاده و مدت مدیدی است که نتیجه معکوس برایش به ارمغان می‌آورد.»

آقای قدیانی در سخنانی که به تازگی فیلمبرداری شده، می‌گوید حکومت با تلاش برای ایجاد رعب و وحشت می‌خواهد هم مردم را بترساند، هم به «طرفداران خود که در حال ریزش هستند»، روحیه بدهد. اما او تاکید می‌کند همانطور که در نامه قبلی خود هم گفته «مردم با این اقدام‌ها خشمگین‌تر و در سرنگون‌کردن نظام و علی خامنه‌ای مصمم‌تر خواهند شد.»

ابوالفضل قدیانی اعتقاد دارد اصلاحات یا گفت‌وگو با حکومت بی‌فایده است. او در بخشی از صحبت‌هایش «بر اساس شنیده‌ها» می‌گوید: «شنیدم بعضی از این نوکرهای خودش [علی خامنه‌ای]، همین‌هایی که ۴۰ سال در خدمتش هستند و برایش هزار جور آدم می‌کشند،‌ هم می‌گیرند هم می‌بندند هم زندانی می‌کنند، رفتند گفته‌اند ‘ما باید یک خرده کوتاه بیاییم’ و [خامنه‌ای] زده تو دهن‌شان.»

Continue Reading

Previous: حضور بدون حجاب سارا خادم الشریعه دختر شطرنج‌باز ایرانی در مسابقات جهانی
Next: چگونه شرکت های نظامی از جنگ سود می برند1؟ 
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved