با افزایش شمار قربانیان و کندی روند آوار برداری، مردم خشمگین در آبادان تجمع کردند. نیروهای امنیتی که از عصر، حضور سنگینی در حوالی متروپل داشتند، با افزوده شدن معترضان به سوی آنها گلوله ساچمهای و گاز اشکآور شلیک کردند.
شمار جانباختگان ساختمان متروپل آبادان در حالی به ۲۶ نفر رسید که شهر به شدت ملتهب است و نیروهای امنیتی حضوری سنگین در آن دارند.
طبق اخبار شبکههای اجتماعی، شامگاه جمعه ۶ خرداد تعداد ماموران پلیس در مرکز آبادان بیش از مردم بود و تمام راههای منتهی به محل حادثه مسدود. کاربران شبکهها گفتهاند که یک دسته ۲۰۰ نفره با ۱۰۰ موتور سنگین سعی در ترساندن مردم داشتند. ولی جمعیت همچنان شعار میداد؛ از جمله شعار “مرگ بر دیکتاتور”.
اعتراضات مردمی و حمله نیروهای امنیتی به معترضان به آبادان محدود نماند و در اهواز و شاهینشهر نیز جریان داشت.
سعید حافظی، روزنامهنگار حوزه خوزستان و افشاکننده تخلفات مربوط به برج، صدای مرد معترضی را به اشتراک گذاشت که فریاد میکشد: «…هواپیما بویینگ برا مردم میاری؟! این ملت با تیر و ترقه شما نمیترسند. دوره بزن دررو تمام شد.»
داریوش معمار، دیگر روزنامهنگار خوزستانی نیز پیام صوتی یکی از اهالی شهر را منتشر کرد که از شلیک تیر ساچمهای در خیابان امیری خبر میدهد و گاز اشک آور. این شاهد میگوید تعدادی از اهالی عرب جلوی بیمارستان در حال شعار دادن هستند.
آخرین خبرها از قطع و وصل مرتب اینترنت آبادان حکایت دارند. کاربری توییت کرده که یگان ویژه در حال تیراندازی به مردم است و نوشته است: «آقای یگان ویژه آدم عزادار رو با شاتگان نمیزنن گاز اشک آور نمیدازن وسط جمعیت عزادار گیرم که توی خیابون دارن عزاداری میکنن چهارتا شعار هم از سر داغی که دارن دادن باید با شاتگان بزنیش؟ فردایی هم هست از فردا بترس آقای یگان ویژه…»
شبکههای اجتماعی در حالی خبرهای آبادان را پوشش میدهند که رسانههای داخلی به صورتی حاشیهای و کمرنگ در باره برج فرو ریخته و اعتراضات مردمی گزارش مینویسند. صادق جعفری چگنی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان از مردم خواسته به “اخبار و اطلاعات کذب و شایعات متعدد طی روزهای گذشته در فضای مجازی” توجه نکرده و خبرها را از “مبادی و مراجع رسمی” پیگیری کنند.
دادگستری خوزستان گفته که”انتشار هر گونه اخبار کذب در این خصوص جرم است” و با افرادی که با انتشار “شایعات به دنبال بهرهبرداری” هستند با جدیت برخورد قانونی میشود.
محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی که به آبادان رفته، به فساد گسترده بین سازنده، پیمانکار، مالک و دستگاههای مجوز دهنده اذعان کرده و گفته که نظیر متروپلها بسیارند.
احتمال داده میشود که شمار قربانیان تا ۱۰۰ نفر باشد.
احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی که خود از فرماندهان سپاه است، همچنان در اهواز و آبادان به سر میبرد و علاوه بر هماهنگی برای ادامه عملیات آواربرداری و امداد، جریان مقابله با اعتراضات مردمی و البته کنترل اخبار را فرماندهی میکند. در هفتمین روز از فروریختن متروپل هنوز مقامهای جمهوری اسلامی خبری رسمی در مورد اینکه چه تعداد افراد زیر آوار ماندهاند و آیا احتمال زنده بودن آنها وجود دارد یا نه منتشر نکردهاند. به نظر میرسد اعلام تدریجی و آرام رقم کشتهشدگان این حادثه هم شیوهای باشد برای کنترل خشم عمومی.